ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Handball Premier: Σέντρα στο πρώταθλημα με ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

Handball Premier: Σέντρα στο πρώταθλημα με ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σέντρα στο 41ο πρωτάθλημα χάντμπολ ανδρών με το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ να ξεχωρίζει στην πρώτη αγωνιστική της Ηandball Premier.

Το παιχνίδι που ξεχωρίζει θα διεξαχθεί στη Νεάπολη ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Οι γηπεδούχοι έχουν την παράδοση με το μέρος τους με 11 νίκες σε 19 αγώνες πρωταθλήματος και ειδικότερα στους αγώνες της κανονικής περιόδου με 9 νίκες σε 14 ματς και την ΑΕΚ να έχει μόλις μία επικράτηση, το 2007, δηλαδή πριν 12 χρόνια.

Οι «κιτρινόμαυροι» πάντως νίκησαν στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι με 31-30 στη Θεσσαλονίκη σε ένα ματς που κρίθηκε στην παράταση και τους χάρισε την πρόκριση στον τελικό.

Η Ένωση από την άλλη πλευρά βάσει ρόστερ, αλλά και ως φιναλίστ του περσινού πρωταθλήματος φαντάζει το φαβορί απέναντι στον ΠΑΟΚ που κατέκτησε την 4η θέση, χάνοντας τον μικρό τελικό από τον Αερωπό Έδεσσας.

Από τον ΠΑΟΚ θα λείψουν οι τραυματίες Ιωαννίδης, Κωστακίδης, και Αποστόλου, ενώ από την Ένωση θα απουσιάσει ο Ζαμπούνης

Δύο από τους νεοαποκτηθέντες αθλητές της ΑΕΚ θα βρεθούν αντιμέτωποι με την πρώην ομάδα τους. Ο Βαγγέλης Αραμπατζής αγωνίστηκε για πέντε χρόνια στον ΠΑΟΚ κατακτώντας ένα πρωτάθλημα και δύο Κύπελλα Ελλάδος, ενώ ο Σωτήρης Γιόσμου φόρεσε πέρσι τη φανέλα του.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης είναι ότι ο νέος προπονητής της ΑΕΚ, Μίμης Δημητρούλιας, επιστρέφει στο γήπεδο όπου πριν λίγους μήνες στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος, ως τεχνικός της γυναικείας ομάδας του ΠΑΟΚ.

Η ομάδα που κατέκτησε δύο σερί νταμπλ, για πρώτη φορά στην ιστορία του πρωταθλήματος ανδρών με τον σύλλογο που έχει κερδίσει τα περισσότερα (10) πρωταθλήματα, θα κοντραριστούν στην 1η αγωνιστική της Handball Premier στου Ρέντη.

Από τους φιλοξενούμενους εκτός είναι οι τραυματίες Γκέρτσος, Αργυράκης, Παπαπούλιος, ενώ αμφίβολος είναι ο Λιόλιος.

Ιδιαίτερο ματς θα είναι για τον Πέτρο Κανδύλα. Ο πλέι μέικερ του Ολυμπιακού «γέννημα- θρέμμα» του Ιωνικού ΝΦ, θα αντιμετωπίσει την παλιά του ομάδα για πρώτη φορά.

Ο Τάσος Τσακνής, τερματοφύλακας του Ιωνικού, όπως και ο πλέι μέικερ Βασίλης Λιόλιος, ήταν στους «ερυθρόλευκους» την σεζόν 2017-2018 όπου κατακτήθηκε το νταμπλ, συμπαίκτες με τον Πέτρο Κανδύλα.

Οι δύο ομάδες ξεκινούν με φιλοδοξίες εν όψει της νέας χρονιάς. Στην περσινή χρονιά οι μεταξύ τους «μάχες» ήταν αμφίρροπες αναμένεται κάτι αντίστοιχο και φέτος.

Η Πυλαία συνεχίζει με την ίδια συνταγή -με τα δικά της παιδιά και διατηρώντας τον βασικό κορμό- που πέρσι της έδωσε μία εξαιρετική θέση, ενώ ο Διομήδης έχει νέο πλάνο με αρκετούς αθλητές από τις μικρές Εθνικές ομάδες, οι οποίοι πλαισιώνονται από τέσσερις αθλητές από το εξωτερικό. .

Αμφίβολος για τους γηπεδούχους είναι ο Μάρκος Ζαφείρης, ενώ δεν υπολογίζεται και ο Τάσος Τριανταφυλλίδης. Από την πλευρά των φιλοξενούμενων δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα.

Οι γηπεδούχοι, προέρχονται από μια εξαιρετική για τα δεδομένα τους χρονιά με την συμμετοχή στα πλέι οφ, την κατάληψη της 8ης θέσης και την αποφυγή της των πλέι-άουτ. Κράτησαν όλο το έμψυχο δυναμικό τους και με τις προσθήκες των Αντάμοβιτς και Παπάζογλου στοχεύουν σε μία ανάλογη πορεία.

Η ομάδα της Έδεσσας θέλει να δώσει συνέχεια στην καταπληκτική περσινή πορεία που της χάρισε την 3η θέση στην Handball Premier, που ήταν η κορυφαία στην ιστορία της.

Με τον βασικό κορμό να παραμένει και ουσιαστικές προσθήκες θέλει να παρουσιάσει και φέτος ένα ανταγωνιστικό σύνολο.

Γιορτή στην Κέρκυρα για το πρώτο παιχνίδι και μάλιστα εντός έδρας του Φαίακα στην μεγάλη κατηγορία.

Μάλιστα με το… καλημέρα έχουμε ντέρμπι με φόντο τα πλέι άουτ, αφού απέναντι του είναι ο Olympic Diagnostic Άρης Νίκαιας με τον οποίο έχει τους ίδιους στόχους.

Οι Νικαιώτες είναι πιο έμπειρη ομάδα, όμως πρέπει να διαχειριστούν τις απώλειες που είχαν στο ρόστερ τους, ενώ οι Κερκυραίοι θα στηριχτούν στην δυνατή τους έδρα και την… δίψα για τους πρώτους βαθμούς στην σεζόν.

Οι Βεροιώτες που έχασαν αρκετούς βασικούς παίκτες στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, υποδέχονται τον Δούκα που έχει τον τίτλο του φαβορί στο ματς, ωστόσο και η ομάδα των «εκπαιδευτηρίων» χρειάζεται να βρει ομοιογένεια, αφού έχει κάνει σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ.

Το πρόγραμμα

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Handball Premier (1η αγωνιστική)

Κέρκυρας 16:00, Φαίακας Κέρκυρας- Άρης Νίκαιας Olympic Diagnostic

(Σκλαβενίτης- Βήτας, Αγγελίδης)

Νεάπολης 17:00, ΠΑΟΚ- ΑΕΚ

(Πατιός- Τσιάνας, Μεϊμαρίδης)

Κραχτίδης 18:00, Δράμα 1986 Bianco Monte- Αερωπός Έδεσσας Mandynamic

(Τζαφερόπουλος- Τσάκωνας, Χατζηγεωργίου)

Σπίτι του Χάντμπολ 18:00, ΑΕΣΧ Πυλαίας- Διομήδης Άργους

(Λινάρδος- Νικολαϊδης, Παρτεμιάν)

Φιλίππειο 18:00, Φίλιππος Βέροιας- ΑΣΕ Δούκα

(Ουζούνης- Παρασκευούδης, Σίσκου)

Ρέντη 19:00, Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή- Ιωνικός ΝΦ

(Συρεπίσιος- Μερτινιάν, Μίγκας)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ