FORMULA 1

F1: Pole position για τον Φέτελ στον Καναδά

Ferrari driver Sebastian Vettel of Germany steers his car during the qualifying session at the Barcelona Catalunya racetrack in Montmelo, just outside Barcelona, Spain, Saturday, May 11, 2019. The Formula One race will take place on Sunday. (AP Photo/Manu Fernandez)
Ferrari driver Sebastian Vettel of Germany steers his car during the qualifying session at the Barcelona Catalunya racetrack in Montmelo, just outside Barcelona, Spain, Saturday, May 11, 2019. The Formula One race will take place on Sunday. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ θα ξεκινήσει στο Grand Prix του Καναδά από την pole position έχοντας δίπλα του τον Λιούις Χάμιλτον. Πίσω τους οι Λεκλέρκ και Ρικιάρντο.

Από την πρώτη θέση της εκκίνησης θα ξεκινήσει τον αγώνα του στον Καναδά ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Γερμανός έκανε τον ταχύτερο γύρο στην πίστα όπου πέρσι είχε πάρει την νίκη, ενώ αυτή ήταν η πρώτη του pole position μετά το περσινό αγώνα στη Γερμανία.

Στο Q1 οι Williams συνέχισαν να απογοητεύουν και μαζί με τις δύο Racing Point και τον Κίμι Ράικονεν έμειναν εκτός συνέχειας.

Το ατύχημα του Κέβιν Μάγκνουσεν ήταν αυτό που σημάδεψε το Q2. Λίγο πριν το τέλος της διαδικασίας ο οδηγός της HAAS έχασε τον έλεγχο στο τελευταίο chicane, κατέστρεψε το μονοθέσιο του και μαζί τις προσπάθειες όλων όσων προσπάθησαν στο τέλος της διαδικασίας να βρουν έναν καλό χρόνο που θα τους έβαζε στην πρώτη δεκάδα.

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός βρισκόταν εκείνη την ώρα στην πίστα, έκανε έναν γρήγορο γύρο τον οποίο όμως δεν ολοκλήρωσε ποτέ και έτσι θα ξεκινήσει από την ενδέκατη θέση, σε αντίθεση με τον Μάγκνουσεν που με το 1:11.786 που είχε μέχρι την τελευταία του προσπάθεια θα εκκινήσει από τη δέκατη.

Στο Q3 η Ferrari έδειξε ότι ήταν πιο γρήγορη. Ο Φέτελ με το 1:10.142 που έκανε πήρε την pole position έχοντας από πίσω του τον Λιούς Χάμιτον. Το σημαντικό για τον Γερμανό ήταν πως ήταν αρκετά πιο γρήγορος αυτή τη φορά από τον Λεκλερκ αφού η διαφορά τους ήτανα στα έξι δέκατα.

Την τετράδα έκλεισε ο Ρικιάντο με πέμπτο τον Γκασλί και έκτος τον Βαλτέρι Μπότας.

Δείτε τα αποτελέσματα των κατατακτήριων.

F1: Pole position για τον Φέτελ στον Καναδά
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ