FORMULA 1

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Μηνύματα κατά του ρατσισμού από τους οδηγούς της F1

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Μηνύματα κατά του ρατσισμού από τους οδηγούς της F1

Ο οδηγός της Mercedes, Λιούις Χάμιλτον, τόνισε ότι η Formula 1 παραμένει σιωπηλή στη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και αρκετοί πιλότοι έστειλαν τη δική τους απάντηση.

Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στη Μινεσότα οδήγησε σε ξέσπασμα μεγάλων διαμαρτυριών στις ΗΠΑ, ενώ αρκετοί αθλητές έχουν πάρει θέση κατά του ρατσισμού. Ο Μάρκους Τουράμ της Λειψίας γονάτισε σε πανηγυρισμό γκολ σαν ένας άλλος, Κόλιν Κάπερνικ, ενώ η Λίβερπουλ έστειλε το δικό της μήνυμα με φωτογραφία ενότητας.

Ο οδηγός της Mercedes, Λιούις Χάμιλτον, με κοινοποίησή του στο Instagram τόνισε ότι αρκετοί αστέρες της Formula 1 έχουν μείνει σιωπηλοί μπροστά σε μία αδικία: "Βλέπω εκείνους που παραμένουν σιωπηλοί, κάποια από τα μεγαλύτερα αστέρια μένουν σιωπηλά στη μέση μία αδικίας. Κανένα σημάδι από κανέναν στη βιομηχανία μου, το οποίο είναι ένα άθλημα που κυριαρχείται από τους λευκούς. Είμαι ένας από τους λίγους έγχρωμους και στέκομαι μόνος μου. Νόμιζα ότι μέχρι τώρα θα βλέπατε γιατί συνέβη αυτό και θα λέγατε κάτι. Απλά ξέρω ποιοι είστε και σας παρακολουθώ.

Δεν στηρίζω αυτούς που κλέβουν και καίνε κτίρια, αλλά αυτούς που διαδηλώνουν ειρηνικά. Δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη πριν οι αποκαλούμενοι ηγέτες μας κάνουν αλλαγές. Δεν υπάρχει μόνο η Αμερική, αλλά η Μεγάλη Βρετανία, η Ισπανία και η Ιταλία. Ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρονται στις μειονότητες πρέπει να αλλάξει. Όλοι είμαστε ίσοι" ανέφερε ο Βρετανός οδηγός.

Τελικά, αρκετοί οδηγοί της Formula 1 πήραν θέση και στήριξαν με δηλώσεις τους τον Λιούις Χάμιλτον και το κίνημα Black lives matter. Ο πιλότος της Ferrari, Σαρλς Λεκλέρ δήλωσε με ανάρτηση στο Twitter: "Για να είμαι ειλικρινής, δεν ένιωσα άνετα για να μοιραστώ τις σκέψεις μου στα social media για την κατάσταση. Έκανα λάθος. Ακόμη δεν βρίσκω τις λέξεις για να περιγράψω την βαναυσότητα των βίντεο. Ο ρατσισμός χρειάζεται δράσεις, όχι σιωπή".

Την αντίδρασή του για την δολοφονία έκανε γνωστή και ο Ντάνιελ Ρικάρντο: "Βλέποντας τις ειδήσεις τις τελευταίες ημέρες λυπήθηκα για ό,τι συνεχίζεται να συμβαίνει στην κοινωνία. Αρκετά." έγραψε στο Instagram. Μηνύματα υπήρξαν επίσης από τον οδηγό της McLaren, Λάντο Νόρις, και τον πιλότο της Williams, Τζορτζ Ράσελ.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ