ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Στο Μακροχώρι κρίνεται η πρόκριση στους "16" του Τσάλεντζ Καπ

Στο Μακροχώρι κρίνεται η πρόκριση στους "16" του Τσάλεντζ Καπ
μπαλα

Ο Φίλιππος Βέροιας φιλοξενεί την ΑΕΚ στον ελληνικό εμφύλιο με φόντο την πρόκριση στους "16" του Τσάλεντζ Καπ του χάντμπολ ανδρών. Στην Ιταλία για την πρόκριση το Λουτράκι.

Μετά την νίκη του Φιλίππου Βέροιας στην Αθήνα με 36-34 επί της ΑΕΚ οι δύο ομάδες θα παίξουν αύριο στο «ΔΑΚ Βικέλας» τον επαναληπτικό για την πρόκριση στους «16» του Τσάλεντζ Καπ, στον ελληνικό «εμφύλιο» των φετινών ευρωπαϊκών κυπέλλων.

Ο Φίλιππος προκρίνεται με νίκη, ισοπαλία, ακόμα και με ήττα έως δύο γκολ διαφορά με σκορ χαμηλότερο από το 34-36.

Από την άλλη πλευρά η ΑΕΚ για να είναι σίγουρη θέλει νίκη με τρία γκολ διαφορά ή με δύο τέρματα, εφόσον το σκορ είναι μεγαλύτερο του πρώτου αγώνα. Για τους γηπεδούχους είναι πολύ σημαντική η επιστροφή του αριστερού ίντερ Γρηγόρη Σανίκη που επιστρέφει μετά από ενάμιση περίπου μήνα, έχοντας χάσει τέσσερα παιχνίδια.

Ωστόσο και η ΑΕΚ θα έχει στην διάθεση της τον πίβοτ Βασίλη Δημοσθένους, ο οποίος απουσίασε λόγω τραυματισμού από το πρώτο παιχνίδι.

Ο Φίλιππος έσπασε μία δυσμενή παράδοση στον Βύρωνα, αφού κέρδισε την ΑΕΚ μετά από 12 σερί ήττες, ωστόσο η «Ένωση» διατηρεί ακόμα το αήττητο στη Βέροια επί του Φιλίππου εδώ και έξι χρόνια από τις 9 Οκτωβρίου του 2010. Συγκεκριμένα έχει πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια με τελευταία στην 6η αγωνιστική της Handball Premier με 33-26.

Για την πρόκριση στην Ιταλία η ομάδα του Λουτρακίου

Με παρακαταθήκη το 25-21 του πρώτου αγώνα στην Ελλάδα ο Ποσειδώνας Λουτρακίου βρίσκεται στην Ιταλική πόλη Λαβίς, ώστε αύριο να αντιμετωπίσει την Παλαμάνο Πρεσσάνο στον επαναληπτικό του 3ου γύρου του Τσάλεντζ Καπ.

Η ομάδα του Νίκου Γραμματικού βρίσκεται μπροστά σε μία μεγάλη πρόκληση, αφού δεν έχει καταφέρει ποτέ να φτάσει στους «16» του θεσμού και θα τα καταφέρει εφόσον κερδίσει, έρθει ισόπαλή, ακόμα και αν χάσει με διαφορά τριών γκολ ή ακόμα και τεσσάρων, αν σημειώσει τουλάχιστον 22 τέρματα.

Ο πίβοτ Μάρκος Οικονόμου είπε: "Παρόλο που κερδίσαμε στο πρώτο παιχνίδι δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε. Η πρεσανο είναι μια αξιόλογη ομαδα που στην έδρα της παρουσιάζετε διαφορετική. Δεν πάμε για πρόκριση, πάμε για νικη-προκριση. Τους έχουμε δει στο βίντεο όπως και αυτοί φαντάζομαι όμως πιστεύω πως αύριο στο τέλος του αγώνα εμείς θα είμαστε αυτοί που θα χαμογελασουμε".

Ο δεξιός εξτρέμ Δημήτρης Τζηράς σχολίασε: "Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Μπορεί να κερδίσαμε στο πρώτο ματς με 4 γκολ διαφορά αλλά το αυριανό παιχνίδι το αντιμετωπίζουμε σα να ειναι τελικος. Παμε για τη νίκη. Το ματς θα κριθει στη συγκεντρωση που θα εχουμε κυρίως στην αμυνα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ