Αλλάζει ο "Τοίχος των Πρωταθλητών"

Αλλάζει ο "Τοίχος των Πρωταθλητών"

Η FIA απαίτησε τροποποιήσεις στο τελευταίο chicane του σιρκουί Gilles Villeneuve.

Ο Καναδάς θα υποδεχθεί την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού το τριήμερο 9-11 Ιουνίου και τα φετινά, κατά πολύ ταχύτερα μονοθέσια, φέρνουν και τροποποιήσεις στο σιρκουί Gilles Villeneuve.

Συγκεκριμένα στο πιο θρυλικό κομμάτι της αγωνιστικής διαδρομής στο νησάκι της Παναγίας, στην καρδιά του Μοντρεάλ, που δεν είναι άλλο από τον περίφημο "Τοίχο των Πρωταθλητών".

Η παγκόσμια ομοσπονδία που λειτουργεί με γνώμονα τη μέγιστη ασφάλεια σε κάθε περίσταση, έκρινε πως τα νέα "όπλα" απαιτούν περισσότερο χώρο στο chicane και έτσι ο "τοίχος" θα πρέπει να έχει πλέον αυξημένη γωνία.

Παράλληλα, η FIA απαίτησε να τοποθετηθούν μπαριέρες Tecpro, τελευταίας δηλαδή τεχνολογίας, αντικαθιστώντας παλαιότερες αλλά και κάποια σημεία με προστατευτικά ελαστικά. Τέλος, σε κάποια σημεία με αποπαγγίδα, φέτος θα δούμε στρωμένη άσφαλτο.

Οι παραπάνω τροποποιήσεις αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Μαΐου.

Photo Credits: Pirelli F1 Press Area

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Η Anna Nystrom προσφέρει το καλύτερο ζέσταμα για το Champions League

Είναι γυμνάστρια, είναι από τη Σουηδία, μόλις γύρισε από τις διακοπές της στην Ελλάδα και είναι ό,τι καλύτερο θα δεις μέχρι να ξεκινήσει η μπάλα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ

Αφήνει ισχυρή παρακαταθήκη ο Θόδωρος Βασιλάκης

Ο Δημήτρης Μπαλής γράφει για τον ιδρυτή της Aegean, Θεόδωρο Βασιλάκη, ο οποίος απεβίωσε την Πέμπτη (17/05) σε ηλικία 78 ετών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24