ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Σπουδαία ντέρμπι σε Βέροια και Κυψέλη για την τετράδα των πλέι οφ

Σπουδαία ντέρμπι σε Βέροια και Κυψέλη για την τετράδα των πλέι οφ
EUROKINISSI

Στην τελική ευθεία έχει μπει η Handball Premier.Οι αγώνες της 19ης αγωνιστικής είναι κρίσιμοι για την πρώτη τετράδα που θα οδηγήσει στα πλέι οφ. Τα τελευταία νέα και το πρόγραμμα.

Στην τελική ευθεία έχει μπει η Handball Premier, όσον αφορά την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.Οι αγώνες του Σαββατοκύριακου είναι κρίσιμοι για την πρώτη τετράδα που θα οδηγήσει στα πλέι οφ.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ- ΠΑΟΚ (18:00)

Στο ΔΑΚ Βικέλας, ο Φίλιππος Βέροιας θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ σε ένα παιχνίδι κρίσιμο, αφού η βαθμολογική διαφορά των ομάδων είναι μόλις δύο πόντοι! Φίλιππος και ΠΑΟΚ θα βρεθούν αντιμέτωποι και σε μία εβδομάδα, στον ημιτελικό του 15ου Final Four του Κυπέλλου Ανδρών στην Κοζάνη.

Ο περιφερειακός των Βεροιωτών, Μπάμπης Δομπρής, είπε: «Και οι δύο ομάδες είναι σε καλή κατάσταση. Εμείς έχουμε καλά αποτελέσματα στον Β΄ γύρο, αλλά και ο ΠΑΟΚ έχει βρει τα πατήματα του. Φαβορί είναι ο ΠΑΟΚ, λόγω βαθμολογικής θέσης και βάθος πάγκου.

Θα παίξουμε και την άλλη εβδομάδα για το κύπελλο, αλλά τα δύο παιχνίδια θα είναι διαφορετικά, όπως διαφορετικός είναι και ο ΠΑΟΚ σε σχέση με τον Α’ γύρο. Οι αντίπαλοι έχουν περισσότερες επιλογές στην επίθεση, ενώ εμείς θα στηριχτούμε στην άμυνα μας»

Από την πλευρά του ο αριστερός ίντερ του ΠΑΟΚ, Απόστολος Παλάσκας, σχολίασε: «Για εμάς το παιχνίδι είναι κομβικό. Δεν υπάρχει περιθώριο για απώλεια. Πρώτα απ’ όλα σκεφτόμαστε αυτό το ματς και όχι του κυπέλλου. Ο Φίλιππος είχε κάνει καλή εμφάνιση στον Α΄ γύρο και μας κέρδισε στη Θεσσαλονίκη. Πιστεύω είναι κάτι που θα λειτουργήσει θετικά για εμάς, ώστε να είμαστε προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι για 60 λεπτά και να μην επιτρέψουμε να ξανασυμβεί».

ΣΕΡΙΦΑΤΟ ΑΙΓΙΟΥ- ΙΕΚ ΞΥΝΗ (18:00)

Στο Αίγιο ο ΙΕΚ ΞΥΝΗ είναι το ακλόνητο φαβορί κόντρα στο Σεριφάτο, ειδικά μετά την σημαντική νίκη βαθμολογικής και ψυχολογικής σημασίας κόντρα στον ΑΣΕ Δούκα, που σήμανε ουσιαστικά και την εξασφάλιση της Α’ θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Αιγίου από την άλλη πλευρά είναι πολύ κοντά στο να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή της στην Handball Premier, κάτι που ουσιαστικά έχει συμβεί εδώ και καιρό.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ- ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ (18:30)

Στην Κυψέλη θα πραγματοποιηθεί άλλο ένα μεγάλο ντέρμπι της 19ης αγωνιστικής ανάμεσα σε Πανελλήνιο και Διομήδη. Οι γηπεδούχοι ελπίζουν ακόμα για την τετράδα, έχοντας παράλληλα και το μυαλό τους στο 15ο Final Four της Κοζάνης, στο οποίο συμμετέχουν.

Οι «Λύκοι» έχουν βατό πρόγραμμα και κρατούν την τετράδα στα χέρια τους, ωστόσο το έργο τους δεν θα είναι εύκολο απέναντι στους «Ολυμπιονίκες» που ιδιαίτερα στην έδρα τους έχουν κάνει πολλές ζημιές.

«Η ομάδα είναι καλά προετοιμασμένη. Περιμένουμε κλειστό παιχνίδι. Θα κριθεί στη θέληση και στο κίνητρο. Οι διαφορές των ομάδων είναι μικρές. Με μία νίκη μπορούμε να ξαναμπούμε στην διεκδίκηση της τετράδας. Και μιας και ξέρουμε το δίδυμο διαιτητών θα θέλαμε μία διαιτησία έδρας, όπως στον Α’ γύρο στη Νέα Κίο», τόνισε ο τερματοφύλακας του Πανελληνίου Μάριος Τζανακάκης.

Ο αρχηγός του Διομήδη, Λευτέρης Κρεμαστιώτης, δήλωσε: «Είμαστε 4 παιχνίδια πριν ξεκινήσουν τα πλέι οφ. Θέλουμε σαν τρελοί να μπούμε και να διεκδικήσουμε την καλύτερη θέση που μπορούμε, αλλά πρώτα απ' όλα πρέπει να κοιτάξουμε το παιχνίδι του Σαββάτου απέναντι στον Πανελλήνιο. Είναι ένας πολύ δυνατός αντίπαλος και πρέπει να μπούμε από το πρώτο λεπτό στο γήπεδο δυνατοί και συγκεντρωμένοι, για να διεκδικήσουμε τους δυο βαθμούς της νίκης».

Το αυριανό πρόγραμμα:

Handball Premier (19η αγωνιστική):

ΔΑΚ Βικέλας 18:00, Φίλιππος Βέροιας- ΠΑΟΚ (Βήτας- Σκλαβενίτης, Αγγελίδης)

ΔΚΓ Αιγίου 18:00, Σεριφάτο Αιγίου- ΙΕΚ ΞΥΝΗ (Χασκής- Αβράμης, Νικολάου)

Πανελληνίου 18:30, Πανελλήνιος- Διομήδης Άργους (Τσάμος- Φωκίτης, Κορρές)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ