Ελαστικά και στρατηγικές για το βρετανικό GP

Ελαστικά και στρατηγικές για το βρετανικό GP

Η ώρα της μεγάλης μάχης του Σίλβερστοουν, στο πλαίσιο του δέκατου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, πλησιάζει. Η στρατηγική των ομάδων και το θέμα με τα ελαστικά.

Λίγη ώρα απομένει για την εκκίνηση του Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας, που διεξάγεται και φέτος στη θρυλική πίστα του Σίλβερστοουν. Με τον καιρό κλασικά… βρετανικό και απρόβλεπτο, ομάδες και οδηγοί καταστρώνουν τα πλάνα τους με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Προφανώς αν βρέξει στο Νορθάμπτονσαϊρ, τα περισσότερα πλάνα πάνε στο καλάθι των αχρήστων και ο αγώνας μπορεί κάλλιστα να εξελιχθεί σε λοταρία. Τι γίνεται όμως αν το οδόστρωμα παραμείνει στεγνό στους 52 γύρους του δέκατου αγώνα του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1;

Ας δούμε πρώτα τις στρατηγικές. Σύμφωνα με τις προσομοιώσεις της Pirelli, η καλύτερη επιλογή αφορά σε δύο pit stop. Βασιζόμενη στην περιορισμένου ρυθμού πτώση στην απόδοση της πολύ μαλακής γόμας λόγω τοπικής υπερθέρμανσης, οι Ιταλοί κάνουν λόγο για δύο stint 15 γύρων με την super soft, προτού χρησιμοποιηθεί η μαλακή γόμα για το υπόλοιπο του αγώνα.

Αν κάποια ομάδα επιλέξει ένα pit stop, η πρόβλεψη θέλει τη super soft γόμα να διατηρείται για 21 γύρους, προτού χρησιμοποιηθεί η μαλακή. Όλα αυτά, αν φυσικά δεν χρειαστεί να δούμε ελαστικά ενδιάμεσων ή ακραίων καιρικών συνθηκών.

Σε ότι αφορά στα σλικ, μόνο οι οδηγοί της Ferrari έχουν ακριβώς τις ίδιες διαθέσιμες επιλογές, με ένα πατημένο σετ μέσης γόμας, δύο αχρησιμοποίητα μαλακής και τρία πατημένα πολύ μαλακής. Όπως μπορείτε να δείτε στο πολύ ενδιαφέρον infographic, λίγο πολύ τις ίδιες κινήσεις θα μπορεί να κάνει και ο Lewis Hamilton αφού δύσκολα θα δούμε τη μέση γόμα σήμερα.

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Το μαύρο τζιν θα σώσει και φέτος το στυλ σου

10 διαφορετικά black jeans για να διαλέξεις αυτό που θα ταιριάξει τέλεια στο σώμα σου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ

Αφήνει ισχυρή παρακαταθήκη ο Θόδωρος Βασιλάκης

Ο Δημήτρης Μπαλής γράφει για τον ιδρυτή της Aegean, Θεόδωρο Βασιλάκη, ο οποίος απεβίωσε την Πέμπτη (17/05) σε ηλικία 78 ετών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24