ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Η γιορτή του χάντμπολ στο Πεδίο του Άρεως

ΕΚΔΗΛΩΣΗ / "40 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...." (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΕΚΔΗΛΩΣΗ / "40 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...." (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μεγαλειώδης εκδήλωση στο Πεδίο του Άρεως για τη συμπλήρωση των 40 χρόνων παρουσίας του χάντμπολ στην Ελλάδα.

Περισσότερα από 700 παιδιά από τις ομάδες της Ένωσης Σωματείων Χειροσφαίρισης Αττικής, από τα Δημοτικά Σχολεία της περιοχής, πολλοί γονείς, Ολυμπιονίκες, προπονητές, άνθρωποι του αθλητισμού, πολιτικοί, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι πήραν μέρος στην μεγάλη γιορτή που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία του Άρεως για την συμπλήρωση 40 ετών του χάντμπολ στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση που είχε τίτλο "40 χρόνια και συνεχίζουμε..." και ήταν η καταληκτική του ευρωπαϊκού προγράμματος «Be Active» στην χώρα μας για το 2017, διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος, την Περιφέρεια Αττικής και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Συμμετείχαν εκατοντάδες αθλητές και οι προπονητές, συνοδοί τους από τα σωματεία της ΕΣΧΑ Λεωνίδας Αγίων Αναργύρων, ΑΠΕΣ Καπανδριτίου, ΑΕΚ, ΓΑΣ Καματερού, Ολυμπιακός Κερατσινίου, ΔΑΣ Αραφήν, ΑΣΑΔ, ΕΣΝ Βριλησσίων, ΑΣΕ Δούκα, Αθηναϊκός, ΟΦΝ Ιωνίας, Άρης Νίκαιας, Πανελλήνιος, ΔΑΣ Ζεφυρίου, Ολύμπιος Δίας Ασπροπύργου και Δίας Μοσχάτου.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ / "40 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...." (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΕΚΔΗΛΩΣΗ / "40 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...." (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, ο οποίος είναι ο Πρόεδρος της Επιτροπής «Be Active» δήλωσε: "Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η Περιφέρεια Αττικής και η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος γιόρτασαν από κοινού τα 40 χρόνια του χάντμπολ στην Ελλάδα τιμώντας το άθλημα με τον καλύτερο τρόπο, με μια μαζική γιορτή στο Πεδίο του Άρεως, σε έναν χώρο που θέλουμε να σφύζει από ζωή, από αθλητισμό και χαρά για τα παιδιά. Στην καταληκτική εκδήλωση του προγράμματος “Be Active” για το 2017, στην Ελλάδα, συμμετείχαν περισσότερα από 700 παιδιά, πολλά εκ των οποίων παίζουν χάντμπολ στις ακαδημίες συλλόγων, δεκάδες Ολυμπιονίκες, κοινωνικοί φορείς, όπως η “Αλληλεγγύη για Όλους” που συνέλεξε τρόφιμα και φάρμακα για τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Λαύριο, καθώς και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας. Συμμετείχαμε όλοι σε μία εκδήλωση με γιορτινή ατμόσφαιρα αντάξια της ιστορίας του αθλήματος στέλνοντας το μήνυμα για σωματική άσκηση, υγιεινό τρόπο ζωής και πάντα ακολουθώντας τις αξίες του αθλητισμού".

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδoς (ΟΧΕ), Κώστας Γκαντής, τόνισε από την πλευρά του: "Ήταν μία εκπληκτική εκδήλωση για τα 40 χρόνια από το ξεκίνημα του χάντμπολ στην Ελλάδα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά και τους γονείς για τη συμμετοχή, στους κατοίκους της περιοχής και στους συνδιοργανωτές, τη ΓΓΑ, την Περιφέρεια Αττικής και τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας μας. Το χάντμπολ έχει κάνει αισθητή την παρουσία του με τις εκδηλώσεις που διοργανώνει στα πλαίσια του “Be Active” σε όλες τις γωνιές της χώρας. Eχει αγαστή συνεργασία με όλους τους Δήμους, ενώ στους δημόσιους χώρους η παρουσία του και προβολή του εκδηλώνεται τα τελευταία χρόνια με έναν διαφορετικό τρόπο απ’ ότι τα προηγούμενα".

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής εντεταλμένος για θέματα αθλητισμού Σπύρος Πάντζας είπε: "Σήμερα Περιφέρεια Αττικής, η ΓΓΑ και η ΟΧΕ διοργανώσαμε μία εκδήλωση που έδωσε την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να έρθουν σε επαφή με το χάντμπολ και να επισκεφτούν το πάρκο που μετά από πάρα πολλά χρόνια απαξίωσης έχει την δυνατότητα να φιλοξενεί μεγάλες αθλητές και πολιτιστικές δράσεις.

Δράσεις που δεν επιβαρύνουν οικονομικά τον πολίτη με κοινωνικό χαρακτήρα, με συμμετοχή δημόσιων, καθώς και μη κερδοσκοπικών οργανισμών και προπάντων με σεβασμό στις αξίες της ζωής και του περιβάλλοντος. Αξίζει να αναφερθώ στη συνεργασία που έχουμε ξεκινήσει με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο την Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος, την ομοσπονδία του Βόλεϊ, τον ΣΕΓΑΣ και άλλους φορείς για την διεξαγωγή αθλητικών δράσεων και εβδομαδιαίων αθλητικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων εντός του πάρκου. Θα ήθελα επίσης να πω για την συλλογή τροφίμων και φαρμάκων που έγινε σήμερα για όσους συμπολίτες μας έχουν ανάγκη, τα οποία και συγκεντρώνονται στο κέντρο logistics που έχει δημιουργηθεί από την Περιφέρεια για το σκοπό αυτό.

Ως περιφερειακή αρχή εργαζόμαστε για μια ολοκληρωμένη αναβάθμιση στο Πεδίο του Άρεως. Στόχος μας είναι η απόδοση του μεγαλύτερου πάρκου της Αθήνας στους κατοίκους της και αυτό θα το καταφέρουμε".

ΕΚΔΗΛΩΣΗ / "40 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...." (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΕΚΔΗΛΩΣΗ / "40 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...." (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συλλογή τροφίμων και φαρμάκων έγινε από την «Αλληλεγγύη για όλους» με την σημαντική βοήθεια της Ελένης Μαριώλη. Πολιτικοί, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι και οι Ολυμπιονίκες έπαιξαν χάντμπολ με τα παιδιά σε πέντε γήπεδα που είχαν διαμορφωθεί, ειδικά για την ημέρα αυτή, ενώ υπήρχε φουσκωτό με τέρμα για εξάσκηση τερματοφύλακα. Πολλές εκπλήξεις περίμεναν τους μικρούς φίλους με δώρα, ενώ στην εκδήλωση υπήρχε ξυλοπόδαρος και face painting.

Παράλληλα έγινε και επίδειξη του βραβευμένου προγράμματος «Γυμναστική για όλους» της ΕΓΟ.

Την εκδήλωση στο Πεδίο του Άρεως τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί άνθρωποι του αθλητισμού, του πολιτισμού και πολιτικοί, όπως η Βουλευτής Β’ Αθηνών Άννα Καραμανλή, ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Σπύρος Τζόκας, ο Αντιπρόεδρος του ΟΑΚΑ Γιάννης Δρίβας, ο Αντιπρόεδρος της ΑΕΚ Σταμάτης Παπασταμάτης, η καλλιτέχνης, περιφερειακή σύμβουλος Αττικής και Πρέσβειρα του Βe Active στην Καλλιόπη Βέττα, από το υπουργείο παιδείας ο Κώστας Αλεξίου και ο Δημήτρης Κερερές, οι ειδικοί συνεργάτες του ΓΓΑ, Γιώργος Καλούδης και Τάσος Μπουτίνος, ο συντονιστής του προγράμματος Be Active Διονύσης Καρακάσης και το μέλος της επιτροπής Δώρα Αλεξανδροπούλου, οι Ολυμπιονίκες του χάντμπολ Δημήτρης Καφφάτος και Σπύρος Μπαλωμένος, ο χρυσός στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας (1980) στην Ελληνορωμαϊκή Πάλη, Στέλιος Μυγιάκης, ο ασημένιος και χάλκινος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972 και του 1968 στην ελληνορωμαϊκή πάλη Πέτρος Γαλακτόπουλος, η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και ασημένια με την Εθνική πόλο το 2004, Ευη Μωραϊτίδου, η Παραολυμπιονίκης της ξιφασκίας με αμαξίδιο Κέλλυ Λουφάκη, οι «χρυσοί» στο Ευρωμπάσκετ του 1987 Μιχάλης Ρωμανίδης και Νίκος Λινάρδος, ο Πρόεδρος του ΠΣΑΤ Σωτήρης Τριανταφύλλου, ο ιστορικός αρχηγός της ομάδας χάντμπολ της ΑΕΚ και αθλητής πλέον του Τελαμώνα Σαλαμίνας, Χριστόφορος Μπακαούκας, η πρώην βολεϊμπολίστρια και αθλήτρια beach volley Μαρία Τικταπανίδου, η πρώην πρωταθλήτρια γυμναστικής και μέλος του Δ.Σ. της ΕΓΟ Μαρία Παπαδοπούλου.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ / "40 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...." (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΕΚΔΗΛΩΣΗ / "40 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...." (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Εκ μέρους της ΟΧΕ παρόντες εκτός από τον Πρόεδρο Κώστα Γκαντή, ήταν ο Γενικός Γραμματέας και μέλος της επιτροπής «Be Active» Κώστας Σταματιάδης, ο Α΄Αντιπρόεδρος Στέφανος Σταμούλης, ο Ταμίας Χαράλαμπος Προδρομίδης, ο Πρόεδρος Δημήτρης Σταυρακάκης και σύσσωμο το Δ.Σ. της ΕΣΧΑ, ο Πρόεδρος της ΔΕΠ/ΟΧΕ Γιάννης Καρανάσος.

Τον συντονισμό της αγωνιστικής δράσης είχε η ΕΑΠ/ΟΧΕ που ήταν παρούσα με όλο το επιτελείο της. Συγκεκριμένα ήταν εκεί οι προπονητές Παναγιώτης Ιατρούδης, Γιάννης Βαρελτζής, Δημήτρης Σκάρλος, Κώστας Κότσιρας, Στέλιος Αλεπουδέας, Νίκος Αγγελόπουλος, Νίκος Γεωργιάδης, Γιώργος Κρανάκης, Χριστίνα Τζιακούρη, Σοφία Αμπεριάδου, η τεχνική σύμβουλος Κυριακή Μπακουλοπούλου και ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ανδρών Νίκος Γραμματικός.

Πολύτιμη ήταν και η βοήθεια από το προσωπικό της ΟΧΕ Σταυρίνα Μπουφίδου, Αντιγόνη Θεοδοσιάδη, Νίτσα Παπανδρέου, Κατερίνα Γεωργούτσου και Νίκος Κουφουδάκης.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ