FORMULA 1

F1 GP Μεξικού: Ποινή τριών θέσεων στον Φερστάπεν, στην pole ο Λεκλέρκ

Red Bull driver Max Verstappen of the Netherlands, right, passes Ferrari driver Sebastian Vettel of Germany during the Australian Formula 1 Grand Prix in Melbourne, Australia, Sunday, March 17, 2019. (AP Photo/Andy Brownbill)
Red Bull driver Max Verstappen of the Netherlands, right, passes Ferrari driver Sebastian Vettel of Germany during the Australian Formula 1 Grand Prix in Melbourne, Australia, Sunday, March 17, 2019. (AP Photo/Andy Brownbill) AP

Ο Μαρκ Φερστάπεν τιμωρήθηκε με ποινή τριών θέσεων καθώς δεν μείωσε την ταχύτητα του στην τελευταία του προσπάθεια των δοκιμών παρά τις κίτρινες σημαίες από το ατύχημα του Μπότας.

Με ποινή τριών θέσεων τιμωρήθηκε ο Μαρκ Φερστάπεν στο GP του Μεξικού και έτσι αντί για την pole position θα ξεκινήσει από τη δεύτερη σειρά του grid και την τέταρτη θέση με τον Λεκλέρκ να βρίσκεται πλέον στην pole και τη Ferrari να ξεκινάει από το 1-2.

Η τιμωρία του Φερστάπεν ήρθε γιατί ο οδηγός της Red Bull Racing δεν μείωσε την ταχύτητα του στην τελευταία στροφή όταν υπήρχαν κίτρινες σημαίες από το ατύχημα του Βαλτερί Μπότας.

Αρχικά οι αγωνοδίκες δεν είχαν τη διάθεση να αναλύσουν το συμβάν αλλά οι δηλώσεις του Ολλανδού πως δεν σήκωσε το πόδι του από το γκάζι στη συνέντευξη Τύπου άλλαξε τα δεδομένα και τελικά ο Φερστάπεν τιμωρήθηκε με ποινή τριών θέσεων και θα ξεκινήσει από την 4η.

Η ανακοίνωση των αγωνοδικών ανέφερε μεταξύ άλλων:

« Ο οδηγός του μονοθεσίου #33 παραδέχθηκε πως ήξερε πως το μονοθέσιο #77 (Valtteri Bottas) είχε ατύχημα και το είδε στην αριστερή πλευρά της πίστας, όμως δεν είδε την κίτρινη σημαία. Επίσης παραδέχθηκε πως δεν μείωσε την ταχύτητά του στον τομέα που ίσχυε η κίτρινη σημαία. Οι αγωνοδίκες είδα από τις On Board λήψεις από το μονοθέσιο #33 πως οι κίτρινες σημαίες ήταν ορατές και μάλιστα αρκετά νωρίς.

Ο οδηγός που είχε περάσει αμέσως πριν (μονοθέσιο #5) μείωσε σημαντικά την ταχύτητά του, όπως ορίζουν οι κανονισμοί. Λαμβάνοντας υπόψη τα διαθέσιμα αποδεικτικά στοιχεία αλλά και τα λεγόμενα του οδηγού στους αγωνοδίκες, επιβάλλουμε ποινή 3 θέσεων στο grid και 2 βαθμούς ποινής στην αγωνιστική του άδεια».

Η Ferrari έτσι θα βρεθεί στο 1-2 με τους Λεκλέρκ και Φέτελ ενώ στη δεύτερη σειρά θα είναι πλέον ο Λούις Χάμιλτον και ο Μαρκ Φερστάπεν.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ