ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Στόχος η δημιουργία ανταγωνιστικής Εθνικής για το 2020

Στόχος η δημιουργία ανταγωνιστικής Εθνικής για το 2020

Για την δημιουργία μιας ανταγωνιστικής Εθνικής χάντμπολ και τον στόχο του EURO 2020 μίλησαν Νίκος Γραμματικός και Χάρης Μάλλιος στην κρατική τηλεόραση.

Καλεσμένοι στην αθλητική εκπομπή «Ο Kόσμος των Σπορ» που μεταδίδεται καθημερινά (18:00-18:45) από την ΕΡΤ3 ήταν ο Ομοσπονδιακός Προπονητής της Εθνικής Ανδρών στο χάντμπολ, Νίκος Γραμματικός, καθώς και ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Χάρης Μάλλιος.

Ο 48χρονος τεχνικός, καθώς και ο 30χρονος πλέι μέικερ μίλησαν για τον αγώνα της Πέμπτης (19:00- ΕΡΤ3) με αντίπαλο την Ολλανδία στο «Σπίτι του Χάντμπολ» για τον 5ο προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2019, αλλά και γενικά για την νέα προσπάθεια που κάνει η Εθνική ομάδα με πλήρως ανανεωμένο ρόστερ.

Οι κυριότερες τοποθετήσεις τους:

Νίκος Γραμματικός: «Αυτό που λέμε και με τους συνεργάτες μου στα παιδιά είναι ότι και μέσα από την ήττα πρέπει να βρούμε τι θετικά μπορούμε να αποκομίσουμε. Η αλήθεια είναι ότι με το Βέλγιο ήμασταν πάρα πολύ κοντά στη νίκη. Ολλανδοί και Βέλγοι έχουν δημιουργήσει δυνατές ομάδες που εδώ και πολλά χρόνια έχουν τους ίδιους ανθρώπους. Και πολλούς αθλητές που παίζουν στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Εμείς έχουμε νέα ομάδα, υπάρχουν παιδιά.

Χρειάζεται υπομονή και επιμονή. Υπάρχει ο στόχος των προκριματικών του EURO 2020, αλλά όλες οι χώρες αυτούς τους αγώνες περιμένουν. Εμείς θέλουμε να φτιάξουμε μία ανταγωνιστική ομάδα. Πιστεύω και είμαι σίγουρος ότι μπορούμε. Έχουμε νέα παιδιά, έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους».

Χάρης Μάλλιος: «Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Εθνικής που διαθέτει τόσο νεαρούς αθλητές και έχει γίνει τέτοια ανανέωση. Αν δεν κάνω λάθος ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 23,5 χρόνια. Είναι μεγάλη η τιμή για μένα να είμαι αρχηγός σε αυτή την ομάδα και θέλω όσο μπορώ από την πλευρά μου να βοηθήσω τους νεότερους αθλητές να χτίσουμε κάτι καλό γιατί πραγματικά υπάρχουν εχέγγυα και προοπτικές».

Τα παιχνίδια των προκριματικών του EURO 2020 αρχίζουν τον Οκτώβριο. Σε αυτούς τους αγώνες εστιάζουμε, είναι ο βασικός μας στόχος. Είμαι από την φύση μου αισιόδοξος. Ρεαλιστικά έχουμε καλές πιθανότητες να προκριθούμε. Αυτό που χρειάζεται η ομάδα είναι χρόνος, να δέσει, να βάλει και άλλα πράγματα στο παιχνίδι της και φυσικά λίγο τύχη, η οποία μας έχει λείψει τα τελευταία χρόνια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ