FORMULA 1

Έλαμψαν Ferrari και Mercedes

MONTMELO, SPAIN - FEBRUARY 22:  Sebastian Vettel of Germany and Ferrari drives during day one of F1 winter testing at Circuit de Catalunya on February 22, 2016 in Montmelo, Spain.  (Photo by Clive Mason/Getty Images)
Ferrari GETTY IMAGES

Oι πρώτες δοκιμές εξέλιξης του 2016 ξεκίνησαν τη Δευτέρα 22/2 στην πίστα της Catalunya με όλες τις ομάδες πλην της Sauber να ρίχνουν στη μάχη τα νέα τους μονοθέσια.

Ο Sebastian Vettel κάθισε στο κόκπιτ της νέας Ferrari σημειώνοντας μάλιστα τον καλύτερο χρόνο της ημέρας με 1:24.939 (με τη μέση γόμα). O Γερμανός τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής συμπλήρωσε συνολικά 69 γύρους χωρίς να αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

« Νομίζω ότι έχουμε κάνει ένα βήμα μπροστά. Ήταν η πρώτη μέρα στην πίστα με το νέο μονοθέσιο και η πρώτη αίσθηση, η πρώτη εντύπωση είναι πολύ θετική. Από την πρώτη στιγμή απέκτησα εμπιστοσύνη και αισθάνθηκα οικεία και αυτό είναι καλό σημάδι. Ο πρώτος χρόνος δε λέει τίποτα, έχουμε ακόμα δρόμο μέχρι την έναρξη του Πρωταθλήματος».

Στη δεύτερη θέση πλασαρίστηκε ο ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Lewis Hamilton που συμπλήρωσε συνολικά 156 γύρους (!) χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα. Σημείωσε τον 2ο καλύτερο χρόνο με 1:25.409 χρησιμοποιώντας τη μέση γόμα της Pirelli. O τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής ήταν 0.470 πιο αργός από τη Ferrari του Vettel. To γεγονός ότι από την πρώτη κιόλας μέρα η νέα Mercedes κάλυψε την απόσταση δύο αγώνων λέει πολλά. « Το νέο μονοθέσιο έχει την ίδια αίσθηση με το περσινό. Δεν γνωρίζουμε τι κάνουν οι αντίπαλοί μας, αλλά σίγουρα δεν έχει κακή αίσθηση. Αποτελεί εξέλιξη του περσινού μονοθεσίου, οπότε η αίσθηση δε διαφέρει πολύ. Αυτό όμως είναι καλό».

« Δεν ήταν κι άσχημα». Αυτό ήταν το πρώτο σχόλιο του Daniel Ricciardo έπειτα από 87 γύρους στο κόκπιτ της RB12. Κάποια μικρά θέματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της ημέρας, λύθηκαν από την ομάδα με αποτέλεσμα ο Αυστραλός να μπορέσει να συμπληρώσει αρκετά χιλιόμετρα με το νέο μονοθέσιο καταλαμβάνοντας την 3η θέση στην κατάταξη με χρόνο 1,105" πιο αργό από αυτόν της Ferrari του Vettel.

« To βάρος προς το παρόν πέφτει στην αξιοπιστία. Θέλαμε να σιγουρευτούμε ότι δεν θα έχουμε θέματα με υπερθέρμανση και άλλα τέτοιου είδους προβλήματα», σχολίασε και πρόσθεσε πως η προσέγγιση που ακολούθησε όσον αφορά στον νέο κινητήρα της Renault (TAG-Heuer για την περίπτωση) ήταν συντηρητικός. « Οι πρώτες εντυπώσεις συνολικά είναι θετικές και αυτό είναι καλό», πρόσθεσε.

Ταχύτερος ο Vettel. Απόσταση 2 αγώνων κάλυψε ο Hamilton!

Στην 4η θέση πλασαρίστηκε ο Valtteri Bottas με την Williams FW38. O Φινλανδός πραγματοποίησε 80 γύρους και ήταν ελάχιστα χιλιοστά πιο αργός από τον Ricciardo.

Ακολούθησε ο οδηγός εξέλιξης της Force India, Alfonso Celis που άφησε πίσω του τον Jenson Button με τη νέα McLaren η οποία δείχνει σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σχέση με πέρσι τέτοιο καιρό. Ο Πρωταθλητής του 2009 πραγματοποίησε συνολικά 84 γύρους κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα αξιοπιστίας. Όπως είπε στη συνέχεια το νέο μονοθέσιο είναι σαφώς καλύτερο από το προηγούμενο, ενώ και ο κινητήρας που πέρσι ήταν η αχίλλειος πτέρνα, δείχνει θετικά στοιχεία.

Η νέα Toro Rosso "γυμνή" από λογότυπα έκλεισε τη μέρα στην 7η θέση με τον Carlos Sainz Jr. να πραγματοποιεί 55 γύρους. Πίσω του βρέθηκε ο Marcus Ericsson με την περσινή Sauber, καθώς το φετινό μονοθέσιο δεν είναι ακόμα έτοιμο. Ο Pascal Wehrlein με τη νέα Manor έκανε τον 9ο χρόνο της ημέρας.

Η κατάρρευση της εμπρός αεροτομής της VF-16 στη μεγάλη ευθεία της Catalunya δεν επέτρεψε στον Romain Grosjean να "γράψει" πολλά χιλιόμετρα, ενώ θέματα με το λογισμικό αντιμετώπισε το νέο μονοθέσιο της Renault με αποτέλεσμα ο "πρωτάρης" Jolyon Palmer να πραγματοποιήσει 37 γύρους και στο τέλος της ημέρας να κάνει λόγο για απογοητευτική πρώτη μέρα...

Αναλυτικά οι χρόνοι της 1ης μέρας:

1. Sebastian Vettel / Ferrari / 1:24.939 / 69 γύροι

2. Lewis Hamilton / Mercedes / 1:25.409 / 156

3. Daniel Ricciardo / Red Bull / 1:26.044 / 87

4. Valtteri Bottas / Williams / 1:26.091 / 80

5. Alfonso Celis / Force India / 1:26.298 / 58

6. Jenson Button / McLaren / 1:26.735 / 84

7. Carlos Sainz / Toro Rosso / 1.27.180 / 55

8. Marcus Ericsson / Sauber / 1:27.555 / 88

9. Pascal Wehrlein / Manor / 1:28.292 / 54

10. Romain Grosjean / Haas / 1:28.399 / 31

11. Jolyon Palmer / Renault / 1:29.356 / 37

Διαβάστε ακόμη στο Car and Driver:

Αυτά είναι τα μονοθέσια του 2016 (PHOTOS+VIDEOS)

Έλαμψαν Ferrari και Mercedes (VIDEO)

Ecclestone: "Η F1 στα χειρότερα της!"

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ