FORMULA 1

F1: Έτσι θα είναι τα μονοθέσια του 2021

F1: Έτσι θα είναι τα μονοθέσια του 2021

Η Formula 1 εδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και video από τις δοκιμές των μονοθεσίων του 2021 σε αεροδυναμική σήραγγα. Αντιδράσεις από τους φίλους της F1 στα social media.

Το 2021 θα είναι η χρονιά των αλλαγών για την Formula 1 και ήδη έχουμε μεγάλες συζητήσεις σχετικά με τις αλλαγές που έρχονται στα μονοθέσια. Η F1 μέσα από την επίσημη σελίδα της, αλλά και από τα social media επέλεξε να δώσει νέες εικόνες από το πώς θα μοιάζουν το μονοθέσια σε δύο χρόνια.

Η εικόνα που θα δείτε είναι από τις πρώτες δοκιμές των μονοθεσίων στην αεροδυναμική σήραγγα της Sauber.

"Τα τεστ που κάνουμε στην αεροδυναμική σήραγγα είναι λίγο διαφορετικά από αυτά που θα κάνουν πιθανότατα οι ομάδες. Οι ομάδες επικεντρώνονται μόνο στις δυνάμεις που ασκούνται στο μονοθέσιο. Εμείς ασχολούμαστε για το είδος των δυνάμεων, αλλά και το πως αντιδρά το μονοθέσιο όταν κινείται και για το τι συμβαίνει πίσω από το μονοθέσιο" δήλωσε μεταξύ άλλων ο τεχνικός διευθυντή, Πατ Σίμονς.

Από την πλευρά του ο Νικόλας Τομπάζης (υπέθυνος του τεχνικού τμήματος της FIA) είπε μεταξύ άλλων: "Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να μειώσουμε τις αεροδυναμικές απώλειες που μπορεί να έχει το μονοθέσιο που θα ακολουθεί".

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ F1

Οι εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η Formula 1 προκάλεσαν αντιδράσεις από τους φίλους των μηχανοκίνητων σπορ. Όλα είχαν έναν κοινό παρονομαστή. Την ομοιότητα των νέων μονοθεσίων με αυτών που χρησιμοποιούνται στα Indy στις ΗΠΑ.

Simon Pagenaud races down the front stretch during the IndyCar auto race at Texas Motor Speedway, Saturday, June 8, 2019, in Fort Worth, Texas. (AP Photo/Randy Holt)
Simon Pagenaud races down the front stretch during the IndyCar auto race at Texas Motor Speedway, Saturday, June 8, 2019, in Fort Worth, Texas. (AP Photo/Randy Holt) AP

* Τα μονοθέσια που χρησιμοποιούνται στα Indy.

Όλοι βασίζονται στο γεγονός ότι τα νέα αφεντικά της Formula 1 είναι από τις ΗΠΑ και για αυτό το λόγο προσπαθούν να φέρουν τα μονοθέσια στα πρότυπα εκείνων που χρησιμοποιούνται στους αγώνες στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Δείτε το video της Formula 1 εδώ.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ