ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Σούπερ ντέρμπι στο "Φιλίππειο"

Σούπερ ντέρμπι στο "Φιλίππειο"
INTIME SPORTS

Πολλά μεγάλα ματς συμπεριλαμβάνει η 10η αγωνιστική της Handball Premier με το ντέρμπι ανάμεσα στον Φίλιππο Βέροιας και τον Διομήδη Άργους να ξεχωρίζει.

Με ένα πραγματικά σπουδαίο παιχνίδι ανοίγει η αυλαία της 10ης αγωνιστικής της Handball Premier και προτελευταίας του α’ γύρου. Ο Φίλιππος Βέροιας που ηττήθηκε πρόσφατα από τον ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Διομήδη Άργους που «τρέχει» ένα σερί τεσσάρων νικών.

Στη βαθμολογία οι «Λύκοι» μαζί με τον «δικέφαλο» του Βορρά προηγούνται με 14 πόντους, ενώ ο Φίλιππος βρίσκεται στην 3η θέση με 13 πόντους.

O τεχνικός του Φιλίππου Κώστας Τούτσης σημείωσε: «Το Σάββατο παίζουμε με μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματά της σε Ελλάδα και Ευρώπη, είτε παίζει με έμπειρο ρόστερ, είτε με πιο νεανικό. Παίζουμε στην έδρα μας και είναι πολύ κρίσιμο ματς. Θα ευχηθώ να γίνει ένα καλό παιχνίδι, σε αθλητικά πλαίσια, να κερδίσει ο καλύτερος και πρωταγωνιστές να είναι μόνο οι παίκτες».

Σε ερώτηση για την εμφάνιση της Τρίτης κόντρα στον ΠΑΟΚ απάντησε: «Την Τρίτη ήμασταν αρκετά κουρασμένοι και ουσιαστικά με μια προπόνηση προετοιμάσαμε την ομάδα για το παιχνίδι. Οι ομάδες που προχωρούν στην Ευρώπη έχουν την χαρά της συμμετοχής αλλά αυτό έχει και κόστος. Προσπαθούμε όσο μπορούμε να είναι μικρό αυτό το κόστος. Αξίζουν συγχαρητήρια στις Ελληνικές ομάδες που παρά την πολύ άσχημη οικονομική συγκυρία συμμετέχουν στα ευρωπαϊκά κύπελλα και δίνουν το Ελληνικό στίγμα στο Ευρωπαϊκό χάντμπολ. Στο ματς με τον ΠΑΟΚ κάναμε μια σοβαρή προσπάθεια και είμαστε αρκετά στεναχωρημένοι που χάσαμε, αλλά μας στεναχώρησαν και κάποια άλλα πράγματα που οδήγησαν στην ήττα».

Από την πλευρά του Διομήδη, ο Βεροιώτης Νίκος Σαμαράς σχολίασε: «Είμαστε σε καλή κατάσταση. Σίγουρα πρέπει να προσέξουμε την εμπειρία των παικτών του Φιλίππου που από μόνη της μπορεί να κρίνει το παιχνίδι. Χρειάζεται συγκέντρωση και σωστή διαχείριση. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για αυτό το παιχνίδι. Οπωσδήποτε Διομήδης, ΠΑΟΚ, Φίλιππος ξεχωρίζουν στο πρωτάθλημα και πιστεύω ότι μέχρι το τέλος θα είναι ψηλά».

Αναφορικά με το πώς περιμένει να δει τον Φίλιππο και αν θα τον επηρεάσει η ήττα από τον ΠΑΟΚ είπε: «Ο Φίλιππος έχει παίκτες που ξέρουν να διαχειρίζονται μεγάλε νίκες και μεγάλες ήττες. Δεν πιστεύω ότι θα τους επηρεάσει αυτή η ήττα. Περιμένουμε έναν δυνατό Φίλιππο».

Εννιά σερί νίκες ο Διομήδης!

Εκμεταλλευόμενος την δικιά του πολύ καλή τετραετία και παράλληλα τα «πέτρινα» χρόνια του Φιλίππου, ο Διομήδης έχτισε μία εξαιρετική παράδοση εντός και εκτός έδρας, όπου μετράει εννιά σερί νίκες επί των Βεροιωτών, πέντε στη Βέροια και τέσσερις στην Αργολίδα.

Τελευταία νίκη του Φιλίππου ήταν στις 26 Φεβρουαρίου 2011 με 29-28 για την 18η αγωνιστική στο «Φιλίππειο».

Αυτή θα είναι η 27η αναμέτρηση, με τον Διομήδη να υπερτερεί έχοντας 13 νίκες έναντι 10 του Φιλίππου, ενώ 3 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα, όλα στην Αργολίδα.

Στη Βέροια ο Φίλιππος έχει οριακά το πάνω χέρι στις νίκες με 7-6 σε 13 παιχνίδια.

Μεγάλο ματς στο Λουτράκι

Άλλο ένα μεγάλο παιχνίδι θα διεξαχθεί στο κλειστό του Λουτρακίου ανάμεσα σε Ποσειδώνα Λουτρακίου και ΠΑΟΚ. Αήττητο έδρας εναντίον φόρμας στο κλειστό του Λουτρακίου σε μία μεγάλη «μάχη»

Η ομάδα του Νίκου Γραμματικού έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα εντός έδρας την οποία διατηρεί αήττητη (6 νίκες- 1 ισοπαλία) σε Ελλάδα και Ευρώπη. Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Νίκου Γεωργιάδη είναι αποδεδειγμένα (6 σερί νίκες) η πιο φορμαρισμένη του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από την σπουδαία νίκη επί του Φιλίππου Βέροιας και ο Ποσειδώνας από ήττα- σοκ κόντρα στον Πανελλήνιο στην Κυψέλη.

Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στο -5 (9 πόντοι) από την κορυφή, κυρίως λόγω κακών αποτελεσμάτων εκτός έδρας, αλλά εντός παρουσιάζονται μεταμορφωμένοι προς το καλύτερο, ενώ ο ΠΑΟΚ είναι στους 14 πόντους στην πρώτη θέση.

Πρόβλημα για τον Ποσειδώνα, αποτελεί ο τραυματισμός του διεθνούς αριστερού εξτρέμ Παντελή Κωστακίδη που είναι αμφίβολος.

Ο περιφερειακός του Ποσειδώνα Μπάμπης Δομπρής σχολίασε: «Το παιχνίδι απέναντι στον Πανελλήνιο το χρειαζόμασταν. Είχαμε μία απρόσμενη ήττα. Τώρα θα παίξουμε με τον ΠΑΟΚ στην έδρα μας που πάντα δείχνουμε διαφορετικό πρόσωπο. Ο αντίπαλος μας είναι φορμαρισμένος, όπως έδειξε και με τον Φίλιππο. Πρέπει να είμαστε πειθαρχημένοι στην άμυνα και να σταματήσουμε τον Αλέξη Αλβανό που είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης τους».

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ Θόδωρος Πετρίδης που αύριο συμπληρώνει 250 συμμετοχές στην Α1 με την φανέλα του «δικεφάλου» του Βορρά, είπε: «Προέρχονται από ήττα. Πιστεύω ότι τους δημιούργησε εξτρά άγχος, θέλουν να μπουν στην τετράδα, άλλωστε αυτόν δήλωναν σαν στόχο. Εμείς είμαστε σε καλή κατάσταση και αν παίξουμε όπως με τον Φίλιππο, τότε δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα».

Δυνατό παιχνίδι και στη Νέα Ιωνία

Ενδιαφέρον παιχνίδι στη Νέα Ιωνία ανάμεσα σε δύο ομάδες που ισοβαθμούν στην 5η θέση

Από την μία πλευρά ο ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ με φιλοδοξίες φέτος που όμως ακόμα δεν έχει βρει τον ρυθμό που θα ήθελε και από την άλλη ο νεοφώτιστος Πανελλήνιος που είναι η έκπληξη της χρονιάς, θα συναντηθούν στη Νέα Ιωνία.

Οι γηπεδούχοι προέρχονται από σκληρή ήττα στην έδρα του Δούκα και ο Πανελλήνιος από νέα μεγάλη νίκη επί του Ποσειδώνα.

Οι δύο ομάδες έχουν από 10 πόντους στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Ο διεθνής δεξιός εξτρέμ του ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑ Αντώνης Χάλαρης είπε: «Περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Μετά από ένα κακό αποτέλεσμα κόντρα στον Δούκα θέλουμε να επιστρέψουμε στις νίκες. Ο Πανελλήνιος χτυπάει όλα τα παιχνίδια και είναι ιδιαίτερα μαχητικός. Το αποτέλεσμα πιστεύω θα εξαρτηθεί από εμάς, πόσο συγκεντρωμένοι και πόσο σοβαροί θα είμαστε».

Από την πλευρά των «Ολυμπιονικών» ο διεθνής πίβοτ Τάσος Παπαδιονυσίου σχολίασε: «Προερχόμαστε από μία πολύ σημαντική νίκη στην έδρα μας. Ο ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ έχει θέσει υψηλούς στόχους. Αυτοί θα έχουν το άγχος. Εμείς θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί».

Σημαντικό ματς για την εξάδα

Πολύ σημαντικό παιχνίδι για την παραμονή, αλλά και για την πρώτη εξάδα της Handball Premier θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη ανάμεσα σε ΧΑΝΘ και Αερωπό Έδεσσας.

Οι δύο ομάδες βρίσκονται λίγο κάτω από την πρώτη εξάδα και θέλουν αρχικά την γρήγορη παραμονή. Τις δύο ομάδες χωρίζουν δύο βαθμοί (Αερωπός 8, ΧΑΝΘ 6) και βρίσκονται στην 8η και 10η θέση αντίστοιχα.

Ο αθλητής της ΧΑΝΘ Νίκος Σαρηγιαννίδης είπε για την αναμέτρηση: "Ξεκινάμε μια δύσκολη και απαιτητική σειρά παιχνιδιών με πρώτο παιχνίδι αυτό με τον Αερωπό. Ξέρουμε τη σημαντικότητά του και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να πάρουμε τη νίκη. Ο αντίπαλος έχει αποδείξει με την παρουσία του μέχρι τώρα ότι είναι πολύ ανταγωνιστική ομάδα έχοντας ως όπλο του το σταθερό κορμό του στα τελευταία 4 χρόνια. κλειδί για την επιτυχία θα είναι η επίθεσή μας που τελευταία μας απασχόλησε αλλά βρήκαμε λύσεις και πιστεύω αύριο θα φανεί"

Ο τεχνικός του Αερωπού Γιάννης Πηλαλίδης είπε: «Θεωρώ ότι οι ομάδες είναι ισοδύναμες. Στην έδρα της η ΧΑΝΘ είναι επικίνδυνη. Θα προσέξουμε και οι δύο ομάδες την αμυντική λειτουργία. Σίγουρα για την δικιά μου την ομάδα αν θέλουμε να έχουμε σαν στόχο την πρώτη εξάδα θα πρέπει αυτά τα παιχνίδια να τα κερδίσουμε. Είναι παιχνίδι που θα δείξει

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής

Φιλίππειο 15:00 (ΕΡΤ2), Φίλιππος Βέροιας – Διομήδης Άργους (Μπέτμαν- Τζαφερόπουλος, Παρτεμιάν)

Λουτράκι 18:00, Ποσειδώνας Λουτρακίου – ΠΑΟΚ (Βήτας- Σκλαβενίτης, Τσάμος)

ΧΑΝΘ 18:00, ΧΑΝΘ- Αερωπός Έδεσσας (Πατιός- Χασκής, Μεϊμαρίδης)

Νέα Ιωνία 18:30, ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ – Πανελλήνιος (Τσάκωνας- Ανταλής, Μίγκας)

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

ΔΑΚ Κατερίνης 16:00, Αρχέλαος Κατερίνης- Φοίβος Συκεών (Δελόγλου- Θεοδοσίου, Βλάχος)

Βύρωνας 16:30, ΑΕΚ- ΑΣΕ Δούκα (Τσάμος- Φωκίτης, Μπεμπέτσος)

Βαθμολογία (σε 9 αγώνες)

1. ΠΑΟΚ 14 (266-236)

2. Διομήδης 14 (261-184)

3. Φίλιππος 13 (273-226)

4. ΑΕΚ 11 (265-249)

5. ΙΕΚ Ξυνή 10 (239-213)

6. Πανελλήνιος 10 (249-235)

7. Ποσειδών Λουτρακίου 9 (214-197)

8. Αερωπός 8 (239-231)

9. Δούκας 8 (190-207)

10. ΧΑΝΘ 6 (206-239)

11. Φοίβος 5 (207-257)

12. Αρχέλαος 0 (191-328)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ