ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Κύπελλο Χάντμπολ Ανδρών: Όλα έτοιμα για τον τελικό

ΤΕΛΙΚΟΣ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΤΕΛΙΚΟΣ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το μεσημέρι της Παρασκευής (15/3) πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου του 37ου τελικού του Κυπέλλου Ανδρών στο χάντμπολ ανάμεσα σε Ολυμπιακός ΣΦΠ/ Όμιλος Ξυνή- ΑΕΚ (16/3, 17.00).

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Τύπου «Αλέκα Σιούλη» του Παμπελοποννησιακού Σταδίου η επίσημη συνέντευξη Τύπου του 37ου τελικού του Κυπέλλου Ανδρών «Λουξ Plus ‘n Light» Ολυμπιακός ΣΦΠ/ Όμιλος Ξυνή- ΑΕΚ.

H διοργάνωση είναι της ΟΧΕ με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Πατρέων, της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, του ΠΕΑΚ και της Ακαδημίας Πάτρας με χορηγό ονομασίας την Λουξ.

Παρόντες ήταν ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος Κώστας Σταματιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Πατρέω, Τάκης Πετρόπουλος, ο Πρόεδρος του ΠΕΑΚ Πάτρας, Νίκος Κανελλάκης, η Τόνια Σταματελάτου, υπεύθυνη Μάρκετινγκ της Λουξ, ο εκπρόσωπός της Ακαδημίας Πάτρας Γιάννης Παπαγιαννόπουλος, καθώς και οι προπονητές και αρχηγοί των φιναλίστ.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν:

Κώστας Σταματιάδης (Γενικός Γραμματέας της ΟΧΕ): «Καλώς σας βρήκαμε κι ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία. Ήρθαμε στην πόλη της Πάτρας για έναν πολύ μεγάλο αγώνα ανάμεσα σε δύο μεγάλες ομάδες από όλες τις απόψεις. Είναι ένα παιχνίδι, σε μια πολύ όμορφη πόλη με τεράστια αθλητική παράδοση. Θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς που μας έδωσαν τη δυνατότητα να βρεθούμε στην Πάτρα για το συγκεκριμένο παιχνίδι όπως είναι ο Δήμος, η Περιφέρεια και οι χορηγοί μας. Θέλω να ευχηθώ να γίνει ένα παιχνίδι αντάξιο της φήμης των δύο ομάδων σε αθλητικά πλαίσια και να είναι μια γιορτή».

Γρηγόρης Αλεξόπουλος (Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας): «Όπως είπε και ο κύριος Γενικός είναι ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι, ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός για την πόλη της Πάτρας, όπου το χάντμπολ κατέχει μια εξέχουσα θέση με μία πορεία δεκαετιών και ευελπιστούμε πολλών άλλων ακόμη. Εμείς πάντα σαν Περιφέρεια στοχεύουμε πάντα να στηρίζουμε τέτοια γεγονότα που έχουν έντονο τον χαρακτήρα της εξωστρέφειας. Προσπαθούμε να φύγουμε έξω από τα σύνορά μας, φιλοξενώντας πάντα τόσο μεγάλα γεγονότα όσο και ανθρώπους που θέλουν να τα παρακολουθήσουν. Αυτό βέβαια χρειάζεται και μια ιδιαίτερη διαδικασία. Για μια ακόμη φορά φαίνεται ότι αυτές οι διοργανώσεις έχουν ανάγκη όχι μόνο από τους φορείς αλλά και από χορηγούς που ευτυχώς εδώ στην Πάτρα τους έχουμε και προσπαθούμε να έχουμε τη στήριξή τους. Στο αγωνιστικό πλαίσιο θέλω να ευχηθώ να κερδίσει ο καλύτερος και να περάσουμε τις αυριανές εξετάσεις, ώστε να μπορέσουμε στο μέλλον να φιλοξενήσουμε και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις».

Τάκης Πετρόπουλος (Πρόεδρος Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων): «Είναι γνωστό πανελλαδικά ότι ο Δήμος Πατρέων έχει κάνει ένα μεγάλο άνοιγμα στον αθλητισμό. Έχει φιλοξενήσει πολύ μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Μάλιστα σήμερα ανακοινώνουμε ακόμη ένα, αυτή τη φορά ευρωπαϊκού επιπέδου. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ θα αγωνιστούν στην πόλη μας, στα πλαίσια του 37ου τελικού Κυπέλλου και εύχομαι οι φίλαθλοι να μπορέσουν να συγκρατήσουν τα συναισθήματά τους ώστε να γίνει ένας πολύ όμορφος αγώνας που θα ευχαριστηθούμε όλοι. Εμείς έχουμε λάβει όλα τα μέτρα ώστε να κυλήσει ομαλά η διεξαγωγή του αγώνα και σαν Δήμος από την πλευρά μας παρείχαμε στην ομοσπονδία ό, τι μας ζητήθηκε. Εύχομαι να πάνε όλα καλά στον αυριανό αγώνα. Πέρασαν 40 χρόνια περίπου από τότε που ο Πασχάλης Γεωργιάδης, πολιτικός πρόσφυγας, ήρθε στην πόλη μας και μας γνώρισε το χάντμπολ. Θυμάμαι φιλοξενήθηκε στο ισόγειο πατρικού μου. Μάλιστα εγώ μαζί με τον αδερφό μου ως διεθνείς αθλητές μπάσκετ ήμασταν από τους πρώτους που παίξαμε χάντμπολ, ομολογώ πως ήμουν…. ατάλαντος, γιατί το χάντμπολ είχε διαφορετική κινησιολογία από το μπάσκετ. Βέβαια το χάντμπολ στη συνέχεια αυτονομήθηκε, έβγαλε τους δικούς του αυθεντικούς χαντμπολίστες. Μέσα σε 40 χρόνια το χάντμπολ κατάφερε να αναδειχθεί ως ένα από τα ισχυρότερα, σημαντικότερα και θεαματικότερα αθλήματα της χώρας μας με μεγάλες διεθνείς διακρίσεις. Εύχομαι να συνεχίσει αυτή την πορεία».

Νίκος Κανελλάκης (Πρόεδρος ΠΕΑΚ): «Είχα μεγάλη διαδρομή ως παίκτης και διαιτητής στο χάντμπολ και πλέον βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να είμαι από την πλευρά που προσπαθεί για την καλύτερη προετοιμασία του τελικού. Από πλευράς ΠΕΑΚ κάναμε μεγάλη προσπάθεια για το καλύτερο δυνατό και ανταποκριθήκαμε άμεσα στην πρόσκληση, πρόκληση της ομοσπονδίας χάντμπολ. ‘Έχουν γίνει τα πάντα σε μία σωστή κατεύθυνση. Περιμένουμε μια γιορτή του χάντμπολ και έτσι θέλουμε να εξελιχθεί».

Γιάννης Παπαγιαννόπουλος (Εκπρόσωπος Ακαδημίας Πάτρας):«Καλωσορίζουμε την ομοσπονδία και τις ομάδες στην πόλη μας. Το χάντμπολ έχει φέρει ως άθλημα τις μεγαλύτερες διακρίσεις στη Πάτρα. Εμείς αναλάβαμε την υποχρέωση ενός τελικού μόνο και μόνο ώστε τα παιδιά που έχουμε από πίσω, να αποκτήσουν παραστάσεις από μεγάλα παιχνίδια και μεγάλους αθλητές. Η Ομοσπονδία μας στηρίζει στο πρόγραμμα που έχουμε εφαρμόσει, ώστε το χάντμπολ στη Πάτρα να πάρει και πάλι την θέση που του αξίζει».

Τώνια Σταματελάτου (υπεύθυνη Μάρκετινγκ Λουξ): Στην Λουξ είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μας δόθηκε η ευκαιρία να είμαστε χορηγοί ονομασίας του 37ου τελικού του κυπέλλου. Είναι μια μεγάλη γιορτή του χάντμπολ. Ευχόμαστε καλή επιτυχία και στις δύο ομάδες».

Σχετικά με το αγωνιστικό κομμάτι, δηλώσεις έκαναν οι προπονητές των δύο ομάδων, Γιώργος Ζαραβίνας και Νίκος Γραμματικός, καθώς και οι δύο αρχηγοί, Κώστας Τσιλιμπάρης και Διονύσης Γεωργιάδης.

Νίκος Γραμματικός (ΑΕΚ): «Ευχαριστούμε για την την φιλοξενία, βρισκόμαστε σε μία πόλη με ιδιαίτερη παράδοση στο χάντμπολ. Εμείς έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για τον τελικό. Ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι και ο καλύτερος να πάρει το κύπελλο».

Γιώργος Ζαραβίνας (Ολυμπιακός ΣΦΠ/ Όμιλος Ξυνή): «Ευχαριστούμε τους φορείς για την πραγματοποίηση της διοργάνωση. Βρισκόμαστε σε μια πόλη που γνωρίζει από χάντμπολ κι ευχόμαστε τώρα η Πάτρα να έρθει ακόμη πιο κοντά στο άθλημά μας. Είναι ο πρώτος τίτλος της χρονιάς. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι, αντάξιο των δύο ομάδων και να κερδίσει αυτός που πραγματικά θα είναι καλύτερος».

Διονύσης Γεωργιάδης (ΑΕΚ): «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φτάσαμε στον τελικό μετά από αρκετά χρόνια. Έχουμε προετοιμαστεί σωματικά και ψυχολογικά και στόχος μας είναι το Κύπελλο και το Πρωτάθλημα. Είναι ένα τρόπαιο που το θέλουμε πολύ».

Κώστας Τσιλιμπάρης (Ολυμπιακός ΣΦΠ/ Όμιλος Ξυνή): «Φτάσαμε πλέον στο σημείο που τα παιχνίδια αρχίζουν και μετράνε το καθένα ξεχωριστά χωρίς να υπάρχει επιστροφή. Το αυριανό παιχνίδι θα κρίνει έναν από τους δύο μεγάλους στόχους της χρονιάς και με αφετηρία αυτό θα βγάλουμε τα πρώτα συμπεράσματα για τον απολογισμό της χρονιάς. Έχουμε δουλέψει πολύ κι έχουμε έρθει στην Πάτρα για να πάρουμε το Κύπελλο στον Πειραιά. Είμαστε σαφώς έτοιμοι και κυρίως ψυχολογικά. Αυτό είναι που θα κρίνει και τον νικητή. Ο τίτλος θα κριθεί στη συγκέντρωση και στην εμπειρία, αφού είμαστε δύο ποιοτικές ομάδες, η καθεμία με τις αρετές της και τα προβλήματά της. Περιμένω ένα παιχνίδι με μεγάλη ένταση και διάθεση».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν έχουν σημασία τα αποτελέσματα των προηγούμενων αγώνων ανάμεσα στις δύο ομάδες, ο τεχνικός της ΑΕΚ, Νίκος Γραμματικός απάντησε: «Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Σίγουρα στηριζόμαστε σε όσα έχουν συμβεί τη χρονιά αλλά θα αντιμετωπίσουμε τον αυριανό αγώνα σαν ένα ξεχωριστό παιχνίδι».

Σε ερώτησε προς τον Διονύση Γεωργιάδη για τα συναισθήματά του που επιστρέφει στην Πάτρα, ο αρχηγός της ΑΕΚ απάντησε: «Σπούδασα τέσσερα χρόνια στην Πάτρα κι έπαιξα δύο χρόνια εδώ. Σίγουρα είμαι συγκινημένος που επιστρέφω αλλά σημασία έχει ο τελικός και το μυαλό μου είναι συγκεντρωμένο εκεί».

Σε ερώτηση προς τον Κώστα Τσιλιμπάρη σχετικά με την εμπειρία των παικτών των δύο ομάδων και κατά πόσο αυτή θα παίξει ρόλο για τον νικητή του Τελικού, ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού απάντησε: «Και οι δύο ομάδες έχουν έμπειρους παίκτες. Σίγουρα η ΑΕΚ δεν έχει τόσο παλιούς όσο εγώ και ο Σανίκης αλλά ο συνδυασμός των νέων παικτών με την εμπειρία των παλιότερων είναι και αυτός που θα κρίνει τον αγώνα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ