FORMULA 1

Ferrari: "Δεν ήταν σκοπός να ευνοήσουμε τον Φέτελ"

Ferrari: "Δεν ήταν σκοπός να ευνοήσουμε τον Φέτελ"
@CALLO ALBANESE

Ο Ματία Μπινότο είπε ότι η εντολή προς τον Λεκλέρκ στο GP Κίνας δόθηκε για να διαπιστώσει η Scuderia αν ο Φέτελ μπορεί να καταδιώξει τις Mercedes.

"Δεν ήταν σκοπός μας να ευνοήσουμε τον Σεμπάστιαν", δήλωσε ο Ματία Μπινότο, διευθυντής της Scuderia Ferrariμ επιχειρώντας να διαλευκάνει -ή ίσως να διασκεδάσει- τις εντυπώσεις της εντολής στον Σαρλ Λεκλέρκ να παραχωρήσει την 3η θέση στον Σεμπάστιαν Φέτελ, στον 10ο γύρο του σημερινού GP Κίνας.

Πριν τον αγώνα της Σαγκάης ο Μπινότο είχε δηλώσει πως "αν υπάρχουν 50-50 πιθανότητες [μεταξύ των δύο οδηγών της Ferrari για την κατάκτηση του τίτλου] τότε η προτεραιότητα θα δοθεί στον Σεμπάστιαν λόγω μεγαλύτερης εμπειρίας". Και επίσης ότι "συμφωνήσαμε με τους δύο οδηγούς πως μετά από λίγους αγώνες τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν, για οποιονδήποτε λόγο, μπορεί αναμφίβολα να αλλάξουμε τη στάση μας".

Παρόλα αυτά, ο Μπινότο διευκρίνισε στη Σαγκάη ότι η Ferrari δεν έλαβε τη σημερινή απόφαση με σκοπό να ωφελήσει τον Φέτελ: "Καταλαβαίνω τι νιώθει ο Σαρλ και είναι κρίμα για εκείνον. Όμως, σε εκείνο το σημείο του αγώνα οι Mercedes ήταν λίγο ταχύτερες, και νομίζω ότι απλά προσπαθήσαμε να δώσουμε στον Σεμπάστιαν την ευκαιρία να τις καταδιώξει. Ήταν κρίσιμο εκείνη τη στιγμή να διαπιστώσουμε αν μπορούσαμε να κρατήσουμε την ίδια ταχύτητα με τη Mercedes".

Ο Ιταλός συνέχισε: "Δεν ήταν για να δώσουμε το πλεονέκτημα σε κάποιον από τους δύο οδηγούς. Απλά να προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούσαμε ως ομάδα. Ήταν ένα κρίσιμο πρώιμο σημείο του αγώνα".

Όσο για την απώλεια της 4ης θέσης από τον Φερστάπεν, ο Μπινότο κατέληξε: "Νομίζω ότι με το undercut (σ.σ.: νωρίτερη είσοδος στα πιτς) έτσι κι αλλιώς θα είχε περάσει έναν από τους δύο οδηγούς μας, όποιος κι αν ήταν αυτός. Από την άποψη της ομάδας, αυτό δεν θα άλλαζε. Αν ο Σαρλ είναι αναστατωμένος, έχει κάθε δικαίωμα γι’ αυτό. Και πρέπει να το αποδεχθούμε. Είναι κρίμα για εκείνον και την επόμενη φορά ίσως επωφεληθεί εκείνος".

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ