FORMULA 1

"Εμφύλιος" στη Scuderia Toro Rosso

"Εμφύλιος" στη Scuderia Toro Rosso

Ένταση υπάρχει μετά το Grand Prix Καναδά ανάμεσα στους οδηγούς της ιταλικής ομάδας, Daniil Kvyat και Carlos Sainz Jr.

Λένε πως στη Formula 1, ο μεγαλύτερος αντίπαλος είναι πάντα ο teammate. Όχι μόνο επειδή η χρήση του ίδιου εξοπλισμού φέρνει άμεσες και ξεκάθαρες συγκρίσεις αλλά και λόγω των εσωτερικών ισορροπιών σε κάθε ομάδα, που συχνά οδηγούν σε εντάσεις.

Όπως συνέβη τώρα στη Scuderia Toro Rosso. Οι Daniil Kvyat και Carlos Sainz δεν διάγουν και τις πιο ευτυχισμένες ημέρες της συνεργασίας τους και όλα ξεκίνησαν στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Καναδά που έλαβε χώρα στο σιρκουί Gilles Villeneuve του Μοντρεάλ.

Εκεί ο Ισπανός διαμαρτυρήθηκε μέσω team radio πως ο ομόσταβλός του δεν σεβόταν όσα είχαν συμφωνηθεί σχετικά με την προσπάθεια απόκτησης πλεονεκτήματος μέσω slipstreaming, τακτική συνηθισμένη σε σιρκουί με κομμάτια υψηλών ταχυτήτων όπου το προπορευόμενο μονοθέσιο ουσιαστικά επιτρέπει σε αυτό που ακολουθεί να καλύψει ένα κρίσιμο κομμάτι της πίστας με μειωμένες αεροδυναμικές αντιστάσεις, επιτυγχάνοντας καλύτερο χρόνο.

Όμως ο Kvyat είχε εντελώς διαφορετική άποψη για όσα έγιναν, τονίζοντας πως έχουν μοιράσει τους αγώνες ώστε να βοηθάει εναλλάξ ο ένας τον άλλο και στον Καναδά ήταν δική του σειρά να επωφεληθεί.

Ο Ρώσος είπε στο motorsport.com: "Συμπεριφερόταν λανθασμένα μετά τις κατατακτήριες. Αν δείτε τα δεδομένα της τηλεμετρίας, είχα μηδενικό πλεονέκτημα. Οι καλύτεροι χρόνοι μας έχουν την ίδια ακριβώς τελική ταχύτητα, την ίδια ταχύτητα στις ευθείες. Ακολουθούμε στρατηγική εναλλαγής θέσεων.

Σε έναν αγώνα βγαίνω εγώ πίσω τους στις κατατακτήριες, στον επόμενο εκείνος. Όπως θα έπρεπε να συμβεί τώρα στο Μπακού αλλά δεν είμαι σίγουρος αν θέλω να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας στις κατατακτήριες.

Από τη δική μου πλευρά όλα είναι καθαρά και ξάστερα, σαν τον ουρανό. Αν έχει κάποιες ερωτήσεις για μένα, μπορεί να έρθει να μου μιλήσει. Αν είναι αρκετά γενναίος. Αν δεν είναι αρκετά γενναίος, θα έρθει να μιλήσει σε εσάς και θα συνεχίσει να στέλνει συνέχεια κρυφά μηνύματα με ΜΜΕ".

Παρότι μετά τον αγώνα του Καναδά ο Sainz δήλωσε πως συζητήθηκαν τα προβλήματα και τα έχουν αφήσει πίσω, ίσως οι νέες δηλώσεις του Kvyat να του αλλάξουν άποψη.

Photo credits: redbullcontentpool.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ