FORMULA 1

Δεν έφταιγε ο πρόεδρος!

GP UNGHERIA F1/2017 
© FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE)
GP UNGHERIA F1/2017 © FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE) © FERRARI MEDIA

Η παρουσία του Sergio Marchionne δεν έπαιξε ρόλο στην απόφαση του Raikkonen να μην επιτεθεί στον Vettel στο Grand Prix Ουγγαρίας

Η Ferrari έφυγε πανηγυρίζοντας από την Ουγγαρία, όπου φιλοξενήθηκε ο ενδέκατος γύρος του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος. Μετά το lock out της πρώτης σειράς του grid, οι κόκκινοι έκαναν το 1-2 και στον αγώνα – πράγμα που συνέβη στο Χανγκαρόρινγκ για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια!

Κι αν ο Sebastian Vettel ήταν αυτός που ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, αυξάνοντας στους 14 τους πόντους διαφοράς του από τον Lewis Hamilton, ο οδηγός-κλειδί σε αυτή την επιτυχία της ιταλικής ομάδας ήταν ο Kimi Raikkonen.

Με τον Vettel να έχει πρόβλημα από νωρίς με το τιμόνι του και να βραδυπορεί, ο Kimi Raikkonen είχε εμφανώς την ταχύτητα να του επιτεθεί, να τον περάσει και να πάρει τη νίκη. Αντί αυτού, αποδεικνύοντας εκ νέου πόσο ομαδικός παίκτης είναι, έμεινε πίσω από τον teammate του, παίζοντας αποτελεσματικά άμυνα έναντι των δύο Mercedes.

Μιας και ακόμα δεν έχει συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν, στη μεικτή ζώνη στα paddock μετά το πέσιμο της καρό σημαίας, ρωτήθηκε αν εναρμονίστηκε με τη στρατηγική που βοήθησε τον Vettel στη μάχη του τίτλου επειδή παρών στην πίστα της Βουδαπέστης ήταν και ο πρόεδρος της Ferrari, Sergio Marchionne.

«Όχι, αυτό δεν άλλαξε κάτι για μένα. Ως teammates ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Εκκίνησα λίγο καλύτερα και θα μπορούσα να διεκδικήσω κάτι περισσότερο στην πρώτη στροφή αλλά όντας teammates… μπορούμε να μαχόμαστε αλλά πρέπει μάλλον να αφήνουν λίγο περισσότερο χώρο ο ένας στον άλλο, να μη ρισκάρουμε όσο όταν μαχόμαστε με κάποιον άλλο.

GP UNGHERIA F1/2017 
© FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE)
GP UNGHERIA F1/2017 © FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE) © FERRARI MEDIA

Στο τέλος κάναμε το 1-2 και το μόνο για το οποίο μπορώ να γκρινιάξω, είναι η δική απόδοση το Σάββατο. Δεν πήρα την pole άρα μείωσα τις πιθανότητές μου να κερδίσω τον αγώνα. Στόχος μας είναι να τερματίζουμε όπως τερματίσαμε, ανεξαρτήτως σειράς. Να κάνουμε το 1-2. Άσχετα με το αν είναι εδώ ο πρόεδρος ή όχι. Και για να είμαι ειλικρινής, δεν τον είχα δει – τον είδα πρώτη φορά στο βάθρο», είπε ο Φινλανδός.

Άσχετα με το αν ο Marchionne ήταν παρών ή όχι, ο Iceman έχει πολλάκις δείξει πως κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να βοηθήσει τον Vettel να φτάσει φέτος στον τίτλο. Γι’ αυτό και εκτιμάμε πως θα είναι teammates και το 2018.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ