FORMULA 1

F1 GP Ρωσίας: Ξανά ταχύτερος ο Λεκλέρκ

Ferrari driver Charles Leclerc of Monaco steers his car during the qualifying round for the Singapore Formula One Grand Prix at the Marina Bay City Circuit in Singapore, Saturday, Sept. 21, 2019. (AP Photo/Vincent Thian)
Ferrari driver Charles Leclerc of Monaco steers his car during the qualifying round for the Singapore Formula One Grand Prix at the Marina Bay City Circuit in Singapore, Saturday, Sept. 21, 2019. (AP Photo/Vincent Thian) AP PHOTO/VINCENT THIAN

Ο Σαρλ Λεκλέρκ ήταν για τέταρτη διαδοχική φορά ήταν ο ταχύτερος στις κατατακτήριες και εκκινήσει από την pole position στο GP του Σότσι έχοντας δίπλα του τον Χάμιλτον.

Εντυπωσιακός ήταν για μία ακόμα φορά στις κατατακτήριες ο Σαρλ Λεκλέρκ. Ο Μονεγάσκος οδηγός της Ferrari ήταν ταχύτερος και με 1:31.628 κατέλαβε την πρώτη θέση και θα εκκινήσει από την pole position στο GP του Σότσι.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ και η Ferrari επαιξαν με τη φλόγα στο Q1 και τελικά δεν κάηκαν. Ο Άλμπον έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του στην στροφή 13 με αποτέλεσμα έξι λεπτά πριν το τέλος της διαδικασίας να βγει κόκκινη σημαία. Ο Φέτελ μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε καταφέρει να βρει ένα χρόνο που θα του επέτρεπε να μπει στο Q2, αλλά τελικά μπόρεσε να κάνει καθαρό γύρο και μάλιστα να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο. Αντίθετα, εκτός Q2 έμειναν ο Άλμπον, ο Ράικονεν, ο Κβίατ και οι Williams των Κούμπιτσα και Ράσελ. Στο Q2 δεν είχαμε κάποιο απρόοπτο και έτσι εκτός συνέχειας έμειναν οι Γκασλί, Τζιοβινάτζι, Μάγκνουσεν, Πέρες και Στρολ.

Κάπως έτσι φτάσαμε στη μάχη για την pole position εκεί όπου είχαμε μάχη ανάμεσα σε Ferrari και Mercedes. Ο Λεκλέρκ ήταν ο μοναδικός που κατέβηκε το 1:32 και με 1:31.628 κατέκτησε την pole position. Δίπλα του θα είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος στο τέλος κατάφερε να κατεβάσει το χρόνο του Φέτελ με τον Γερμανό να έχει δίπλα του τον Φερστάπεν.

Στα αξιοσημείωτα ότι ο Μπότας ήταν ένα δευτερόλεπτο πιο αργός από τον Λεκλέρκ και έξι δέκατα από τον Χάμιλτον.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ

F1 GP Ρωσίας: Ξανά ταχύτερος ο Λεκλέρκ
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ