Πλήρης κάλυψη της ΟΧΕ από ΓΓΑ

Πλήρης κάλυψη της ΟΧΕ από ΓΓΑ

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στηρίζει απόλυτα την ΟΧΕ για την απόφασή της να αποσύρει την Εθνική ομάδα Χαντμπολ Γυναικών Κ17 από τον αγώνα με τα Σκόπια.

Στο πλευρό της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος στέκεται η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στηρίζοντας την έμπρακτα. Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζεται ότι είχαν δοθεί συγκεκριμένες οδηγίες από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία οι οποίες δεν τηρήθηκαν από την πλευρά των Σκοπιανών.

Παράλληλα, τονίζεται ότι ο αποκλεισμός της Εθνικής ομάδας γυναικών Κ17 βρίσκει αντίθετη τη ΓΓΑ αφού πρόκειται για ένα θέμα που άπτεται των διεθνών και διπλωματικών σχέσεων της χώρας.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το Δελτίο Τύπου: "Η διοίκηση της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος με την απόφαση αποχώρησης της Εθνικής ομάδας Χάντμπολ Γυναικών Κ17 από τον αγώνα με την ομάδα της FYROM, που επρόκειτο να διεξαχθεί στα Σκόπια και στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος χάντμπολ Κ17 έπραξε τα δέοντα.

Ευρισκόμενη σε απόλυτη συνεννόηση με την Γ.Γ.Α. και το ΥΠΕΞ, η ΟΧΕ είχε θέσει επισήμως και έγκαιρα το θέμα της τήρησης των διεθνών συμβάσεων σχετικά με τη χρήση τίτλων και συμβόλων από τους διοργανωτές των αγώνων. Από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία χειροσφαίρισης δόθηκαν οδηγίες, οι οποίες τελικώς δεν τηρήθηκαν.

Ο αποκλεισμός της εθνικής ομάδας και η επιβολή οικονομικού προστίμου, βάσει του κανονισμού αγώνων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας μας βρίσκει αντίθετους. Σε κάθε περίπτωση η Γ.Γ.Α. προτίθεται να καλύψει πλήρως την ΟΧΕ για ένα θέμα που δεν είναι αθλητικό, αλλά άπτεται των διεθνών και διπλωματικών σχέσεων της χώρας.

Το Υφυπουργείο Αθλητισμού, το ΥΠΕΞ και η Ο.Χ.Ε. ενεργούν συντονισμένα προς τους αρμόδιους διεθνείς αθλητικούς και άλλους φορείς για τη διευθέτηση του ζητήματος, ώστε να μη επαναληφθεί ανάλογο περιστατικό σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Γκαντής: "Ξεκάθαρη πρόκληση"
Αποχώρησε η Εθνική Νεανίδων σε ένδειξη διαμαρτυρίας από αγώνα στα Σκόπια  
Αποβλήθηκε από το Euro 2017 η Εθνική Γυναικών Κ17
"Ντροπή για το ευρωπαϊκό χάντμπολ, θα καταθέσουμε έφεση"

Photo credits: Eurokinissi

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24