FORMULA 1

Φέτελ: "Δεν υπήρχε κοινή θέληση να συνεχίσουμε με τη Ferrari"

Ferrari driver Sebastian Vettel of Germany shows a number one sign after the qualifying session for the Japanese Formula One Grand Prix at Suzuka Circuit in Suzuka, central Japan, Sunday, Oct. 13, 2019. Vettel grabbed pole position. (AP Photo/Toru Takahashi)
Ferrari driver Sebastian Vettel of Germany shows a number one sign after the qualifying session for the Japanese Formula One Grand Prix at Suzuka Circuit in Suzuka, central Japan, Sunday, Oct. 13, 2019. Vettel grabbed pole position. (AP Photo/Toru Takahashi) AP

Η Ferrari ανακοίνωσε πως δεν θα ανανεωθεί το συμβόλαιο του Σεμπάστιαν Φέτελ μετά το τέλος της φετινής σεζόν, με τον Γερμανό πιλότο να υποστηρίζει πως ήταν η κατάλληλη στιγμή για να χωρίσουν οι δρόμοι τους.

O Σεμπάστιαν Φέτελ θα αποχωρήσει από τη Ferrari με την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος, όπως ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα η ιταλική ομάδα. Ο Γερμανός πιλότος αποτελεί παρελθόν από την scuderia ύστερα από πέντε χρόνια, με τον ίδιο να υποστηρίζει πως ήταν η κατάλληλη στιγμή για να χωρίσουν οι δρόμοι των δύο πλευρών. Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως το οικονομικό κομμάτι δεν έπαιξε κανένα ρόλο στην απόφασή του.

"Η συνεργασία μου με τη Ferrari θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2020. Για να πάρεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον αθλητισμό, είναι αναγκαίο όλα τα μέρη να δουλεύουν σε απόλυτη αρμονία. Η ομάδα κι εγώ έχουμε συνειδητοποιήσει πως δεν υπάρχει πλέον κοινή θέληση να παραμείνουμε μαζί και μετά το τέλος της σεζόν. Το οικονομικό κομμάτι δεν έπαιξε κανένα ρόλο στη συγκεκριμένη απόφαση. Δεν λειτουργώ μ' αυτό τον τρόπο, όταν είναι να πάρω σημαντικές αποφάσεις, και ούτε πρόκειται.

Ό,τι συνέβη τους τελευταίους μήνες παγκοσμίως μας οδήγησε, αρκετούς από εμάς, να καταλάβουμε τις πραγματικές προτεραιότητες στη ζωή. Ο ένας χρειάζεται να χρησιμοποιήσει τη φαντασία του άλλου και να αποδεχθεί τη νέα πραγματικότητα που έχει προκύψει και έχει αλλάξει πολλά πράγματα. Προσωπικά, θα πάρω τον χρόνο που χρειάζεται προκειμένου να συνειδητοποιήσω τι αξίζει πραγματικά και τι είναι καλύτερο για το μέλλον μου.

Η Ferrari έχει μία ξεχωριστή θέση στην ιστορία της Formula 1 και ελπίζω να επιτύχει τους στόχους της. Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλη την οικογένεια της Ferrari και πάνω απ' όλα τους τιφόζι σε όλο τον κόσμο, για την στήριξη που μου παρείχαν όλα αυτά τα χρόνια. Άμεσος στόχος μου είναι να ολοκληρώσω την πορεία μου με τη Ferrari, με την ελπίδα να μοιραστώ μερικές όμορφες στιγμές ακόμα, για να τις προσθέσω σε όλες αυτές που έχουμε απολαύσει μέχρι τώρα", ήταν η δήλωση του Γερμανού πιλότου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ferrari: Φεύγει ο Φέτελ
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ