ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Κληρώνει για την Ελλάδα στο Euro 2020

Κληρώνει για την Ελλάδα στο Euro 2020

H Εθνική Ελλάδας μαθαίνει τους αντιπάλους της. Στη Νορβηγία και ο πρόεδρος της ΟΧΕ, Κώστας Γκαντής.

Στο Τρόντχαϊμ της Νορβηγίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 20:00 η κλήρωση της κύριας και τελευταίας προκριματικής φάσης για το Euro 2020, το οποίο θα διεξαχθεί το διάστημα 10-26 Ιανουαρίου σε τρεις χώρες (Σουηδία, Αυστρία, Νορβηγία) και θα συμμετέχουν για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού 24 ομάδες.

Την Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος θα εκπροσωπήσει στην κλήρωση ο πρόεδρος Κώστας Γκαντής, ο οποίος θα πάρει μέρος και στις ειδικές συναντήσεις με στελέχη όλων των Ομοσπονδιών της Ευρώπης, ενόψει της νέας εφαρμογής των διοργανώσεων των εθνικών ομάδων με θέματα όπως προκριματικά Euro 2020, οικονομικά θέματα (πχ. πώς θα διανεμηθούν τα κέρδη από τις διοργανώσεις), marketing, social media, τηλεόραση, νέοι κανονισμοί κ.ά.

H Εθνική Ελλάδας προκρίθηκε από τον 1ο προκριματικό όμιλο (με αντιπάλους Κύπρο και Νησιά Φερόε) που διεξήχθη τον Ιανουάριο του 2017, ενώ στη συνέχεια προκρίθηκαν κι άλλες ομάδες από τη διοργάνωση IHF Εmerging Nations Championship 2017.

Η Ελλάδα βρίσκεται στον 4ο γκρουπ δυναμικότητας μαζί με τις Φιλανδία, Βέλγιο, Εσθονία, Ρουμανία, Ιταλία, Κόσσοβο και Νησιά Φερόε.

1ο γκρουπ: Γαλλία, Κροατία, Γερμανία, Δανία, Σλοβενία, Λευκορωσία, Ουγγαρία, ΠΓΔΜ

2ο γκρουπ: Ρωσία, Τσεχία, Πολωνία, Ισλανδία, Σερβία, Μαυροβούνιο

3ο γκρουπ: Λετονία, Λιθουανία, Ελβετία, Σλοβακία, Ουκρανία, Ισραήλ, Τουρκία

2ο ή 3ο γκρουπ: Βοσνία, Ολλανδία, Πορτογαλία

Συνολικά θα πάρουν μέρος στα προκριματικά 32 ομάδες, ενώ στην τελική φάση θα αγωνιστούν 24 ομάδες, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι οι διοργανώτριες χώρες (Σουηδία, Αυστρία, Νορβηγία) και η κάτοχος (Ισπανία).

Οι άλλες 20 ομάδες θα προκύψουν από τα προκριματικά (οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων), από τα οποία θα προκριθούν οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου και οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι.

Η προκριματική φάση θα αρχίσει τον προσεχή Οκτώβριο του 2018 και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2019.

Οι τελικοί θα πραγματοποιηθούν σε ποδοσφαιρικό γήπεδο και συγκεκριμένα στο "Tele2Arena" της Στοκχόλμης, χωρητικότητας 22.000 θεατών ενώ αγώνες θα διεξαχθούν επίσης στο Γκέτεμποργκ ("Scandinavium", 12.000 θεατών), στο Μάλμε ("Malmo Arena", 13.000), στη Βιέννη ("Wiener Stadthalle", 10.000), στο Γκρατς ("Stadthalle Graz", 6.000) και στο Τρόντχαϊμ ("New Nidarohallen", 8.000).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ