FORMULA 1

F1: Μειώσεις μισθών και άδειες στην McLaren

Mclaren driver Carlos Sainz of Spain pulls out of the pit lane during the Formula One pre-season testing session at the Barcelona Catalunya racetrack in Montmelo, outside Barcelona, Spain, Friday, Feb. 28, 2020. (AP Photo/Joan Monfort)
Mclaren driver Carlos Sainz of Spain pulls out of the pit lane during the Formula One pre-season testing session at the Barcelona Catalunya racetrack in Montmelo, outside Barcelona, Spain, Friday, Feb. 28, 2020. (AP Photo/Joan Monfort) AP

Η McLaren ανακοίνωσε την μείωση μισθών μερίδας του προσωπικού της για να λάβει μέτρα για να προλάβει τη ζημιά που θα υποστεί.

Λίγες ώρες μετά το κείμενο μας το οποίο ουσιαστικά έγραφε ότι οι ομάδες σκέφτονται να προτείνουν μειώσεις στους οδηγούς και ήδη είχαμε την πρώτη ομάδα που πρώτη που προχώρησε στο συγκεκριμένο μέτρο.

Πρόκειται για την McLaren η οποία ανακοίνωσε πως θα μειώσει τον μισθό μερίδας του προσωπικού της.

Παράλληλα, ένα άλλο κομμάτι θα βγεί σε υποχρεωτική άδεια, η οποία βάσει των μέτρων που πήρε η βρετανική κυβέρνηση, είναι επιδοτούμενη. Για την ακρίβεια στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί κάθε εταιρία να αναστέλλει τις συμβάσεις έως και του 80% του προσωπικού, με το κράτος να επιδοτεί τους εργαζόμενους με 2.500 στερλίνες μηνιαίως.

Το ύψος των περικοπών που υπέστησαν οι οδηγοί της McLaren δεν έγινε γνωστό, ωστόσο από την πλευρά της η βρετανική ομάδα τόνισε ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις και όλοι θα θα επιστρέψουν στις δουλειές τους όταν ανακάμψει η οικονομία. Συγκεκριμένα, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: "…τα μέτρα αυτά είναι αναγκαία ώστε να προστατευτούν οι θέσεις εργασίας βραχυπρόθεσμα και να εξασφαλίσουν πως το δυναμικό της εταιρείας θα επιστρέψει σε πλήρη εργασία όταν ανακάμψει η οικονομία".

Το δρόμο της McLaren αναμένεται να ακολουθήσουν σύντομα και άλλες ομάδες.

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ Η ΖΗΜΙΑ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ

Ο CEO, Τσέις Κάρεϊ, πριν από λίγες ημέρες σε ανακοίνωσή του λόγο για προσπάθεια να προγραμματιστεί, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες καλεντάρι, με 15-18 Grand Prix.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ο συγκεκριμένος αριθμός είναι αρκετά μειωμένος από τα 22 προγραμματισμένα Grand Prix για το 2020. Τι σημαίνει όμως αυτό για τις ομάδες και τον οργανισμό γενικότερα;

Ο ισχυρός άνδρας της Red Bull, Χέλμου Μάρκο, έβαλε κάτω το κομπιουτεράκι του και έκανε ένα πρώτο ταμείο για τις ομάδες. "Όλες οι ομάδες πλέον θα έχουν απώλεια εισοδημάτων. Αν ακυρωθούν συνολικά πέντε αγώνες, θα χαθούν 100 εκατομμύρια", είπε ο Μάρκο.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ