FORMULA 1

F1: Νέα pole position για τον Λεκλέρκ

Ferrari driver Charles Leclerc of Monaco steers his car during the qualifying round for the Singapore Formula One Grand Prix at the Marina Bay City Circuit in Singapore, Saturday, Sept. 21, 2019. (AP Photo/Vincent Thian)
Ferrari driver Charles Leclerc of Monaco steers his car during the qualifying round for the Singapore Formula One Grand Prix at the Marina Bay City Circuit in Singapore, Saturday, Sept. 21, 2019. (AP Photo/Vincent Thian) AP PHOTO/VINCENT THIAN

Ο Σαρλς Λεκλέρκ θα εκκινήσει από την pole position και στο GP της Σιγκαπούρης αφού με έναν τρομερό τελευταίο γύρο νίκησε τον Λιούις Χάμιλτον.

Σε τρομερή κατάσταση βρίσκεται ο Σαρλς Λεκλέρκ που για τρίτη διαδοχική φορά θα εκκινήσει από την pole position σε GP της Formula 1. Ο Μονεγάσκος αυτή την φορά ήταν ο νικητής στη μάχη των κατατακτήριων δοκιμών στη Σιγκαπούρη.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Στο Q1 οι δύο Mercedes ήταν εκείνες που κυριάρχησαν. Bottas και Hamilton έκαναν τους ταχύτερους χρόνους με το θερμόμετρο να δείχνει 30 βαθμούς παρά το γεγονός ότι ο ήλιος είχε πέσει. Εκείνοι που δεν κατάφεραν να περάσουν στο Q2 ήταν οι Κβίατ, Στρολ, Γκροζάν και οι Williams των Κούμπιτσα και Ράσελ.

Στο δεύτερο μέρος των κατακτήριων ο Λεκλέρκ έριξε την προειδοποιητική βολή του. Ο Μονεγάσκος ήταν ταχύτερος και τον ακολούθησε ο Φέτελ με τη μεταξύ τους διαφορά στο τέλος να είναι μόλις στα 0,070. Πίσω τους ήταν ο Χάμιλτον και ο Φερστάπεν, ενώ εκτός τελικής δεκάδας έμειναν οι Πέρες, Ράικονεν, Τζιοβινάτζι, Γκασλί και Μάγκνουσεν.

Στο Q3 όλα κρίθηκαν στην τελευταία προσπάθεια των οδηγών. Όλοι έτρεξαν με τη μαλακή γόμα με τον Σαρλς Λεκλέρκ να σταματά τα χρονόμετρα σε 1:36.217 και τον Χάμιλτον να είναι σχεδόν δύο δέκατα πίσω του. Στα αξιοσημείωτα πως κάτω από το 1.36 κινήθηκαν μόνο οι Σεμπάστιαν Φέτελ και Μαξ Φερστάπεν, ενώ ο Μπότας ήταν σχεδόν ένα δευτερόλεπτο πιο αργός από τον Λεκλέρκ.

Αυτή είναι η σειρά εκκίνησης στο GP της Σιγκαπούρης.

F1: Νέα pole position για τον Λεκλέρκ
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ