ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Βαρντάρ και Παρί Σεν Ζερμέν στον τελικό

Paris' Nikola Karabatic, center, celebrates with his team after winning the Final Four Champions League handball semifinal between Veszprem of Hungary and Paris St. Germain  in Cologne, Germany, Saturday, June 3, 2017. (AP Photo/Martin Meissner)
Paris' Nikola Karabatic, center, celebrates with his team after winning the Final Four Champions League handball semifinal between Veszprem of Hungary and Paris St. Germain in Cologne, Germany, Saturday, June 3, 2017. (AP Photo/Martin Meissner) AP

Η Βαρντάρ και η Παρί Σεν Ζερμέν ήταν οι δύο μεγάλες νικήτριες των ημιτελικών του Champions League στο χάντμπολ επικρατώντας επί της Μπαρτσελόνα και της Βέζπρεμ αντίστοιχα. (VIDEOS)

Δύο δραματικούς σε εξέλιξη ημιτελικούς που κρίθηκαν στο γκολ παρακολούθησαν οι φίλοι του χάντμπολ στα ημιτελικά του Champions League. Τελικά, οι ομάδες που χαμογέλασαν ήταν η Παρί Σεν Ζερμέν και η Βαρντάρ οι οποίες το βράδυ της Κυριακής (04/06) θα διεκδικήσουν το τρόπαιο.

Ας δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά τι έγινε στους δύο ημιτελικούς.

Στο πρώτο χρονικά η Παρί Σεν Ζερμέν επιβλήθηκε με 27-26 επί της Βέζπρεμ από την Ουγγαρία. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι σε όλη του τη διάρκεια με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα. Η Παρί κατάφερε να ξεφύγει με 7-4 χάρη και στις επεμβάσεις του τερματοφύλακα της Τιερί Ομαγιέ ο οποίος βρέθηκε σε εξαιρετική ημέρα. Οι Ούγγροι δεν τα παράτησαν και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 11-11.

Μάλιστα, η Βέζπρεμ προηγήθηκε με 15-14 για να έρθει ένα επί μέρους 5-1 της Παρί για να γίνει το σκορ 19-16. Οι Ούγγροι κατάφεραν να απαντήσουν και πάλι και να φέρουν το ματς στα ίσα (21-21) δέκα λεπτά πριν ολοκληρωθεί. Ο Αντρέας Νίλσον και Νίκολα Καράμπατιτς (το μοναδικό του τέρμα στο ματς) σημείωσαν δύο κρίσιμα τέρματα κάνοντας το 27-25 με τους παίκτες της Βέζπρεμ να χάνουν τη ευκαιρία να ισοφαρίσουν στην τελευταία επίθεση.

Βέζπρεμ - Παρί Σεν Ζερμέν 26-27

Βεζπρέμ: Νάγκι 6, Γκάιτς 5, Μάργκουτς 5, Λεκάι 3, Μπλαγκότινσεκ 2, Νίλσον 2, Ίλιτς 1, Πάλμαρσον 1, Σούλιτς 1

Παρί Σεν Ζερμέν: Γκενσχέιμερ 7, Χάνσεν 7, Ναρκις 3, Ρέμιλι 3, Αμπάλο 2, Νίλσεν 2, Ν. Καράμπατιτς 1, Λ. Καράμπατιτς 1, Στέπαντσιτς 1

Vardar's Luka Cindric, center, celebrates after he scored the last goal of the Final Four Champions League handball semifinal between HC Vardar and FC Barcelona Lassa in Cologne, Germany, Saturday, June 3, 2017. Vardar defeated Barcelona with 26-25. (AP Photo/Martin Meissner)
Vardar's Luka Cindric, center, celebrates after he scored the last goal of the Final Four Champions League handball semifinal between HC Vardar and FC Barcelona Lassa in Cologne, Germany, Saturday, June 3, 2017. Vardar defeated Barcelona with 26-25. (AP Photo/Martin Meissner) AP

Buzzer-beater του Τσίντριτς

Αντίστοιχη εξέλιξη είχε και ο δεύτερος ημιτελικός ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Βαρντάρ. Καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και έτσι το παιχνίδι έδειχνε ότι θα κρινόταν στις λεπτομέρειες.

Ο Στέρμπικ έδωσε προβάδισμα δύο γκολ (21-19) στη Βαρντάρ με δέκα λεπτά να απομένουν. Η Μπαρτσελόνα όμως κατάφερε να προηγηθεί για πρώτη φορά στο σκορ στο δεύτερο ημίχρονο με ένα επι μέρους 3-0 (22-21) με επτά λεπτά να απομένουν για το τέλος του αγώνα. Ο Κιρίλ Λαζάροβ κατάφερε να φέρει τον ημιτελικό στα ίσα 25-25 για να έρθει ο Λούκα Τσίντριτς με ένα απίθανο γκολ να δώσει τη νίκη - πρόκριση στην Βαρτνάρ κάνοντας το τελικό 26-25.

Βαρντάρ - Μπαρτσελόνα 26-25

Βαρντάρ: Τσούπιτς 7, Ντουισεμπάεφ 7, Μπορόζαν 5, Τσίντριτς 4, Κάρατσιτς 2, Πένια 1

Μπαρτσελόνα: Λαζάροβ 6, Ριβέρα 4, Γιαλούζ 3, Ν' Γκουεσάν 3, Σίπρζακ 3, Μεμ 2, Μπεγκοετσέα 1, Ροντρίγκες 1, Χίτσα 1, Γκονσάλες 1

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα των δύο ημιτελικών

Δείτε το Buzzer-beater του Τσίντριτς

Photo credits: AP Photo/Martin Meissner

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ