ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Στο Ελσίνκι η Εθνική

Στο Ελσίνκι η Εθνική

Η Εθνική ομάδα χαντμπολ των ανδρών θα δώσει δύο φιλικούς αγώνες με τη Φινλανδία ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων στα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2017

Για το Ελσίνκι αναχώρησε σήμερα (30/10) το πρωί η αποστολή της Εθνικής μας ομάδας Ανδρών για το τελικό στάδιο της προετοιμασίας της ενόψει των αγώνων με Λετονία και Κύπρο για τον 3ο όμιλο των προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2017.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα το Σαββατοκύριακο (ώρες 18:00 και 15:00 αντίστοιχα) θα αντιμετωπίσει την Φινλανδία σε δύο φιλικά παιχνίδια, κατόπιν τη Δευτέρα θα μεταβεί αεροπορικώς στη Ρίγα και από κει στην πόλη Ντόμπελε, όπου και θα αγωνιστεί κόντρα στη Λετονία την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου (19:15).

Η «γαλανόλευκη» επιστρέφει την Πέμπτη στην πατρίδα και την Κυριακή 8 Νοεμβρίου (15:00) θα φιλοξενήσει την Κύπρο στο κλειστό γυμναστήριο «Κουκούλι» Πάτρας στην 2η αγωνιστική των ομίλων.

Στην αποστολή για Φινλανδία και Λετονία μετέχουν: Το μέλος του Δ.Σ. της ΟΧΕ και της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων Χαράλαμπος Προδρομίδης (αρχηγός αποστολής), ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Κρανάκης και ο συνεργάτης του Παναγιώτης Μεσσήνης, ο ιατρός Κώστας Μαναβής, ο φυσιοθεραπευτής Παύλος Καλαβάζης και οι αθλητές: Μπάρμπας, Χάλαρης, Κατσίκης, Λοϊζος, Μυλωνάς, Αδάμ Παπαδόπουλος, Κρεμαστιώτης, Κωστακίδης, Τζηράς, Μαστορογιάννης, Παλάσκας, Τσίλης, Δέσπος, Αραπακόπουλος, Παπαδιονυσίου και Γουργούμης.

Ο Μάλλιος, θα ενσωματωθεί στη Φινλανδία, ενώ οι Μπάσμαλης και Βύρωνας Παπαδόπουλος θα μεταβούν απευθείας στη Λετονία για τον πρώτο επίσημο αγώνα. Κώστας Γουργούμης, Δημήτρης Τζηράς και Αδάμ Παπαδόπουλος μιλούν για το νέο ξεκίνημα της Εθνικής Ανδρών στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ

Στα πρώτα της δύο παιχνίδια στα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανδρών 2017 απέναντι σε Λετονία (4/11) και Κύπρο (8/11) η Εθνική ομάδα θα παρουσιαστεί ανανεωμένη με μ.ο. ηλικίας τα 25 χρόνια!

Από τους 19 αθλητές που θα βρίσκονται στη διάθεση του Ομοσπονδιακού τεχνικού Γιώργου Κρανάκη οι 12 είναι γεννημένοι μετά το 1990, ενώ μόλις τρεις παίκτες είναι 30+. Πρόκειται για τον αρχηγό της ομάδας και πλέι μέικερ Γιώργο Μαστορογιάννη (34 ετών) και τους τερματοφύλακες Γιώργο Μπάρμπα (33 ετών) και Κώστας Γουργούμη (32 ετών).

Στην αποστολή βρίσκονται δύο 20αριδες, ο Χρήστος Μυλωνάς και ο Αδάμ Παπαδόπουλος, ενώ άλλοι τρεις αθλητές είναι 21 ετών, οι Λευτέρης Κρεμαστιώτης, Τάσος Δέσπος και Ανδρέας Αραπακόπουλος.

Κώστας Γουργούμης (32), Δημήτρης Τζηράς (25) και Αδάμ Παπαδόπουλος (20) που εκπροσωπούν τρεις διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες που προσπαθούν να δέσουν, μιλούν για το νέο ξεκίνημα της Εθνικής Ανδρών.

Αρχικά ο Κώστας Γουργούμης (τερματοφύλακας) είπε: «Κάνουμε μια σοβαρή προετοιμασία ενόψει των δύσκολων αγώνων. Γνωρίζουμε την δυναμικότητα της Λετονίας και της Ουκρανίας και ότι βρίσκονται σε διαρκή άνοδο. Πρέπει να δούμε κάθε ματς σαν τελικό και να μην χάσουμε άλλη μια ευκαιρία σε διαδικασία προκριματικών. Βλέπουμε νέα πρόσωπα με όρεξη στην Εθνική, προσωπικά είναι πάντα χαρά μου να βοηθάω την ομάδα της χώρας μου».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Τζηράς (δεξιός εξτρέμ) σημείωσε: «Επιστρέφω μετά από 1,5 χρόνο στην Εθνική Ανδρών. Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι και πάλι στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Στο διάστημα αυτό άλλαξαν πολλοί αθλητές, αλλά αυτό είναι καλό. Είναι ευκαιρία να χτίσουμε την Εθνική του μέλλοντος. Υπάρχει ταλέντο και όρεξη. Γνωρίζουμε για τους αντιπάλους μας ότι πρόκειται για αξιόμαχες ομάδες με σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια. Εμείς είμαστε νεαροί, γρήγοροι και πιστεύω με τον ενθουσιασμό, την δίψα και το κίνητρο που υπάρχει θα έχουμε καλά αποτελέσματα».

Τέλος, ο Αδάμ Παπαδόπουλος (πίβοτ) δήλωσε: «Σίγουρα πάμε για την νίκη και στα δύο ματς. Είμαστε νεανική ομάδα θα προσπαθήσουμε στον χρόνο που έχουμε στη διάθεση μας να δέσουμε και να προσαρμοστούμε στις απαιτήσεις. Έχουμε λιγότερη εμπειρία, αλλά περισσότερο ενθουσιασμό και αθλητικότητα. Κάθε Εθνική ομάδα είναι το… στολίδι του αθλήματος. Θα κάνουμε την προσπάθεια μας και σίγουρα θα βγούμε κερδισμένοι από αυτά τα παιχνίδια.

Ήλπιζα ότι κάποια στιγμή θα πάρω μία μεταγραφή σε μεγάλη ομάδα όπως ο Διομήδης και θα μπορέσω μέσα από την δουλειά να κληθώ στην Εθνική Ανδρών. Είναι ένα σκαλοπάτι για μένα. Θα κάνω υπομονή και πιστεύω όποτε χρειαστεί θα βοηθήσω την ομάδα της πατρίδας μου. Με βοήθησαν πολύ και οι Δραμινοί προπονητές που με πήραν από το χέρι και φυσικά οι άνθρωποι του Διομήδη που με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ