ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Κόντρα Ορμής με τη διοίκηση του ΠΕΑΚ

Κόντρα Ορμής με τη διοίκηση του ΠΕΑΚ

Η Ορμή Πατρών βρίσκεται σε διαμάχη με τη διοίκηση του ΠΕΑΚ με φόντο τη μη χρησιμοποίηση του κλειστού και τα προβλήματα που υπάρχουν σε αυτό.

Τα προβλήματα στο ΠΕΑΚ Πατρών συνεχίζονται και τώρα που οι ομάδες το χρειάζονται ενόψει της νέας περιόδου τόσο φουντώνει και η κόντρα που υπάρχει. Το μπαλάκι των ευθυνών πιηγαινοέρχεται και πλέον έχουμε χαρτοπόλεμο ανάμεσα στον πρόεδρο του ΠΕΑΚ και τον εκείνο της Ορμής Πατρών.

Η αρχή έγινε από τον πρόεδρο της Ορμής Λουξ, Ανδρέα Κόγκα ο οποίος εξέδωσε την εξής ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στην Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚ: "Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο. Δεν φθάνει που το ποσό που μας ζητούν είναι μεγάλο, αλλά αυτήν τη στιγμή που μιλάμε δεν μπορούν να εξασφαλίσουν καν την ομαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων του Εθνικό κλειστού γυμναστηρίου και του ''Α. Πεπανός''.

Δεν έχουν εξασφαλίσει για παράδειγμα καθαριότητα και τεχνικές υπηρεσίες. Η ομάδα μου καθάρισε το Κουκούλι και τώρα μας λένε ότι ακόμη και εάν υπογράψουμε σήμερα την σύμβαση, δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την αθλητική εγκατάσταση, γιατί, όπως ισχυρίζονται, έχει καταστραφεί ο ηλεκτροφωτισμός του κλειστού γηπέδου! Και 2 μήνες τώρα δεν έχουν κάνει καμία απολύτως ενέργεια! Θεωρώ ότι επιχειρείται από κάποιους μια ανακατανομή περίεργη όσον αφορά τα αθλήματα. Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της Ε.Δ. του ΠΕΑΚ έχει πλήρη άγνοια από αθλητισμό.

Εχω καλέσει κατ΄ επανάληψη τα μέλη της Επιτροπής να τους δείξω τα πραγματικά προβλήματα που έχει το γήπεδο, αλλά αποφεύγουν επίμονα και αρκούνται στις υποδείξεις κάποιων "τουριστών", άρτι αφιχθέντων στο Κουκούλι, οι οποίοι παραπληροφορούν ασυστόλως. Η Ε.Δ. θα πρέπει με κάθε τρόπο να είναι αρωγός στις προσπάθειες των ομάδων και όχι απέναντί τους.

Εγώ δηλώνω ευθέως ότι την Δευτέρα το απόγευμα οι ομάδες μου θα κάνουν προπόνηση, γιατί δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια. Δεν αρνούμαι να υπογράψω κάτι που κινείται σε λογικά πλαίσια και αφού πρώτα δεσμευτεί η Ε.Δ. ότι θα ενεργήσει άμεσα στην αντιμετώπιση των λειτουργικών προβλημάτων. Το κλειστό γυμναστήριο λειτουργεί τα τελευταία 4 χρόνια χάρη στην προσπάθεια συντήρησης της ομάδας μου, κυρίως με τη βοήθεια της πυγμαχίας και της Ακαδημίας των Σπορ, καθώς και των δύο τελευταίων εργατών του αθλητισμού στο χώρο του ΠΕΑΚ, Βασίλη Μακρόπουλου και Μένιου Αγγελόπουλου".

Κοπανάς: "Δεν θα ανεχτούμε πρακτικές προηγούμενων ετών"

Μια μέρα μετά την γραπτή δήλωση του προέδρου της Ορμής, ο πρόεδρος του ΠΕΑΚ Πατρών, Γιάννης Κοπανάς απάντησε με προσωπική του επιστολή. Σε αυτή τονίζεται η πρόταση που υπάρχει

Αναλυτικά η επιστολή:

"Αγαπητέ κ. Κόγκα,

Διάβασα με έκπληξή μου τις δηλώσεις σας στη Γνώμη, την Πελοπόννησο και στο ίντερνετ και πραγματικά απόρησα. Αναρωτιέται κανείς, αν ένας έμπειρος πρόεδρος σωματείου σαν κι εσάς, μπορεί να καλεί τους αθλητές του σωματείου του σε παράνομες πράξεις. Ελπίζω να υπάρξει διόρθωση και ανάκληση των δηλώσεών σας, άλλως η ΕΔ του ΠΕΑΚ θα συγκληθεί και θα κληθεί να λάβει τα προβλεπόμενα μέτρα από τον Κανονισμό λειτουργίας των Εθνικών και Δημοτικών Γυμναστηρίων της χώρας, που έχει ισχύ νόμου (ΦΕΚ Β 847-11/7/2000).

Η κατάληψη δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων από ομάδες που δεν έχουν σύμβαση και θεωρούν ότι μπορούν να καταλάβουν αθλητικές εγκαταστάσεις παρανόμως και να κάνουν προπονήσεις χωρίς την άδεια του αρμόδιου οργάνου, δεν είναι επιτρεπτή και θα αντιμετωπισθεί.

Πέραν της προφανούς παρανομίας, μια τέτοια πράξη, εγκυμονεί κινδύνους για τους αθλητές και όσοι παρακινούν σε τέτοιες έκνομες ενέργειες, λειτουργούν με ανευθυνότητα και δημιουργούν κινδύνους για την ασφάλεια των αθλουμένων.

Σας παραθέτω αυτούσια ορισμένα σημεία - αποσπάσματα από τον εν λόγω κανονισμό των Εθνικών Γυμναστηρίων (ΕΓ).

Κόντρα Ορμής με τη διοίκηση του ΠΕΑΚ

Για όλα τα παραπάνω σας ενημερώνω και σας παρακαλώ προσωπικά να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Είναι προς όφελος των αθλητών, των σωματείων και της κοινωνίας, η επαναφορά της χώρας στην κανονικότητα που την έχει στερηθεί λόγω των πελατειακών πολιτικών που ακολουθήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Η νέα μας μειωμένη και απολύτως δίκαιη οικονομική πρόταση, για τη σάλα στο Kουκούλι, είναι εδώ και σας περιμένει να υπογράψετε τη φετινή σύμβαση, όπως έχουν κάνει και άλλα σωματεία που θα χρησιμοποιήσουν τον ίδιο χώρο! Θέλω να σας διαβεβαιώσω προσωπικά, ότι οι πρακτικές των προηγουμένων ετών, όπου τα σωματεία δεν υπέγραφαν συμβάσεις και λειτουργούσαν αυθαίρετα και έξω από το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Εθνικών Γυμναστηρίων (ΝΠΔΔ) έχουν τελειώσει οριστικά. Η παρούσα διοίκηση δεν προτίθεται να ασκήσει αδιαφανείς πολιτικές με μεροληπτικά κριτήρια.

Με κάθε ειλικρίνεια!

Γιάννης Κοπανάς

Πρόεδρος ΠΕΑΚ Πατρών"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ