ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Με επτά ομάδες η Α1 γυναικών

Με επτά ομάδες η Α1 γυναικών
INTIME SPORTS

Καμία ομάδα από την Α2 δεν δέχτηκε να πάρει τη θέση της Ορμής Πατρών και έτσι η Α1 χάντμπολ των γυναικών θα διεξαχθεί με επτά ομάδες.

Με επτά ομάδες θα διεξαχθεί η Α1 χάντμπολ των γυναικών μετά την απόφαση της διοίκησης της Ορμής Πατρών να αναστείλει τη λειτουργία του τμήματος της. Η ΟΧΕ προσπάθησε να βρει ομάδα να αντικαταστήσει την Ορμή αλλά οι προσπάθειες έπεσαν στο κενό.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση: "Στην 16η συνεδρίαση του, το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος (ΟΧΕ) πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:

Μετά την αναστολή λειτουργίας του γυναικείου τμήματος της Ορμής Πάτρας και την διερεύνηση από πλευράς ΔΕΠ/ΟΧΕ προς όλες τις επιλαχούσες ομάδες -όπως προβλέπεται από την προκήρυξη- αποφασίστηκε η Α1 Γυναικών 2015-2016 να διεξαχθεί με επτά ομάδες, καθόσον καμία δεν αποδέχθηκε να προβιβαστεί, υπό τα συγκεκριμένα στενά χρονικά περιθώρια, αλλά και για οικονομικούς, αγωνιστικούς λόγους.

Έτσι εκτός από την Ορμή Πάτρας, θα υποβιβαστεί στην Α2 Γυναικών και η 7η ομάδα της τελικής κατάταξης του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών που αρχίζει το Σάββατο 10 Οκτωβρίου.

Η ΟΧΕ αποφάσισε να αποστείλει επιστολή στην Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Ομοσπονδία Ράγκμπυ, με την οποία να ενημερώνει ότι πλέον αρμόδιος φορέας για το άθλημα στην Ελλάδα είναι η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος.

Η απόφαση ελήφθη μετά και την επιβεβαίωση από πλευράς Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) ότι το άθλημα του Ράγκμπυ δεν εκπροσωπείται στην Ολομέλεια της.

Για την κενωθείσα θέση στον 1ο όμιλο της Α2 Ανδρών 2015- 2016 που προέκυψε μετά την άνοδο του Πανελληνίου στην Handball Premier, η ΟΧΕ αποφάσισε να καλυφθεί από τον νικητή του αγώνα μπαράζ μεταξύ των ομάδων Τελαμώνας Σαλαμίνας- Αλκυών Δρεπάνου.

Η ημερομηνία θα στη ΔΕΠ

Στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ (MHC) το διάστημα 23-25 Οκτωβρίου στη Ρώμη, η ΟΧΕ θα εκπροσωπηθεί από το μέλος του Δ.Σ. και νεοεκλεγέν μέλος της MHC Κωνσταντίνο Βιολιτζή.

Στο κογκρέσο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χάντμπολ (IHF) στο Σότσι της Ρωσίας το διάστημα 9-11 Νοεμβρίου θα παραστεί εκ μέρους της ΟΧΕ ο εκπρόσωπος του αθλήματος στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, Στέλιος Αγγελούδης.

Στο έκτακτο κογκρέσο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χάντμπολ (ΕΗF) το διάστημα 15-17 Νοεμβρίου στο Βουκουρέστι, την ΟΧΕ θα εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος Κώστας Γκαντής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ