FORMULA 1

Ένα βήμα πιο κοντά στον αποκλεισμό ο Kvyat

Ένα βήμα πιο κοντά στον αποκλεισμό ο Kvyat

Ο οδηγός της Scuderia Toro Rosso τιμωρήθηκε ξανά από τους αγωνοδίκες και πλησιάζει το όριο ποινών που θα τον θέσει εκτός ενός αγώνα.

Ένα βήμα ή καλύτερα ένα βαθμό ποινής πιο κοντά στον αποκλεισμό από ένα Grand Prix, βρίσκεται ο Daniil Kvyat. Ο οδηγός με το όνομα «τορπίλη» έκανε πάλι το θαύμα του, αυτή τη φορά κλείνοντας τον Lance Stroll στη διάρκεια του Q1 στις κατατακτήριες δοκιμές του ουγγρικού Grand Prix. Κίνηση για την οποία οι αγωνοδίκες του επέβαλαν διπλή ποινή: χάνει τρεις θέσεις στο grid του αγώνα της Βουδαπέστης και πήρε ένα βαθμό ποινής στην αγωνιστική του λισάνς!

Μετά από την απόφαση του πάνελ των αγωνοδικών που αποτελείται από τους Garry Connelly, Tim Mayer, Derek Warwick, o Ρώσος θα εκκινήσει τον ενδέκατο αγώνα του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, αντί για 13ος, όπως κατετάγη στη μάχη της pole position, μόλις 16ος.

Ένα βήμα πιο κοντά στον αποκλεισμό ο Kvyat
2017 GETTY IMAGES

Όσο για τους βαθμούς ποινής, το «κλείσιμο» στη στροφή 11 του Χανγκαρόρινγκ σημαίνει πως πλέον έχει 10. Οι 12 συνεπάγονται αποκλεισμό από ένα Grand Prix και καθώς λήγουν μετά από δωδεκάμηνη περίοδο, ο οδηγός της Scuderia Toro Rosso θα πορευτεί με αυτό το άγχος τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο.

O 23χρονος είπε σχετικά: «Πρέπει να αποδεχθώ την απόφαση αυτή. Δυστυχώς είχαμε κακή επικοινωνία με την ομάδα, δεν μου είπαν πως κάποιος ερχόταν πίσω μου. Μου είχε ζητηθεί να κινούμαι αργά λόγω κραδασμών στο τιμόνι. Όταν τον είδα προσπάθησα να κάνω στην άκρη, όμως οι αγωνοδίκες έκριναν πως αυτό δεν ήταν αρκετό. Νομίζω πως τους αρέσει να τιμωρούν εμένα για παραδειγματισμό των υπολοίπων. Δεν με νοιάζει τι κάνουν πια».

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ