FORMULA 1

Επική μάχη στην F1

Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain, right, talks to Ferrari driver Sebastian Vettel of Germany after taking pole position for the Chinese Formula One Grand Prix at the Shanghai International Circuit in Shanghai, China, Saturday, April 8, 2017. Vettel was second. (AP Photo/Andy Wong)
Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain, right, talks to Ferrari driver Sebastian Vettel of Germany after taking pole position for the Chinese Formula One Grand Prix at the Shanghai International Circuit in Shanghai, China, Saturday, April 8, 2017. Vettel was second. (AP Photo/Andy Wong) AP

Δείξε μου τον αντίπαλο σου... να σου πω ποιος είσαι, παραφράζεται η λαϊκή ρήση και βρίσκει εφαρμογή στους Hamilton - Vettel.

Έχουν υπάρξει εποχές στη Formula 1 που σημαδεύτηκαν από τις εντός πίστας μάχες δύο σπουδαίων οδηγών. Από το Niki Lauda vs James Hunt και το Alain Prost vs Ayrton Senna, στο Michael Schumacher vs Mika Hakkinen και… στο Lewis Hamilton vs Sebastian Vettel;

Το ξεκίνημα της σεζόν του 2017 δείχνει πως Mercedes AMG και Scuderia Ferrari κοντράρονται στα ίσια και αυτό οδηγεί σε επική μάχη ανάμεσα στον Βρετανό και τον Γερμανό.

Βέβαια εκτός από τα αποτελέσματα, αυτά τα ιδιαίτερα "ζευγάρια" είχαν κόντρες και παράλληλα με τις κόντρες είχαν και αμοιβαίο σεβασμό. Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, ο Hamilton μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Vettel.

"Ίσως υπάρξουν στιγμές φέτος που θα μονομαχήσουμε σκληρά εντός πίστας και ίσως προκύψει ένα σενάριο που κάποιος εκ των δύο θεωρήσει τον άλλο άδικο, ή υπερβολικά επιθετικό. Όμως είμαστε μεγάλοι άνδρες, έχουμε διανύσει πολύ δρόμο για να φτάσουμε εδώ και έχουμε βιώσει πολλά.

Έχουμε το μέγιστο δυνατό σεβασμό ο ένας για τον άλλο, περισσότερο απ’ ότι έχω νιώσει για οποιονδήποτε άλλο οδηγό αυτού του επιπέδου.

Αυτό είναι το νόημα του αθλητισμού. Φυσικά στην πίστα θέλει να με ‘σκοτώσει’, να με νικήσει – και εγώ το ίδιο. Όμως εκτός μονοθεσίου, νιώθουμε θαυμασμό ο ένας για τα επιτεύγματα του άλλου", είπε ο Hamilton στο motorsport.com.

Όμως τίποτα από τα παραπάνω δεν θα εξωτερικευόταν αν η Ferrari δεν είχε βελτιωθεί. Η ιταλική ομάδα δίνει στον Vettel ένα μονοθέσιο ικανό να διεκδικήσει νίκες και τίτλους, πράγμα που κάνει ακόμα πιο σημαντική τη μάχη.

"Το σενάριο που έχουμε τώρα, είναι να μάχομαι κόντρα σε έναν τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή που είναι στα καλύτερά του. Είναι απίστευτα γρήγορος. Και η Ferrari είναι η καλύτερη Ferrari που έχουμε δει εδώ και χρόνια, σχεδόν μία δεκαετία.

Εμείς σαν ομάδα είμαστε επίσης στα καλύτερά μας, το ίδιο θεωρώ και σε προσωπικό επίπεδο. Λατρεύω λοιπόν αυτή τη μάχη", σχολίασε ο 32χρονος.

(AP Photo/Andy Wong)

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ