ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Ολυμπιακός και ΑΕΚ για μια θέση στο Final-4!

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Μεγάλο ντέρμπι στου Ρέντη με Ολυμπιακός- ΑΕΚ, αλλά και στη Νέα Κίο ανάμεσα σε Διομήδη Άργους και ΠΑΟΚ. Σήμερα (31/1) κρίνονται τα τέσσερα εισιτήρια για το 16ο Final Four του Κυπέλλου Ανδρών στο χάντμπολ.

Μεγάλο ντέρμπι στου Ρέντη Ολυμπιακός- ΑΕΚ, αλλά και στη Νέα Κίο ανάμεσα σε Διομήδη Άργους και ΠΑΟΚ. Σήμερα (31/1) κρίνονται τα τέσσερα εισιτήρια για το 16ο Final Four του Κυπέλλου Ανδρών που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 10-11 Μαρτίου 2011 στο ΔΑΚ Γλυφάδας "Μάκης Λιούγκας".

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ/ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ- ΑΕΚ (19:00, ΕΡΤ2)

Το μεγάλο ζευγάρι είναι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ στο κλειστό του Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη». Οι γηπεδούχοι προέρχονται από σημαντική 26-22 επί του ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα που τους δίνει μεγάλο πλεονέκτημα για την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ενώ και η ΑΕΚ βρίσκεται σε καλή κατάσταση, αφού «τρέχει» σερί 7 νικών.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στο ΟΑΚΑ στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό να κερδίζει 20-19.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι «ερυθρόλευκοι» είναι ακόμα αήττητοι στις εγχώριες διοργανώσεις με 14 νίκες και μία ισοπαλία.

Για τους φιλοξενούμενους αμφίβολος είναι ο Παναγιώτης Νικολαΐδης, ο οποίος ακόμα δεν έχει ξεπεράσει 100% τον τραυματισμό του.

Δηλώσεις

Γρηγόρης Σανίκης (αριστερός ίντερ Ολυμπιακού): «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, νοκ άουτ και ειδικών συνθηκών. Θα παίξει ρόλο η μέρα, η διάθεση και ποιος το θέλει περισσότερο. Οι ομάδες πάνω κάτω είναι στο ίδιο επίπεδο ετοιμότητας. Από κει και πέρα εμείς παίζουμε στην έδρα μας και θέλουμε να το εκμεταλλευτούμε. Θα κάνουμε ότι περνάει από χέρι μας για να πάμε στο Final 4. Ζητάμε τη στήριξη του κόσμου γιατί είναι ίσως το πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς μέχρι στιγμής. Όσο μεγαλύτερη είναι η παρουσία του κόσμου τόσο θα μας βοηθήσει για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Μπάμπης Δομπρής (περιφερειακός ΑΕΚ): «Θα παίξουν οι καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα αυτή την στιγμή. Εμείς είμαστε σε καλή κατάσταση και βελτιωμένοι αισθητά από το πρώτο μεταξύ μας παιχνίδι στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα. Το Κύπελλο είναι πάντα ιδιαίτερο γιατί είναι και νοκ αουτ παιχνίδι. Παίζουμε εκτός έδρας και αυτό μεταφέρει το άγχος στον Ολυμπιακό. Εμείς θα δώσουμε ότι μπορούμε για να πάρουμε την πρόκριση που τόσο θέλουμε. Θα πρέπει να σταματήσουμε τα επιθετικά ατού του αντιπάλου, να παίξουμε γρήγορα και να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας».

ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ- ΠΑΟΚ ΒΕΡΓΙΝΑ TV (18:00)

Στη Νέα Κίο ο Διομήδης θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ με τους φιλοξενούμενους να παρουσιάζονται την δεδομένη χρονική στιγμή πιο έτοιμοι από αγωνιστικής πλευράς.

Οι «Λύκοι» δεν θα έχουν στην διάθεση τους τρεις αθλητές σε σχέση με το ρόστερ που ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Πρόκειται για τον Ιούλιο Αργυρού που πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ, αλλά και τους Μούγιτς και Μάρκοβιτς που απομακρύνθηκαν λόγω πειθαρχικού παραπτώματος.

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη πλευρά θα έχει και αυτός απουσίες, αφού εκτός είναι οι τραυματίες Καραγκιοζόπουλος, Αραμπατζής και Καλόμοιρος. Τα παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι πάντα ενδιαφέροντα και κρίνονται στις λεπτομέρειες, όπως και αυτό του πρώτου γύρου με τον «δικέφαλο» του Βορρά να επικρατεί στην Αργολίδα με 21-20.

Δηλώσεις

Σωτήρης Γιόσμου (πίβοτ Διομήδη): «Τα παιχνίδια του Κυπέλλου δίνουν τη δυνατότητα σε όλες τις συμμετέχουσες ομάδες να διεκδικήσουν την πρόκριση, ανεξάρτητα από τη δυναμική τους, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για την πρόκριση σε ένα Final 4. Εμείς από την πλευρά μας θα διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί από το ματς της Τετάρτης, παρόλο που γνωρίζουμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί. Ανεξάρτητα από τις περιορισμένες αριθμητικά επιλογές σε σχέση με αυτές του αντιπάλου, είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε πολλά περισσότερα από το 100% των δυνατοτήτων μας. Θέλουμε πολύ την πρόκριση, ειδικά μπροστά στον κόσμο μας, που περιμένουμε να μας στηρίξει δίνοντας το παρόν. Πάντα μας βοηθάει και είναι άλλωστε μια περίοδος που χρειαζόμαστε περισσότερο από κάθε άλλη φορά την αρωγή του».

Στέλιος Σεϊρεκίδης (προπονητής ΠΑΟΚ): «Σίγουρα είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι σε μία δύσκολη έδρα. Δεν έχει σημασία αν ο Διομήδης έχει ελλείψεις. Εμείς πρέπει να είμαστε 100% έτοιμοι, να έχουμε διάρκεια και σίγουρα να είμαστε καλύτεροι απ’ ότι στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα».

ΦΑΙΑΚΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ- ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ (18:00)

Στην Κέρκυρα θα διεξαχθεί ένα ενδιαφέρον ματς, αφού ο πρωτοπόρος της Α2 Ανδρών (Βόρειος Όμιλος) Φαίακας Κέρκυρας θα υποδεχθεί τον 6ο της Handball Premier Αερωπό Έδεσσας για μία θέση στο Final Four του Κυπέλλου.

Οι γηπεδούχοι θα έχουν στο ρόστερ τους και τον 19χρονο περιφερειακό Κώστα Τόμσον που αποκτήθηκε με υποσχετική από τον Άρη Νίκαιας στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Στον αντίποδα για τον Αερωπό δεν θα αγωνιστεί όπως όλα δείχνουν ο Σκοπιανός περιφερειακό Ανγκέλοφ, ο οποίος είναι τραυματίας.

Δηλώσεις

Νίκος Ριγανάς (περιφερειακός Φαίακα Κέρκυρας): «Πάμε να παίξουμε ένα ματς- γιορτή με τον κόσμο στο πλευρό μας. Ξέρουμε ότι είμαστε το αουτσάιντερ. Ο Αερωπός είναι πολύ καλός φέτος και παίζει γρήγορο χάντμπολ. Θα προσπαθήσουμε να είμαι κοντά στο σκορ και να κάνουμε άλλο ένα… θαύμα. Ελπίζω και πιστεύω ότι αύριο θα επιστρέψουμε στις καλές εμφανίσεις».

Γιάννης Πηλαλίδης (προπονητής Αερωπού Έδεσσας): «Δεν αντιμετωπίζουμε το αυριανό παιχνίδι ως ένα υποδεέστερο επειδή παίζουμε με μια ομάδα της Α2. Ο Φαίακας έχει αξιόλογους παίκτες που θα μπορούσαν να σταθούν και σε ομάδες της Α1. Είναι μια ενθουσιώδης ομάδα και ειδικά στην έδρα της αρκετά δυνατή όπως δείχνει και η πορεία της μέχρι τώρα. Πρέπει να προσέξουμε και να μην επηρεαστούμε από αυτούς τους παράγοντες και να μην αγχωθούμε, γιατί το άγχος σε τέτοια παιχνίδια το έχει η ομάδα που αγωνίζεται στην μεγαλύτερη κατηγορία. Θα στοχεύσουμε στη διαφορά της ταχύτητας και των επιλογών που έχει μια ομάδα της Α1».

ΑΟ ΝΗΡΕΥΣ- ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ (18:30)

Αθλητές που πέρασαν κατά το παρελθόν από τον Δούκα θα αναμετρηθούν στο Δαϊς, σε ένα ιδιαίτερο ματς- γιορτή.

Ο Νηρέας που έχει στο ρόστερ του παίκτες που ανδρώθηκαν στον Δούκα και κάποια άλλα παιδιά που πέρασαν από τα εκπαιδευτήρια θα αντιμετωπίσει τον Δούκα. Σαφέστατα η διαφορά της μίας κατηγορίας που χωρίζει τις δύο ομάδες δίνει τον ρόλο του μεγάλο φαβορί στον Δούκα

Δηλώσεις

Φρακίσκος Ζαλώνης (πλέι μέικερ Νηρέα): «Τόσο εγώ, όσο και όλα τα παιδιά τού Νηρέα, έχουμε ζήσει μεγάλες στιγμές με τον Δούκα. Θα βρεθούμε αντιμέτωποι με φίλους, εγώ θα παίξω κόντρα, τον Γιώργο Τόμπρο» συνεχίζει ο παίκτης του Νηρέα, για να συμπληρώσει: «Πέρα από το ξεχωριστό κλίμα που θα υπάρχει, εμείς θα παλέψουμε για όσες πιθανότητες έχουμε. Σίγουρα ο Δούκας υπερτερεί σε όλα τα στοιχεία, πέρα ίσως από την εμπειρία, αλλά εμείς δεν θα χαριστούμε».

Γιώργος Τόμπρος (πίβοτ ΑΣΕΔ): «Το αυριανό παιχνίδι θα το χαρακτήριζα ως γιορτή για τον Σύλλογο μας και τα Εκπαιδευτήρια Δούκα. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που απαρτίζεται από αποφοίτους των Εκπαιδευτηρίων και στοχεύουμε στην πρόκριση στο F4 του Κυπέλλου Ελλάδος! Το γεγονός αυτό αποτελεί μια μεγάλη επιβράβευση για τον Σύλλογο και το διαχρονικό έργο που επιτελεί. Θα είναι ένας ιδιόμορφος αγώνας καθώς με πολλά από τα παιδιά έχουμε συνυπάρξει συμπαίκτες και έχουμε ζήσει πολλές καλές στιγμές. Στο αγωνιστικό κομμάτι, σίγουρα η αγωνιστική διαφορά των δύο ομάδων είναι μεγάλη. Εμείς είμαστε το φαβορί, αλλά ο Νηρέας δεν έχει τίποτα να χάσει, θα ευχαριστηθεί τον αγώνα και θα παλέψει για το καλύτερο όπως έκανε και απέναντι στο Καματερό».

Το πρόγραμμα:

Κύπελλο Ανδρών (Προημιτελικά)

Κέρκυρας 18:00, Φαίακας Κέρκυρας- Αερωπός Έδεσσας (Βήτας- Σκλαβενίτης, Αγγελίδης)

Νέα Κίος 18:00, Διομήδης Άργους- ΠΑΟΚ ΒΕΡΓΙΝΑ TV (Τζαφερόπουλος- Συρεπίσιος, Νικολίτσας- Δημάκης)

Δαϊς 18:30, ΑΟ Νηρεύς- ΑΣΕ Δούκα (Τσάκωνας- Κουτσός, Αντωνόπουλος)

Μελίνα Μερκούρη 19:00 (ΕΡΤ2), Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή- ΑΕΚ (Κατσίκης- Μιχαηλίδης, Μίγκας- Μπεμπέτσος)

Α1 Γυναικών (10η αγωνιστική)

Σπίτι του Χάντμπολ 18:00, ΠΑΟΚ RED-LED – ΓΑΣ Καματερού (Νάσκος- Χαρίτσος, Μεϊμαρίδης)

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ