Αστρονομικό ποσό για το μονοθέσιο του Schumacher

Η F2001 με την οποία ο Michael Schumacher έτρεχε τη σεζόν του 2001 και κατέκτησε το πρωτάθλημα εκείνης της χρονιάς πωλήθηκε έναντι 7.5 εκατομμύρια δολαρίων.

Όσο ο Michael Schumacher εξακολουθεί να δίνει τον μεγαλύτερο αγώνα της ζωής του, αυτόν την ανάκαμψης από το ατύχημα που είχε κάνοντας σκι τον Δεκέμβριο του 2013, οτιδήποτε σχετικά με αυτόν και την καριέρα του, έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία. Πράγμα που αποδείχθηκε σε δημοπρασία που έγινε στη Νέα Υόρκη, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Συγκεκριμένα στο Contemporary Art Evening Sale του Sotheby, ανάμεσα στα εκθέματα ήταν και η Ferrari F2001, το μονοθέσιο με το οποίο ο Γερμανός έτρεχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2001, το οποίο και κατέκτησε.

Το συγκεκριμένο ήταν το σασί #211 με το οποίο ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, είχε κατακτήσει την τελευταία του νίκη στο Grand Prix του Πριγκιπάτου του Μονακό αλλά και την καρό σημαία στην Ουγγαρία, σφραγίζοντας έτσι τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο του με τη Scuderia και τέταρτου συνολικά.

Το ιστορικό αυτό μονοθέσιο λοιπόν, που συνολικά κατέκτησε εννέα νίκες εκείνη τη σεζόν, πωλήθηκε έναντι $7.504.000, ποσό που αποτελεί ρεκόρ για σύγχρονο μονοθέσιο. Μάλιστα γνωστοποιήθηκε από τον πρώην πλέον ιδιοκτήτη του, πως ένα μέρος των εσόδων από την πώληση θα πάει στο ίδρυμα του Schumacher "Keep Fighting".

Photo credits: media.ferrari.com

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ

Αφήνει ισχυρή παρακαταθήκη ο Θόδωρος Βασιλάκης

Ο Δημήτρης Μπαλής γράφει για τον ιδρυτή της Aegean, Θεόδωρο Βασιλάκη, ο οποίος απεβίωσε την Πέμπτη (17/05) σε ηλικία 78 ετών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24