FORMULA 1

Αλλαγές στον τρόπο εκκίνησης σκέφτονται στη F1

Mercedes driver Nico Rosberg (6) from Germany, and teammate Lewis Hamilton (44), from Great Britain, lead the pack out of the start during the Canadian Grand Prix Sunday, June 8, 2014, in Montreal. Rosberg finished second and Hamilton did not complete the race. (AP Photo/David J. Phillip)
Mercedes driver Nico Rosberg (6) from Germany, and teammate Lewis Hamilton (44), from Great Britain, lead the pack out of the start during the Canadian Grand Prix Sunday, June 8, 2014, in Montreal. Rosberg finished second and Hamilton did not complete the race. (AP Photo/David J. Phillip) AP

Τα αφεντικά της F1 κάνουν ότι μπορούν για να κάνουν πιο θεαματικό το "προϊόν" τους και ανάμεσα στις σκέψεις τους είναι και η αλλαγή του τρόπου εκκίνησης των μονοθεσίων.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που θέλουν να φτιάξουν τα νέα αφεντικά της Formula 1 είναι το πως το προϊόν τους θα γίνει πιο θελκτικό στους τηλεθεατές. Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια με την τεχνολογία να παίζει καθοριστικό ρόλο το θέαμα έχει πέσει και σε πολλές περιπτώσεις έχει γίνει βαρετό.

Έτσι, ο Ρος Μπράουν και οι συνεργάτες του ψάχνουν διάφορους τρόπους για να ανεβάσουν ξανά τον πήχη.

Ο Πατ Σίμοντς έχει μπει πλέον στην ομάδα του Μπράουν και μαζί εξετάζουν διάφορα ενδεχόμενα. Ένα από αυτά αφορά την αλλαγή του τρόπου εκκίνησης των μονοθεσίων. Ποια θα είναι αυτή δεν έχει αποφασιστεί αφού όπως αποκάλυψε ο πρώην διευθυντής του τεχνικού τμήματος της Williams όμως ήδη υπάρχει μία ιδέα στα σκαριά που φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμοστεί.

"Εξετάζουμε διάφορα ενδεχόμενα. Ένα από αυτά είναι ο τρόπος σύνθεσης του γκριντ. Έχουμε στα χέρια μας τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα και εμείς τα βάζουμε σε μία σειρά όπου τα πιο γρήγορα είναι μπροστά και μετά από λίγους γύρους "εξαφανίζονται". Δεν ήταν όμως πάντα έτσι. Τα τελευταία χρόνια τα μονοθέσια εκκινούν τον αγώνα όντας δύο ανά σειρά. Παλιά όμως υπήρχαν και τέσσερα ανά σειρά.

Τι θα γινόταν εάν αυτό συνέβαινε και τώρα; Αυτό είναι κάτι που εξετάζουμε. Θα μπορούσαμε να έχουμε τη μονομαχία που αναζητούμε ή στην πρώτη στροφή θα δημιουργήσουμε μεγάλη συμφόρηση; Θέλουμε να έχουμε έναν συναρπαστικό αγώνα για όσο αυτός διαρκεί. Γενικότερα δοκιμάζουμε πολλά πράγματα. Σκεφτόμαστε ακόμα περισσότερα. Θα δοκιμάσουμε όλα σε προσομοιωτές και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας. Δεν αποκλείεται σε αυτό να μας βοηθήσουν και όσοι ασχολούνται με τα eSports" είπε μεταξύ άλλων.

Πάντως, η συγκεκριμένη ιδέα είναι δύσκολο να εφαρμοστεί σε όλες τις πίστες του καλενταριού. Για παράδειγμα στο Μονακό θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί ο προβλεπόμενος χώρος για να χωρέσουν περισσότερα από δύο μονοθέσια δίπλα δίπλα και ακόμα πιο δύσκολο το να στρίψουν στην πρώτη στροφή.

Το τι τελικά θα συμβεί θα το δούμε το επόμενο διάστημα.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ