ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Ο Αλβανός χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό, 20-19 την ΑΕΚ

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με "χρυσό" σκόρερ τον Αλβανό 23 δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 20-19 επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και πήρε μία σημαντική νίκη για την Handball Premier.

Μετά την ισοπαλία στο ματς με τον ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός κατάφερε για δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας ντέρμπι να παραμείνει αήττητος. Μάλιστα, χάρη σε τέρμα του Αλέξη Αλβανού στα 23'' πριν το τέλος πήρε τη μεγάλη νίκη με 20-19 επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Η ομάδα του Ζαραβίνα βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στο δίδυμο των Σανίκη και Αλβανού οι οποίοι πέτυχαν τα 11 από τα 20 τέρματα της ομάδας τους.

Καθοριστική ήταν και η συμβολή του Τσιλιμπάρη. Μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο ο έμπειρος τερματοφύλακας ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στο δεύτερο και ήταν καθοριστικός για την ομάδα του. Μάλιστα, σε σχεδόν νεκρό χρόνο απέκρουσε και σουτ του Λόκεν.

Από την άλλη η ΑΕΚ βασίστηκε στην εξαιρετική ημέρα του Ραντούλοβιτς κάτω από τα δοκάρια και με όπλο της την άμυνα ήταν μπροστά στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Ωστόσο, στο τέλος δεν κατάφερε να βρει τις λύσεις που θα της έδιναν το παιχνίδι και ηττήθηκε με 20-19.

Το ματς: Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νευρικά το παιχνίδι και ήταν φανερό από τα πρώτα λεπτά ότι έχουν ρίξει το μεγαλύτερο βάρος τους στην άμυνα. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν με 3-1 χάρη σε δύο τέρματα του Μυλωνά, ενώ στο 13' με ένα ακόμα τέρμα του ο παίκτης των κιτρινόμαυρων κατάφερε να δώσει για πρώτη φορά προβάδισμα τριών τερμάτων στους κιτρινόμαυρους (5-2).

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε και με ένα γρήγορο 2-0 μείωσε στο γκολ (5-4) με τέρματα από τον Αλβανό και τον Παπαδιονυσίου. Στη συνέχεια ήταν η σειρά της ΑΕΚ να τρέξει ένα δικό της επί μέρους 2-0 για να προηγηθεί με 7-4 και έπειτα με 8-5. Οι παίκτες του Ζαραβίνα έτρεξαν μετά ένα επί μέρους 4-1 για να μειώσουν στο γκολ. Τελικά με ένα τέρμα διαφορά πήγε στα αποδυτήρια η ΑΕΚ αφού το 11-10 ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Νικολαΐδης έδωσε και πάλι προβάδισμα στην ΑΕΚ με δύο τέρματα στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, όμως ο Ολυμπιακός με ένα επί μέρους 2-0 χάρη σε τέρματα του Τζήρα και του Σανίκη κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα (12-12) μετά από τριάντα λεπτά αγώνα!

Από εκεί και έπειτα τα γκολ για τις δύο ομάδες έρχονταν με το σταγονόμετρο. Η ΑΕΚ διατηρούσε ισχνό προβάδισμα ενός τέρματος μέχρι και 49' όταν με δύο γκολ των Παπαδιονυσίου και Σανίκη ο Ολυμπιακός προηγήθηκε για πρώτη φορά στο ματς με 16-15. Οι κιτρινόμαυροι έχασαν σημαντική ευκαιρία να φέρουν το ματς στα ίσα μετά από δίλεπτη αποβολή του Αλβανού και σαν να μην έφτανε αυτό με νέο τέρμα του Σανίκη οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με δύο τέρματα στο 55' (18-16).

Εκεί η ΑΕΚ ήταν αυτή που έβγαλε αντίδραση αφού με γκολ των Λόκεν και Βραζάλιτσα έφερε το ματς στα ίσα στο 57' (18-18). Ο Τζηράς στην αμέσως επόμενη επίθεση έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον Ολυμπιακό, για να απαντήσει για την ΑΕΚ ο Χογκάζ.

Με το χρονόμετρο να δείχνει ένα λεπτό για το τέλος ο Παναγιώτης Νικολαΐδης είδε κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Σανίκη κάτι που έδωσε αριθμητικό πλεονέκτημα στον Ολυμπιακό. Ο Αλβανός ήταν εκείνος που πήρε πάνω του την τελευταία επίθεση και με ένα γκολ ανάλογο της κλάσης του χάρισε τη νίκη στους ερυθρόλευκους διαμορφώνοντας το τελικό 20-19 με 23'' να απομένουν για το τέλος του αγώνα.

Ο Λόκεν ήταν εκείνος που έκανε το τελευταίο σουτ για την ΑΕΚ, όμως ο εξαιρετικός στο δεύτερο ημίχρονο Τσιλιμπάρης κράτησε το ερυθρόλευκο προβάδισμα. Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα είχαμε τη ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο και την άμεση αποχώρηση των αθλητών του Ολυμπιακού στα αποδυτήρια.

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης.

AEK - Ολυμπιακός 19-20

ΑΕΚ (Νίκος Γραμματικός): Χρ. Νικολαΐδης 1, Τσικογιαννόπουλος, Πέρρος 1, Γεωργιάδης, Χόγκας 3, Ζαμπούνης 1, Π. Νικολαΐδης 4, Ραντούλοβιτς, Συγγάρης, Αντωνιάδης, Λόκεν 2, Δομπρής, Βαμβακάς, Βραζάλιτσα, Μυλωνάς 3, Αλικάκος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Ζαραβίνας): Τσακνής, Κωστακίδης 2, Τζηράς 1, Καραμπουρνιώτης, Σκρόμπιτς, Στουμπής, Κανδύλας 1, Σανίκης 6, Αλβανός 5, Παπαδιονυσίου 3, Φάμπατς, Λιάπης, Τσιλιμπάρης, Χάλαρης

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 13/10

Α.Ε.Κ. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ/ΟΜ.ΞΥΝΗ 19-20

Σάββατο 14/10

Π.Α.Σ ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ - Χ.Α.Ν.Θ

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ Γ.Σ

ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ - ΓΣ ΔΡΑΜΑ 86

Γ.Α.Σ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ - ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ

Τετάρτη 18/10

Π.Α.Ο.Κ - Α.Σ.Ε ΔΟΥΚΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 7

2 ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ ΔΟΥΚΑΣ 6

3 ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ 6

4 ΠΑΟΚ 5

5 ΑΕΚ 4

6 ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ 2

7 ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ 2

8 ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ 2

9 ΧΑΝΘ 2

10 ΓΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟ 1

11 ΧΕΛΕΙΩΤΗΣ ΔΡΑΜΑ 1986 1

12 ΓΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ 0

* Ολυμπιακός και ΑΕΚ έχουν ένα ματς περισσότερο.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ