FORMULA 1

Δεν αλλάζει μέρα το GP Κίνας

Δεν αλλάζει μέρα το GP Κίνας
LAT IMAGES EMAIL: [email protected]

Η κακοκαιρία έφερε πονοκεφάλους στην FIA, αλλά τελικά ο αγώνας της Σαγκάης θα γίνει κανονικά την Κυριακή (9/4).

Το φιάσκο με την ελάχιστη δράση στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix της Κίνας και την… καθόλου στη δεύτερη, ανάγκασε την παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού να εξετάσει άμεσα όλα τα σενάρια ενόψει των επίσημων διαδικασιών του δεύτερου γύρου της σεζόν.

Αιτία του κακού ήταν η κακοκαιρία, που εμπόδιζε το ιατρικό ελικόπτερο να προσγειωθεί στο νοσοκομείο που βρίσκεται στη Σαγκάη. Κι αν το δελτίο καιρού για το Σάββατο περιλαμβάνει καλοκαιρία, για την Κυριακή περιλαμβάνει άγχη!

Σύμφωνα με τη ντιρεκτίβα της FIA, σε περίπτωση σοβαρού ατυχήματος, θα πρέπει να μπορεί ο οδηγός να μεταφερθεί εντός 20 λεπτών σε πλήρως εξοπλισμένο για την περίπτωσή του νοσοκομείο. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί με ασθενοφόρο. Βέβαια λύση δεν βρέθηκε, μόνο ευχολόγια για καλύτερο καιρό αλλά τελικά αποφασίστηκε το πρόγραμμα να μην αλλάξει.

Εκπρόσωποι της ομοσπονδίας, ο διευθυντής του αγώνα Charlie Whiting και εκπρόσωποι των ομάδων, συναντήθηκαν στα paddock του εντυπωσιακού σιρκουί. Παρότι έπεσαν στο τραπέζι ιδέες όπως η διεξαγωγή του αγώνα Σάββατο, μετά τις κατατακτήριες δοκιμές, αποφασίστηκε να μην αλλάξει τίποτα.

Σε σχέση με μερικές ώρες νωρίτερα, οι καιρικές προβλέψεις για την Κυριακή έχουν βελτιωθεί αν και πάλι αναμένεται να έχουμε βροχή.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ