FORMULA 1

Φέτελ και Ferrari στην pole position του Καναδά

Φέτελ και Ferrari στην pole position του Καναδά
RUDY CAREZZEVOLI

O Σεμπάστιαν Φέτελ θα παρατάξει τη Ferrari SF71H στην κορυφή της εκκίνησης του GP Καναδά, καθώς κατέκτησε την pole position στις κάπως ασυνήθιστες δοκιμές κατάταξης του Μόντρεαλ, ενόψει του 7ου φετινού αγώνα της Formula 1.

Ο Γερμανός ήταν ένας από τους λίγους εκ των πρωταγωνιστών που δεν έκαναν οδηγικό λάθος στη δεύτερη -και τελευταία- προσπάθειά τους στην τρίτη περίοδο των δοκιμών κατάταξης, σε αντίθεση με τους Βάλτερι Μπότας, Κίμι Ράικονεν και Λιούις Χάμιλτον.

Παρόλα αυτά, ο Μπότας πλησίασε τον Φέτελ στα 93 χιλιοστά του δευτερολέπτου, ενώ αντίθετα οι Χάμιλτον και Ράικονεν έμειναν πίσω από τον Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός και η Red Bull, σε μια ακόμα παράξενη τροπή των πραγμάτων, δεν επέδειξαν την ταχύτητα με την οποία κυριαρχούσαν στις ελεύθερες δοκιμές της πίστας "Ζιλ Βιλνέβ".

Αντίστοιχα, ο Ρικιάρντο ήταν πιο αργός ακόμα και από τον Ράικονεν, καθώς ο Φινλανδός στερήθηκε ένα καλύτερο αποτέλεσμα βγαίνοντας στο γραδίσι στη δεύτερή του προσπάθεια με την υπερ-μαλακή γομα (hypersoft).

Επιπλέον, η Red Bull έκανε τους πρώτους χρόνους στη δεύτερη περίοδο των δοκιμών κατάταξης χρησιμοποιώντας την hypersoft γόμα, ενώ οι Mercedes και Ferrari είχαν την σκληρότερη ultrasoft. Με αυτές τις γόμες θα εκκινήσουν τον αγώνα τα έξι κορυφαία μονοθέσια της F1, κι απομένει να φανεί αν αυτό είναι ένα ακόμα μειονέκτημα για τις -απογοητευτικές, εντέλει- Red Bull.

Περισσότερο απογοητευτικές ακόμα ήταν οι McLaren, που μετά βίας κατάφεραν να πλασαριστούν στο Q2 και έμειναν στον πάτο της 15άδας, παρότι στο Καναδικό GP διαθέτουν τη νέα μονάδα ισχύος της Renault. Πρέπει να σημειωθεί ότι την ίδια διαθέτουν και οι Red Bull, ενώ και ο Φέτελ έχει νέων προδιαγραφών κινητήρα της Ferrari.

Πολύ μπροστά από τις McLaren, τη δεκάδα έκλεισαν εναλλάξ οι δύο Renault και οι δύο Force India, ενώ ήταν ταχύτερες και οι Haas, Toro Rosso και Sauber... Ο Στόφελ Βαντόρν δεν έκρυψε, μέσω της ραδιοεπικοινωνίας με την ομάδα του, ότι αυτοί οι χρόνοι είναι αντιπροσωπευτικοί της ταχύτητας της McLaren αυτό το τριήμερο. Ο Μπρέντον Χάρτλεϊ, με τους κινητήρες της Honda, ήταν δύο δέκατα ταχύτερος, ενώ ο Πιέρ Γκασλύ ήταν σημαντικά πιο αργός διότι μετά την 3η περίοδο ελεύθερων δοκιμών τοποθέτησε ξανά τον προηγούμενων προδιαγραφών κινητήρα της Honda.

Το GP Καναδά θα ξεκινήσει στις 21:10 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) της Κυριακής 10/6 και θα μεταδοθεί απ’ ευθείας από την ΕΡΤ2 και από το Cosmote TV.

GP ΚΑΝΑΔΑ 2018

ΔΟΚΙΜΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

Φέτελ και Ferrari στην pole position του Καναδά

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ