FORMULA 1

Έτοιμη να επιστρέψει η Cosworth

2011 Formula One Testing 
Comunitat Valenciana Ricardo Tormo Circuit, Valencia, Spain. 
3rd February 2011.
Pastor Maldonado, Williams FW32 Cosworth.
World Copyright: Glenn Dunbar/LAT Photographic 
ref: Digital Image _G7C7996
2011 Formula One Testing Comunitat Valenciana Ricardo Tormo Circuit, Valencia, Spain. 3rd February 2011. Pastor Maldonado, Williams FW32 Cosworth. World Copyright: Glenn Dunbar/LAT Photographic ref: Digital Image _G7C7996 LAT PHOTOGRAPHIC

H ιστορική βρετανική εταιρεία κατασκευής κινητήρων βρίσκεται πολύ κοντά στη μεγάλη επιστροφή στο μαγικό κόσμο της Formula 1.

Το 2021 είναι η χρονιά που η Cosworth αναμένεται να μπει και πάλι στη μάχη σε ότι αφορά στη Formula 1! Προφανώς ικανοποιημένη από όσα ειπώθηκαν και αποφασίστηκαν στην πρόσφατη συνάντηση που έγινε στο Παρίσι σχετικά με το μέλλον του σπορ (με τη συμμετοχή της FIA, της Liberty Media, εκπροσώπων των ομάδων αλλά και κατασκευαστών που δεν συμμετέχουν στο σπορ) και έτσι αναμένεται να μπει ξανά στο παιχνίδι!

Η εταιρεία που ιδρύθηκε το 1958 στο Λονδίνο έχει κερδίσει 176 Grand Prix της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού – μόνο η Ferrari έχει κερδίσει περισσότερα ως κατασκευαστής κινητήρων. Αποσύρθηκε από την F1 το 2013, με τελευταίο συνεργάτη της τη Marussia.

Μπορεί ακόμα να μην έχει επισημοποιηθεί η μεγάλη επιστροφή αλλά όσα είπε στο motorsport.com, o CEO της Cosworth, Hal Reisiger, δείχνουν πως αυτό είναι θέμα χρόνου: "Είχαμε ικανοποιητική υποστήριξη από τις υπάρχουσες ομάδες, μιλήσαμε μάλιστα με κάποιες και όλο αυτό μας επιτρέπει να δεσμευτούμε για το μέλλον. Όσο περισσότερες ομάδες επιβεβαιώνουν την παρουσία τους μακροπρόθεσμα στο σπορ, τόσο καλύτερα. Αλλά φτάσαμε ήδη σε προφορικές συμφωνίες με υπάρχουσες ομάδες αλλά και ομάδες που είναι στα σκαριά, για την προμήθεια κινητήρων. Κι αυτό μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο πλάνο επιστροφής".

Από τις υπάρχουσες ομάδες, υπάρχει έντονη φημολογία συνεργασίας με τη Red Bull Racing κι αυτό λόγω του κοινού συνεργάτη των δύο εταιρειών: της Aston Martin. Από εκεί και πέρα, σε ότι αφορά στους ‘νέους παίκτες’, ακόμα δεν έχει ανοίξει καν η διαδικασία ενδιαφέροντος που εκτιμάται που θα υπάρξει ενόψει της αγωνιστικής σεζόν του 2017. Ξέρουμε όμως ήδη το ενδιαφέρον συμμετοχής από μία ομάδα κινεζικών συμφερόντων ενώ έχει γνωστοποιήσει τις προθέσεις του να επιδιώξει για Τρίτη φορά και… τυχερή να μπει στην F1 ο Zoran Stefanovic.

Δεδομένου πως ο Reisiger παρουσίασε χρονοδιάγραμμα που θέλει την Cosworth να πατάει γκάζι στο project από την επόμενη κιόλας χρονιά ώστε να μπορεί να είναι έτοιμη το 2021, σύντομα θα πρέπει να έχουμε περισσότερα νέα.

Photo Credits: Williams F1 Team

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ