FORMULA 1

F1: Το πρόγραμμα του 2018

F1: Το πρόγραμμα του 2018

Ανακοινώθηκε το προσωρινό καλεντάρι της επόμενης αγωνιστικής σεζόν της Formula 1 που θα περιλαμβάνει συνολικά 21 Grand Prix.

Η παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού έδωσε στη δημοσιότητα το προσωρινό καλεντάρι της επόμενης αγωνιστικής σεζόν για τον μαγικό κόσμο της Formula 1. Αυτό προέκυψε από τη συνεδρίαση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού που έλαβε χώρα στη Γενεύη της Ελβετίας και όπως θα δείτε, περιελάμβανε εκπλήξεις!

Όχι στον αριθμό των αγώνων, αυτοί είναι όπως αναμέναμε 21, με τη Μαλαισία απούσα αλλά τη Γερμανία και τη Γαλλία να επιστρέφουν. Έχουμε όμως κάποιες… ανακατατάξεις στη σειρά των αγώνων ενώ στην προσπάθεια να μην έχουμε Grand Prix της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού το ίδιο Σαββατοκύριακο με τον θρυλικό 24ωρο αγώνα του Μαν, έχει προκύψει κάτι πρωτόγνωρο!

Για πρώτη φορά στην ιστορία του σπορ, θα έχουμε τρία συνεχόμενα αγωνιστικά Σαββατοκύριακα, με ομάδες και οδηγούς να μάχονται δίχως ανάσα από τις 22 Ιουνίου όταν και θα έχουμε τα ελεύθερα δοκιμαστικά του Πωλ Ρικάρ στη Γαλλία, μέχρι τις 8 Ιουλίου και το Grand Prix του Σίλβερστοουν στη Μεγάλη Βρετανία.

Αξιοσημείωτη είναι η μεταφορά του αγώνα του Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν σε ανοιξιάτικη ημερομηνία και αυτή του ρωσικού Grand Prix σε Φθινοπωρινή! Από εκεί και πέρα, δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα οι αγώνες σε Κίνα και Σιγκαπούρη ενώ η "εκκίνηση" και ο "τερματισμός" της σεζόν θα είναι και του χρόνου σε Αυστραλία και Άμπου Ντάμπι αντίστοιχα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

F1: Το πρόγραμμα του 2018

Photo Credits: redbullcontentpool.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ