ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Στην Ελλάδα το Παγκόσμιο Εφήβων 2021 στο χάντμπολ

Στην Ελλάδα το Παγκόσμιο Εφήβων 2021 στο χάντμπολ

Το 36ο Κογκρέσο της IHF ανέθεσε ομόφωνα στην ΟΧΕ την διοργάνωση του 2021.

Μετά από τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Νέων του 1991 (ΣΕΦ) και του 2011 (Θεσσαλονίκη), αλλά και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κ-20 του 2000 (Ηλιούπολη), η Ελλάδα θα διοργανώσει άλλη μία σπουδαία διοργάνωση.

Πρόκειται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων (κ-19) του 2021, το οποίο ανατέθηκε ομόφωνα στην ΟΧΕ, έπειτα από την ψηφοφορία που διενεργήθηκε στο πλαίσιο του 36ου Κογκρέσου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χάντμπολ που πραγματοποιείται στην Αττάλεια.

Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος βρίσκεται εκεί με τον Πρόεδρο Κώστα Γκαντή, τον τεχνικό σύμβουλο Παναγιώτη Τραϊκόγλου και την Κατερίνα Γεωργούτσου από το γραφείο των Εθνικών ομάδων.

Την αποστολή της Ομοσπονδίας συνοδεύει και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός.

"Ευκαιρία στη νέα γενιά"

Ο πρόεδρος της ΟΧΕ, Κώστας Γκαντής, δήλωσε μετά από αυτήν την ευχάριστη εξέλιξη:

"Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος με την διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων του 2021 δίνει την ευκαιρία στη νέα γενιά των ελλήνων χαντμπολιστών να προετοιμαστεί σκληρά τα επόμενα χρόνια και να δείξει την αξία της σε μία υψηλού επιπέδου διεθνή διοργάνωση.

Το 2021 θα είναι η κορύφωση μιας αναπτυξιακής δραστηριότητας που έρχεται από τα προηγούμενα χρόνια και επίσης η αφετηρία για την στελέχωση τα επόμενα χρόνια των Εθνικών ομάδων Νέων και Ανδρών.

Παράλληλα, είναι μια ευκαιρία για την Ομοσπονδία και την χώρα γενικότερα να δείξει τις οργανωτικές τις δυνατότητες και τους φιλάθλους να δουν ανταγωνιστικά παιχνίδια.

Οι λεπτομέρειες για την διαδικασία της προετοιμασίας δεν έχουν τόσο σημασία, όσο έχει ο στόχος ο οποίος επετεύχθη και επίσης σημασία έχει να δημιουργήσουμε άμεσα την Οργανωτική Επιτροπή, η οποία θα... τρέξει την διοργάνωση.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω εκτός από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό για την παρουσία του και την στήριξη του, όλους όσοι πίστεψαν σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα. Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που θα διεκδικήσουν μία θέση στην Εθνική Εφήβων του 2021".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ