FORMULA 1

Δεν πάει για δοκιμές ο Button

McLaren driver's Jenson Button, left, of Britain and Fernando Alonso of Spain joke as they pose for a photo with their team in front of their pit lane garage ahead of the first practice session for the Japanese Formula One Grand Prix at the Suzuka International Circuit in Suzuka, Japan, Friday, Oct. 7, 2016. (AP Photo/Eugene Hoshiko)
McLaren driver's Jenson Button, left, of Britain and Fernando Alonso of Spain joke as they pose for a photo with their team in front of their pit lane garage ahead of the first practice session for the Japanese Formula One Grand Prix at the Suzuka International Circuit in Suzuka, Japan, Friday, Oct. 7, 2016. (AP Photo/Eugene Hoshiko) AP

Ο Jenson Button θα οδηγήσει για πρώτη φορά τη φετινή McLaren στους δρόμους του Πριγκιπάτου

Μπορεί οι δοκιμές εξέλιξης κατά τη διάρκεια της σεζόν να έχουν προ πολλού περιοριστεί, όμως ο Jenson Button θα είχε την ευκαιρία τις επόμενες ημέρες να πάρει μία πρώτη γεύση από τη φετινή McLaren-Honda MCL32.

Το μονοθέσιο που εκτάκτως θα οδηγήσει στο Grand Prix του Μονακό όπου θα αντικαταστήσει τον Fernando Alonso που με τη σειρά του θα πάει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για να τρέξει στα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης.

Όμως ο Βρετανός αποφάσισε να μην συμμετάσχει στις δοκιμές που θα πραγματοποιηθούν στο Μπαχρέιν τις ημέρες μετά το επικείμενο Grand Prix.

Ούτε καν σε ελεύθερες δοκιμές κάποιων εκ των αγώνων που ακολουθούν, σε Ρωσία και Ισπανία. Έτσι, η όποια προετοιμασία θα κάνει για την επιστροφή του στο κόκπιτ, θα είναι στον προσομοιωτή της βρετανικής ομάδας!

Ο αγωνιστικός διευθυντής της McLaren, Eric Boullier, προσπάθησε να δικαιολογήσει αυτή την απόφαση, μιλώντας στο motorsport.com:

«Ο Jenson ήταν 17 χρόνια στη Formula 1. Έχει οδηγήσει ξανά μονοθέσια με τα επίπεδα κάθετης δύναμης που έχουν τα σημερινά και αποφασίσαμε πως το να οδηγούσε εδώ, με τη χάραξη της πίστας του Σακχίρ, ή ακόμα και στη Βαρκελώνη, δεν θα τον βοηθούσε πολύ. Είναι σε καλή φυσική κατάσταση, είναι έτοιμος και ο προσομοιωτής μας στο McLaren Technology Center είναι ακριβής. Πιστεύουμε αμφότεροι πως θα ήταν καλύτερα να περάσει μερικές ημέρες εκεί, οδηγώντας στην εικονική διαδρομή του Μονακό».

Στις δοκιμές του Μπαχρέιν για λογαριασμό της McLaren θα οδηγήσουν ο Stoffel Vandoorne και ο Oliver Turvey.

Photo credits: AP Photo/Eugene Hoshiko

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ