FORMULA 1

Έντονες επικρίσεις για Hamilton που σχολίασε τον ανιψιό... πριγκίπισσα

F1 world champion Lewis Hamilton attends the press conference of the 2017 FIA Champions in Paris, Friday, Dec. 8, 2017. Mercedes driver Lewis Hamilton credits his car's reliability and a better relationship with his teammate as key factors behind his fourth world title. Hamilton scored points in all Formula One races this season, the first time he has done so. (AP Photo/Francois Mori)
F1 world champion Lewis Hamilton attends the press conference of the 2017 FIA Champions in Paris, Friday, Dec. 8, 2017. Mercedes driver Lewis Hamilton credits his car's reliability and a better relationship with his teammate as key factors behind his fourth world title. Hamilton scored points in all Formula One races this season, the first time he has done so. (AP Photo/Francois Mori) AP PHOTO/FRANCOIS MORI

Σε πολύ δεινή θέση βρίσκεται ο Lewis Hamilton που ανέβασε video με το οποίο επέκρινε τον ανιψιό του, γιατί ντύθηκε πριγκίπισσα. Κατηγορίες σεξισμού στον πρωταθλητή της Formula 1, που απολογήθηκε.

Αντιδράσεις "πυροδότησε" ένα video που τράβηξε ο Lewis Hamilton, στο οποίο φαίνεται να επιπλήττει τον ανιψιό του επειδή φορούσε στολή πριγκίπισσας.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 βρισκόταν μαζί με συγγενείς την ημέρα των Χριστουγέννων, όταν είδε τον ανιψιό του να φοράει ένα ροζ και μοβ φόρεμα με τούλι και να κρατάει και ένα ροζ ραβδί.

"Είμαι πολύ λυπημένος αυτήν τη στιγμή. Κοιτάξτε τον ανιψιό μου", είπε στην κάμερα του κινητού του, τραβώντας video για το instagram. Στη συνέχεια, επέπληξε χιουμοριστικά τον νεαρό, λέγοντας: "Γιατί φοράς φόρεμα πριγκίπισσας; Αυτό πήρες για τα Χριστούγεννα; Γιατί ζήτησες φόρεμα πριγκίπισσας για τα Χριστούγεννα; Τα αγόρια δεν φοράνε φορέματα πριγκίπισσας!"

Μάλιστα, συνόδευσε το video με ένα emoji πιθήκου που κλείνει τα μάτια του για να μην βλέπει.

Η στάση αυτή και μάλιστα απέναντι σε ένα πολύ μικρό παιδί κρίθηκε ως απαράδεκτη από αρκετό κόσμο στα social media, που επιτέθηκε στον τετράκις παγκόσμιο πρωταθλητή και κορυφαίο Βρετανό πιλότο στην ιστορία της Formula 1.

Ο επίσημος λογαριασμός του λονδρέζικου Pride απάντησε στο post του Hamilton στο instagram, λέγοντας: "Απογοητευμένοι από το video του Lewis Hamiltton. Αρκετοί από την κοινότητά μας έχουν βιώσει τέτοιες ταπεινωτικές εμπειρίες, όταν ήταν μικρότεροι".

Οι αντιδράσεις ήταν σφοδρές, κατηγορώντας τον 32χρονο πιλότο για σεξισμό, με συνέπεια όχι απλά να κατεβάσει το video από το instagram, αλλά και να απολογηθεί για τη συμπεριφορά του.

"Χθες, έπαιζα με τον ανιψιό μου και αντιλήφθηκα ότι τα λόγια μου ήταν ακατάλληλα, γι' αυτό αφαίρεσα το post. Δεν ήθελα να κάνω κακό και σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να προσβάλλω κάποιον. Λατρεύω που ο ανιψιός μου αισθάνεται ελεύθερος να εκφράζει τον εαυτό του όπως όλοι θα έπρεπε. Εκφράζω τη βαθύτατη απολογία μου για τη συμπεριφορά μου, αφού κατάλαβα ότι δεν είναι αποδεκτό από κανέναν, ανεξαρτήτως από πού είσαι, να περιθωριοποιείς κάποιον ή να εκφράζεσαι με στερεότυπα. Πάντα ήμουν υπέρ του ο καθένας να ζει τη ζωή του όπως θέλει και ελπίζω να με συγχωρήσετε γι' αυτήν την απώλεια κρίσης", έγραψε στα social media του.





Photo credits: AP Photo/Francois Mori

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ