FORMULA 1

Επεισοδιακή η λύση συνεργασίας Sauber - Kaltenborn

Επεισοδιακή η λύση συνεργασίας Sauber - Kaltenborn

Η 46χρονη μάνατζερ, Monisha Kaltenborn αποτελεί παρελθόν για την ομάδα της Sauber F1 και αποδεικνύεται πως το διαζύγιο των δύο πλευρών θα είναι κάθε άλλο παρά βελούδινο.

Αίσθηση προκάλεσε στα paddock η είδηση της αποχώρησης της Monisha Kaltenborn από τη Sauber, την οποία υπηρετεί εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες από διάφορα πόστα. Η 46χρονη είχε μέχρι πρότινος το ρόλο CEO αλλά και της διευθύντριας της ελβετικής ομάδας, ρόλος που πρώτη φορά είχε δοθεί σε γυναίκα. Ωστόσο, η διαφορετική φιλοσοφία από τους νέους ιδιοκτήτες της Longbow Finance SA.

Όμως όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, το διαζύγιο δεν είναι ρόδινο και η κόντρα των δύο πλευρών έχει επεκταθεί στα μέσα ενημέρωσης. Αρχικά "πηγές" διέρρευσαν πως η Kaltenborn αποχωρεί γιατί υπάρχουν διαφωνίες στον τρόπο διαχείρισης της ομάδας και πως η Longbow θέλει να ευνοήσει έναν εκ των δύο οδηγών της ομάδας. Συγκεκριμένα τον Marcus Ericsson έναντι του Pasca Wehrlein.

Καθώς είναι προφανές πως αυτά τα λόγια ήρθαν από το περιβάλλον της Kaltenborn (αν όχι από την ίδια), η Longbow πέρασε στην αντεπίθεση, βγάζοντας ανακοίνωση σχετικά με αυτό το θέμα, που μάλιστα ήρθε πριν την ανακοίνωση επισημοποίησης της διακοπής της συνεργασίας των δύο πλευρών!

Αυτή φέρει την υπογραφή του Pascal Picci και αφού τόνιζε τη διάσταση απόψεων των δύο πλευρών, ανέφερε: "Οι ιδιοκτήτες και το διοικητικό συμβούλιο της Sauber Motorsport AG θέλει να διαψεύσει έντονα τα αβάσιμα άρθρα στον Τύπου που αναφέρουν πως οι οδηγοί μας δεν είχαν και δεν έχουν ίση αντιμετώπιση. Δεν απλά αναληθές αλλά έρχεται και σε αντίθεση με την διαχρονική και απόλυτη δέσμευση της ομάδας για δίκαιο ανταγωνισμό. Αυτές οι αναφορές που βασίζονται σε ανώνυμες ‘πηγές’, είναι εξαιρετικά επιβλαβείς, τόσο για τους Marcus Ericsson και Pascal Wehrlein, όσο καιγιας όλα τα μέλη και τη διοίκηση της Sauber F1 Team".

Στο επικείμενο Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν που διεξάγεται στους δρόμους του Μπακού, τα καθήκοντά της Kaltenborn θα καλύψουν ο team manager Beat Zehnder και ο τεχνικός διευθυντής Jorg Zander. Όσο για τον μόνιμο αντικαταστάτη της, ένα όνομα που ακούγεται έντονα είναι αυτό του Colin Kolles που είναι εκτός F1 μετά την κατάρρευση της HRT της οποίας ήταν επικεφαλής.

Photo Credits: Sauber F1 Team

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ