ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Ντέρμπι στη Νέα Ιωνία για την Handball Premier

Ντέρμπι στη Νέα Ιωνία για την Handball Premier
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ντέρμπι στη Νέα Ιωνία και ενδιαφέροντα παιχνίδια σε Συκιές, Κυψέλη, Μίκρα, Αίγιο. Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής της Handball Premier και τα τελευταία νέα των ομάδων.

ΣΕΡΙΦΑΤΟ ΑΙΓΙΟΥ- ΠΑΟΚ (16:00)

Επικίνδυνη έξοδος για τον «δικέφαλο» του Βορρά στο Αίγιο κόντρα στο Σεριφάτο για την 17η αγωνιστική της Handball Premier. H ομάδα της Θεσσαλονίκης προέρχεται από μεγάλη νίκη- πρόκριση στο Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Ανδρών, ενώ το Σεριφάτο έχει πραγματοποιήσει έως τώρα αξιόλογη πορεία, η οποία του εξασφαλίζει παραμονή στην κατηγορία.

«Είμαστε σε καλή κατάσταση, ειδικότερα μετά την νίκη μας στην έδρα του ΙΕΚ ΞΥΝΗ. Παραμένουμε μέσα και στους δύο στόχους της σεζόν. Από εδώ και πέρα δεν έχουμε περιθώρια για απώλειες στο πρωτάθλημα. Πρέπει να κάνουμε το ’’6 στα 6’’. Θα είναι δύσκολο ματς σε μία δυνατή έδρα», σχολίασε ο περιφερειακός του ΠΑΟΚ, Τόλης Παλάσκας.

Από τους φιλοξενούμενους θα απουσιάσει ο τραυματίας Δημήτρης Μπαντής.

ΑΕΣΧ ΠΥΛΑΙΑΣ- ΑΕΚ (18:00)

Στο «Σπίτι του Χάντμπολ» η ΑΕΣΧ Πυλαίας που «καίγεται» για τους βαθμούς της παραμονής θα υποδεχθεί την ΑΕΚ που δεν έχει άλλα περιθώρια για απώλειες, στην «μάχη» για την τετράδα των πλέι οφ. Η «Ένωση» έχει 4 ήττες στα τελευταία 6 ματς, με τελευταία αυτή από τον Φίλιππο Βέροιας στην Αθήνα.

Ο αριστερός εξτρέμ Διονύσης Γεωργιάδης επεσήμανε: «Είναι ένα πονηρό παιχνίδι. Είμαστε το φαβορί, αλλά αν δεν είμαστε συγκεντρωμένοι, θα περάσουμε δύσκολο απόγευμα. Πρέπει να δώσουμε την απαραίτητη προσοχή για να πάρουμε το... διπλό».

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ- ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ (18:00)

Στην Κυψέλη οι «Ολυμπιονίκες» που πανηγύρισαν την προηγούμενη εβδομάδα την πρόκριση για 9η φορά στην ιστορία τους στο Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου, θα φιλοξενήσουν τον Αερωπό Έδεσσας. Φαβορί είναι η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα που βρίσκεται στο -1 από την πρώτη τετράδα, ωστόσο και ο Αερωπός παρουσιάζεται βελτιωμένος σε σχέση με τον Α’ γύρο και θα ψάξει τους βαθμούς που θα τον φέρουν ακόμα πιο κοντά στην παραμονή.

ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ- ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ (18:00)

Στις Συκιές θα διεξαχθεί άλλο ένα ενδιαφέρον παιχνίδι της αγωνιστικής με τον δυνατό στην έδρα του Φοίβο να αντιμετωπίζει τον Δούκα. Η ομάδα των «εκπαιδευτηρίων» έχει να χάσει στο πρωτάθλημα από τις 23 Νοεμβρίου (8η αγωνιστική) στο ματς με την ΑΕΚ (21-27). Από τότε έχει 6 νίκες και 2 ισοπαλίες, ενώ προέρχεται από ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ. Μάλιστα μετά την νίκη του επί του Διομήδη, είναι στην 2η θέση και ορίζει την τύχη του σχετικά με την τετράδα των πλέι οφ.

Από την πλευρά του ο Φοίβος θα προσπαθήσει να ξεπεράσει το σοκ του αποκλεισμού από το Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου -που ήρθε μετά από κακή εμφάνιση κόντρα στη ΧΑΝΘ- παίρνοντας ένα θετικό αποτέλεσμα.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ- ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (18:00)

Με ανεβασμένη ψυχολογία από την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ και την νίκη στην έδρα της ΑΕΚ, ο Φίλιππος θα παίξει κόντρα στον ουραγό Άρη Νίκαιας. Οι γηπεδούχοι είναι το απόλυτο φαβορί και ευελπιστούν να έχουν απώλειες οι πρωτοπόροι, ώστε να πλησιάσουν ακόμα περισσότερο στην τετράδα.

ΙΕΚ ΞΥΝΗ- ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ (19:00)

Ο ένας από τους δύο στόχους της σεζόν, χάθηκε για τον ΙΕΚ ΞΥΝΗ που γνώρισε τον αποκλεισμό από το κύπελλο, παρότι έπαιξε στην έδρα του απέναντι στον ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Παναγιώτη Ιατρούδη θα τα δώσει όλα πλέον για το πρωτάθλημα, έχοντας διαφορά ασφαλείας 6 βαθμών από τον 2ο Δούκα, για το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ.

Οι γηπεδούχοι «τρέχουν» σερί 10 νικών στο πρωτάθλημα και θέλουν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από την μέτρια εμφάνιση που είχαν κόντρα στον «δικέφαλο» του Βορρά.

Απέναντι τους θα είναι ο Διομήδης, η τελευταία ομάδα που κέρδισε τον ΙΕΚ ΞΥΝΗ για την Handball Premier στις 29 Οκτωβρίου (6η αγωνιστική) με 22-17 στη Νέα Κίο! Οι «Λύκοι» έχουν καταφέρει να βγάλουν πολύ δύσκολο πρόγραμμα και με 24 πόντους στην 3η θέση συγκαταλέγονται στα φαβορί για την τετράδα, την οποία ουσιαστικά θα «κλειδώσουν», αν πάρουν αύριο τους δύο πόντους.

Ο πλέι μέικερ του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Θοδωρής Γκέρτσος σχολίασε: «Πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι μετά την ήττα- αποκλεισμό από το Κύπελλο. Έχουμε βάλει στόχο να πάρουμε το πρωτάθλημα και πρέπει και ψυχολογικά να σηκώσουμε ανάστημα και να ανταπεξέλθουμε σε αυτό το δύσκολο ματς. Ο Διομήδης βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και πρέπει να δείξουμε προσοχή σε όλο τον αγώνα για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα».

Ο τερματοφύλακάς του Διομήδη Λούκα Ράντοβιτς δήλωσε: «Έχουμε έναν πολύ μεγάλο και δύσκολο αγώνα το Σάββατο. Ο ΙΕΚ ΞΥΝΗ αποκλείστηκε από το Κύπελλο μετά την ήττα του από τον ΠΑΟΚ και εμείς χάσαμε στον Δούκα. Για εμάς είναι τεράστια η επιθυμία μας να επιστρέψουμε στις νίκες. Είμαστε πιο νέα και άπειρη ομάδα σε σχέση με τον αντίπαλο μας, αλλά αυτό από μόνο του μας γεμίζει με πείσμα και δύναμη να αποδείξουμε πολλά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ