FORMULA 1

Επίπληξη και κίνδυνος για Vettel

Επίπληξη και κίνδυνος για Vettel
MEDIA.FERRARI.COM

Ο Γερμανός οδηγός, Sebastian Vettel, ήταν αδικαιολόγητα απών από την ανάκρουση του ιαπωνικού εθνικού ύμνου πριν τον αγώνα της Σουζούκα.

Δεν έφτανε η εγκατάλειψή του από το Grand Prix Ιαπωνίας που ουσιαστικά δίνει τέλος στην προσπάθειά του να κατακτήσει τον τίτλο, ο Sebastian Vettel απέκτησε έναν ακόμα - έστω και μικρό - πονοκέφαλο. Οι αγωνοδίκες του αγώνα στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, αποφάσισαν να τον επιπλήξουν καθώς δεν ήταν παρών κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του ιαπωνικού εθνικού ύμνου, πριν από την εκκίνηση του αγώνα στην πίστα της Σουζούκα.

Στη Formula 1 ακολουθούν κατά γράμμα το τελετουργικό που υπάρχει πριν από κάθε Grand Prix και παρόμοιες αποφάσεις έχουμε δει και στο παρελθόν. Όμως όσο «αναίμακτη» κι αν φαντάζει αυτή η επίπληξη, δεν είναι. Κι αυτό διότι οι αγωνιστικοί κανονισμοί της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού αναφέρουν πως η τρίτη επίπληξη μέσα στην ίδια σεζόν, συνεπάγεται και ποινή 10 θέσεων στο grid του επόμενου αγώνα.

 GP GIAPPONE F1/2017 
© FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE)
GP GIAPPONE F1/2017 © FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE) MEDIA.FERRARI.COM

Κι ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έχει ήδη μία, απ’ όταν πάτησε τη γραμμή εξόδου από το pit lane κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών του Grand Prix του Μονακό, που έλαβε χώρα τον περασμένο Μάιο. Θα πρέπει λοιπόν να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικός στους επόμενους τρεις εκ των τεσσάρων αγώνων που απομένουν για να πέσει η καρό σημαία στη σεζόν του 2017, καθώς μία τέτοια ποινή θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο το ήδη πολύ δύσκολο έργο του να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση στη βαθμολογία.

Μετά την εγκατάλειψη στη Σουζούκα και τη νίκη του Lewis Hamilton, η μεταξύ τους διαφορά έχει εκτοξευθεί στους 59 πόντους, με μόλις 100 να είναι ακόμα διαθέσιμοι. Όσο για τον λόγο της παραπάνω παρατυπίας, ο Γερμανός επέλεξε να παραμείνει δίπλα στο μονοθέσιό του και να παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες των μηχανικών της Ferrari να λύσουν το πρόβλημα που παρουσιάστηκε πριν την εκκίνηση στο μπουζί της Ferrari.

Photo credits: media.ferrari.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ