ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Γραμματικός: "Το Βέλγιο τα βρήκε σκούρα απέναντί μας"

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 2019 / ΕΛΛΑΔΑ - ΒΕΛΓΙΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 2019 / ΕΛΛΑΔΑ - ΒΕΛΓΙΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Διαβάστε τι είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής χάντμπολ ανδρών, Νίκος Γραμματικός και ο εξτρέμ, Δημήτρης Τζήρας μετά τη μάχη με το Βέλγιο. Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ανδρών Νίκος Γραμματικός, ο εξτρέμ, Δημήτρης Τζηράς, ο προπονητής του Βελγίου, Γερίμ Σιλά και ο πλέι μέικερ των φιλοξενούμενω, Άρμπερ Καριμί, μίλησαν στην συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα Ελλάδα- Βέλγιο και την ήττα της "γαλανόλευκης" με 24-26.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν:

Νίκος Γραμματικός (Προπονητής Εθνικής Ανδρών): "Σίγουρα έχοντας μια τέτοια εμφάνιση πρέπει να ζητάμε περισσότερα πράγματα. Υπάρχουν θετικά, τα οποία αποκόμισε η ομάδα μας από το παιχνίδι και μέσα από αυτήν την ήττα. Το πιο σημαντικό είναι να δουλέψουμε σκληρά, να βάλουμε δυνατά φιλικά και σκληρές προπονήσεις. Η ομάδα του Βελγίου είναι μια ομάδα που τα 3/4 της ομάδας είναι χρόνια μαζί από την Εθνική Νέων και έχουν 5-6 χρόνια τον ίδιο προπονητή. Σήμερα για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα τα βρήκε σκούρα απέναντι μας. Στο τέλος όμως δεν φτάνει αυτό και πρέπει να έχουμε περισσότερες απαιτήσεις από τους εαυτούς μας".

Σε ερώτηση για το επόμενο παιχνίδι που έρχεται με αντίπαλο την Ολλανδία δήλωσε: "Είναι μια σειρά αγώνων και σίγουρα θα ψάξουμε κάτι ακόμη καλύτερο από αυτό που δείξαμε σήμερα".

Δημήτρης Τζηράς (διεθνής δεξιός εξτρέμ): "Το σημερινό αποτέλεσμα μας λυπεί ως Εθνική ομάδα, κρατάμε όμως ένα πολύ καλό πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο. Σε αυτό το διάστημα η ομάδα έδειξε τις δυνατότητές της. Ο κόσμος είδε μια ομάδα να παλεύει και να είναι μπροστά στο σκορ και να διεκδικεί τη νίκη. Στη συνέχεια κάποια χαμένα σουτ και λίγο η έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα επέτρεψαν στους Βέλγους να επιστρέψουν στο ματς και στο τέλος ηττηθήκαμε. Δυστυχώς η ήττα ήρθε με άσχημο τρόπο, αλλά εμείς θα κρατήσουμε την πολύ καλή εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου και το πάθος που δείξαμε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα για τη δύσκολη συνέχεια. Πιστεύω αυτή η Εθνική έχει μέλλον και με αρκετή δουλειά, υπομονή και επιμονή κάποια στιγμή θα έρθουν και οι νίκες".

Γερίμ Σιλά (προπονητής Βελγίου): "Δεν ξεκινήσαμε καθόλου καλά το παιχνίδι. Είχαμε πολλά προβλήματα στην άμυνα και δεν προστατεύαμε καθόλου την περιφέρειά μας και η αντίπαλη ομάδα ήταν ελεύθερη σε ρίψεις. Στην επίθεση παίζαμε επίσης πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα η άμυνα να κινείται ανάλογα. Αυτό δημιούργησε τη διαφορά. Στο δεύτερο μέρος μπήκαμε πολύ διαφορετικά. παίξαμε με περισσότερο μυαλό και στην άμυνα πολύ πιο δυνατά κάτι που δείχνουν και οι αρκετές δίλεπτες που δηχθήκαμε. Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι και δεν αφήναμε ελεύθερες ρίψεις. Στην επίθεση επίσης παίξαμε καλύτερα και βρήκαμε περισσότερες λύσεις χάρη στο καθαρό μυαλό που είχαμε. Αναγκαστικά έπρεπε να κάνουμε και κάποιο ροτέισον γιατί υπάρχουν συνεχόμενα σημαντικά παιχνίδια και πρέπει και εκεί να είμαστε έτοιμοι".

Άρμπερ Κιρεμί (πλέι μέικερ Βελγίου): "Δεν ήμασταν καθόλου καλοί στην αρχή. Αρκετές βιαστικές ενέργειες. Πήγαμε σε παιχνίδι μονομαχίας και όχι κυκλοφορίας. Στο ημίχρονο είπαμε να ηρεμήσουμε και να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Μπήκαμε με πολύ καθαρό μυαλό, δουλέψαμε και περισσότερο στην άμυνα. Καταφέραμε να καλύψουμε τη διαφορά και αυτό μας ηρέμησε. Με καθαρό μυαλό κρατήσαμε το σκορ ως το τέλος. Είχαμε όμως και στο μυαλό μας ότι σε λίγες μέρες έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ