FORMULA 1

Είχε δύο προσφορές ο Button

Jenson Button on the grid.
Jenson Button on the grid. MCLAREN

Επιλογή του Jenson Button ήταν να μην βρίσκεται φέτος στο grid της Formula 1 όπως υποστήριξε ο ίδιος με δηλώσεις του.

Ενώ η McLaren έφτασε σε σημείο ακόμα και να απαντήσει σε φημολογία που έλεγε πως ο Jenson Button δεν ήθελε να αντικαταστήσει τον Fernando Alonso στο επικείμενο Grand Prix Μονακό και πως το έκανε βάσει δέσμευσης στο συμβόλαιό του, ο Βρετανός αποκάλυψε πως η απουσία του φέτος από το grid της Formula 1 ήταν δική του επιλογή! Κι αυτό έχοντας δύο προτάσεις για να τρέξει με άλλες ομάδες!

Υπενθυμίζουμε πως ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2009 τέθηκε ουσιαστικά εκτός κάδρου ώστε να προαχθεί σε ρόλο επίσημου οδηγού ο Stoffel Vandoorne, ο ταλαντούχος δοκιμαστής της βρετανικής ομάδας που δεν ήταν διατεθειμένος να μείνει για μία ακόμα χρονιά θεατής. Αντιθέτως, ο 37χρονος είχε στην πλάτη 17 (!) αγωνιστικές σεζόν στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού!

«Είναι αστείο το πόσες επιλογές είχα για να τρέξω φέτος. Είχα μάλιστα δύο ομάδες να μου ζητούν να τρέξω για λογαριασμό τους στη Formula 1! Όμως δεν με ενδιέφερε καθόλου να κάνω κάτι τέτοιο», είπε ο Button στο AP.

Τελικά παρέμεινε στη McLaren, σε ρόλο πρεσβευτή και όπως αποδεικνύεται, εφεδρικού οδηγού που αναγκάζεται να επιστρέψει για τον αγώνα του πριγκιπάτου αντικαθιστώντας τον Fernando Alonso που δοκιμάζει την τύχη του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού και τα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης.

Όσο για το 2018, ο Βρετανός είναι αινιγματικός. Θεωρητικά φέτος είπε πως κάνει διάλειμμα, με πρόθεση να τρέξει κανονικά την επόμενη σεζόν. Αν και όσο περνάει ο καιρός, φαίνεται πως δεν τον ενθουσιάζει αυτό το ενδεχόμενο. Μιλώντας σχετικά, τόνισε: «Δεν μπορώ να το αποκλείσω. Έχω συμβόλαιο με την ομάδα, για να οδηγήσω την επόμενη χρονιά άρα δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα».

PHOTO CREDITS: McLaren Media Centre

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ