ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Ξυνής: "Στόχος η ευρωπαϊκή διάκριση"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΔΟΥΚΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΔΟΥΚΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

O μεγάλος χορηγός της ομάδας χάντμπολ του Ολυμπιακού και πρόεδρος του ομίλου Ξυνή, Σοφοκλής Ξυνής, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και μίλησε για τους στόχους του τμήματος.

Ο γενικός γραμματέας του συλλόγου βετεράνων του Ολυμπιακού Αντώνης Γλύκας και ο μεγάλος χορηγός της ομάδας χάντμπολ των «ερυθρόλευκων» και πρόεδρος του ομίλου Ξυνή, Σοφοκλής Ξυνής, φιλοξενήθηκαν στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Κονσέρτο για πολυβόλα», με τους Κώστα Γκόντζο και Παύλο Σαχτούρη. Αναλυτικά οι δηλώσεις τους.

Αρχικά ο κ. Γλύκας τόνισε: «Οι βετεράνοι του Ολυμπιακού δίνουν φιλικούς αγώνες χωρίς να επιβαρύνουν με ένα ευρώ τους διοργανωτές. Αυτός ήταν ο 667ος, ήταν φιλανθρωπικού χαρακτήρα και μακάρι ο άνθρωπος για τον οποίο έγινε να ξεπεράσει το πρόβλημά του. Τη Δευτέρα έχουμε τον επόμενο. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός στηρίζει το έργο των βετεράνων και ελπίζουμε και οι άλλες ΠΑΕ να κάνουν το ίδιο, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

Την πρώτη μου επαφή με το χάντμπολ την είχα πριν από πέντε χρόνια, όταν πήγα να δω την ομάδα του Ολυμπιακού σε έναν αγώνα της… Super League του χάντμπολ. Ήταν ένα παιχνίδι μεταξύ ποδοσφαίρου, μπάσκετ, ράγκμπι και βάζω και κικ μπόξιν. Η ομάδα την 1η χρονιά βγήκε 6η, τη 2η ήρθε 4η και στη συνέχεια παίρνει διαρκώς το πρωτάθλημα».

Στη συνέχεια ο κ. Ξυνής υπογράμμισε:« Έχουμε δύο σερί νταμπλ, θέλουμε να ενισχυθούμε, να πάρουμε το τρίτο και να συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία. Είναι δύσκολο αλλά είναι στόχος και φιλοδοξία μας. Το χάντμπολ είναι δημοφιλές άθλημα στην Ευρώπη.Το βασικό ήταν να μάθει ο φίλαθλος το χάντμπολ. Αυτός ο στόχος επιτεύχθηκε καθώς έγινε δημοφιλές. Ο κόσμος του Ολυμπιακού αγάπησε το άθλημα και το στηρίζει.

Το Τσάμπιονς Λιγκ στο χάντμπολ έχει τρία επίπεδα. Το μεγάλο που είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν ελληνικές ομάδες, το μεσαίο και το πιο κάτω. Θέλουμε να πάμε στο μεσαίο και να έχουμε διάκριση. Στη πορεία θα προσπαθήσουμε να βρεθούμε και στο μεγάλο αλλά θα χρειαστούμε κάποια χρόνια. Είμαστε αισιόδοξοι καθώς ο κ. Μαρινάκης, ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός, έχουν φιλοδοξίες κι έχουν αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια. Θα γίνει η σχετική επένδυση και πιστεύω ότι το συντομότερο δυνατό θα μπορέσουμε να διακριθούμε».

Ακούστε το σχετικό ηχητικό:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ