Φόρμουλα 1: Ελπίδα για το Γκραν Πρι του Καναδά, αλλά και ρεαλισμός

"Θα είμαστε έτοιμοι" δήλωσε ο διοργανωτής του Γκραν Πρι του Καναδά, από τον οποίο ενδέχεται να εκκινήσει η σεζόν της Φόρμουλα 1 σε περίπτωση ύφεσης της πανδημίας τις επόμενες εβδομάδες.

Οι επτά πρώτοι αγώνες της σεζόν (Αυστραλία, Μπαχρέιν, Βιετνάμ, Κίνα, Ολλανδία, Ισπανία, Μονακό, Αζερμπαϊτζάν) αναβλήθηκαν, με εκείνον του Μόντε Κάρλο να ακυρώνεται οριστικά και να βγαίνει από το καλεντάρι του 2020. Η Φόρμουλα 1 έχει πληγεί από την ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού σε κάθε γωνιά του πλανήτη, φαίνεται όμως ότι κάπου στον ορίζονται υπάρχουν η άκρη του τούνελ και το φως του ήλιου. Ίσως ο δρόμος για την έξοδο από αυτό το τούνελ να είναι ακόμη μακρύς, ίσως όμως η χρονιά εκκινήσει στον Καναδά στα μέσα Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον διοργανωτή του Γκραν Πρι στο Μόντρεαλ, Φρανσουά Ντουμοντιέ, η απόφαση για τη διεξαγωγή ή την αναβολή/ακύρωση του αγώνα θα παρθεί το αργότερο έως τις 11/12 Απριλίου, ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία πως σε περίπτωση που το φαινόμενο της πανδημίας δείξει ύφεση τις επόμενες εβδομάδες, η Φόρμουλα 1 θα γυρίσει στις πίστες για να αρχίσει με μεγάλη καθυστέρηση το πρωτάθλημα του 2020.

"Είμαστε σε καλύτερη θέση από το Μονακό και το Μπακού, διότι εκείνη χρησιμοποιούν τους δρόμους των πόλεων και πρέπει να δημιουργήσουν την πίστα. Εμείς έχουμε την πίστα. Είμαστε αισιόδοξοι, αλλά γνωρίζουμε ότι τα πράγματα αλλάζουν από τη μία ώρα στην άλλη και γι' αυτό πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Αν η κατάσταση βελτιωθεί έως τις 11-12 Απριλίου, τότε θα τα έχουμε όλα έτοιμα σύμφωνα με το πρόγραμμα" ήταν οι δηλώσεις του Φρανσουά Ντουμοντιέ.

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

    HIGHLIGHTS