ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Για το θαύμα η ΑΕΚ με την Τούρντα!

CHALLENGE CUP / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΑΕΚ - ΜΑΔΕΙΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
CHALLENGE CUP / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΑΕΚ - ΜΑΔΕΙΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο δεύτερος τελικός του Τσάλεντζ Καπ στο κλειστό "Νίκος Γκάλης" του ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ θέλει να ανατρέψει το 33-22 του πρώτου αγώνα με τους Ρουμάνους και να πάρει το τρόπαιο.

Αύριο (20/5) είναι μια ιστορική ημέρα για το ελληνικό χάντμπολ, αφού για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί αγώνας του αθλήματος στο κλειστό "Νίκος Γκάλης" του ΟΑΚΑ. Στις 19:00 η ΑΕΚ θα υποδεχθεί την Ποτάισα Τούρντα στον δεύτερο τελικό του Τσάλεντζ Καπ στη ρεβάνς της ήττας με 11 γκολ (33-22) στο Κλουζ της Ρουμανίας.

Η ελληνική ομάδα θα έχει την συμπαράσταση χιλιάδων φιλάθλων, πολλοί εκ των οποίων θα προέρχονται από την οικογένεια του αθλήματος, απόρροια της κινητοποίησης που έκαναν ΟΧΕ και ΕΣΧΑ σε συνεργασία με την ΑΕΚ.

Νίκος Γραμματικός (προπονητής ΑΕΚ): "Είναι το δεύτερο παιχνίδι. Όπως είπα η ομάδα της Τούρντα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα. Έχει ένα σημαντικό μαξιλάρι. Εμείς πρέπει να παρουσιαστούμε διαφορετικοί. Πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη που κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο του πρώτου αγώνα και να φανούμε ανταγωνιστικοί. Είναι ιδιαίτερη τιμή που παίζουμε σε αυτή τη σάλα. Θέλουμε να δείξουμε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο".

Σε ερώτηση για το αν η πορεία της Τούρντα με δύο σερί ευρωπαϊκούς τελικούς μπορεί να αποτελέσει οδηγό για την ΑΕΚ. ανέφερε: "Είναι μια ομάδα που επενδύει μέσα και έξω από το γήπεδο με γεμάτο ρόστερ και συμμετέχει σε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα. Πέρσι έφτασε στον τελικό. Την καλή ομάδα την δείχνει η συνέπεια. Είναι μια καλή ομάδα. Αυτό συνεπάγεται ότι εμείς θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα που να είναι ανταγωνιστική και να πρωταγωνιστεί και σε Ελλάδα και σε Ευρώπη".

Γα το ποια είναι τα κέρδη του ελληνικού χάντμπολ από την πορεία της ΑΕΚ μέχρι τον τελικό του Τσάλεντζ Καπ, σημείωσε: "Υπάρχουν οφέλη όχι μόνο για την ΑΕΚ αλλά κα για το χάντμπολ. Παίζουμε σε μια μεγάλη σάλα. Αλλά γιατί να ανοίξει μόνο για το ευρωπαϊκό και όχι για αγώνες πρωταθλήματος; Βλέπουμε τον τρόπο λειτουργίας των ομάδων που αντιμετωπίσαμε και κοιτάμε τι πρέπει να γίνει για να βελτιωθούμε".

Για το τι θα πρέπει να γίνει για να περιορίσει η ΑΕΚ τα λάθη, είπε: "Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν μπορείς να αλλάξεις τα πράγματα. Χρειάζεται τύχη, συγκέντρωση. Αυτό που είπα χθες στα παιδιά είναι ότι αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Από εκεί και πέρα πρέπει να ευχαριστηθούν το παιχνίδι. Αλλά είναι ένας ευρωπαϊκός τελικός. Πρέπει να υπάρχει συγκέντρωση, να μην γίνουν λάθη, αλλά θα πρέπει ευχαριστηθούν οι παίκτες τον αγώνα. Αν τον ευχαριστηθούν οι παίκτες θα είμαστε όλοι ικανοποιημένοι".

Διονύσης Γεωργιάδης (αρχηγός ΑΕΚ): "Το ότι έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο είναι μεγάλο επίτευγμα για το σωματείο και το ελληνικό χάντμπολ γενικότερα. Το αποτέλεσμα της Ρουμανίας δεν είναι αυτό που θα θέλαμε και δίνει ένα προβάδισμα στην Τούρντα. Θέλουμε τη νίκη έστω και με ένα γκολ. Να γιορτάσουμε ότι παίζουμε αυτόν τον τελικό. Είναι μεγάλη τιμή για εμάς τους αθλητές ότι παίζουμε στον τελικό", τόνισε στην αρχική του τοποθέτηση ο Γεωργιάδης.

Σε ερώτηση για το ποιο θα είναι το κομβικό σημείο για την ανατροπή, τόνισε: "Θέλουμε να πάρουμε το τρόπαιο. Πρέπει να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι. Να εκμεταλλευθείς τα λάθη του αντιπάλου σου και να μην κάνει εσύ. Σίγουρα χρειάζεται πάθος, πίστη".

Χοράτσιου Νικολάε Γκαλ (προπονητής Ποτάισα Τούρντα): "Χαίρομαι που είμαι σε αυτή την όμορφη χώρα. Και μόνο το γεγονός ότι η ΑΕΚ βρίσκεται στον τελικό σημαίνει πολλά. Είναι γεγονός ότι έκανε μια μεγάλη έκπληξη αποκλείοντας τη Μαδέρια και αυτό είναι μεγάλη υπόθεση. Επίσης το ότι κέρδισε με οκτώ γκολ εκτός έδρας δείχνει ότι είναι μια ομάδα που μπορεί να απαιτήσει και να κερδίσει τον τίτλο. Εμείς πήραμε πολύ σοβαρά την πρόκληση αυτών των τελικών. Προετοιμαστήκαμε πολύ καλά για τις δύο συναντήσεις. Μην σας εξαπατατά η διαφορά του πρώτου αγώνα. Δεν είναι η διαφορά των δύο ομάδων αυτή. Το γεγονός της ήττας με 11 γκολ δεν είναι τίποτα. Είχαμε μια παρόμοια κατάσταση πέρσι απέναντι στην Βάλουρ όπου χάσαμε με οκτώ γκολ (30-22) στην Ισλανδία και προκριθήκαμε, κερδίζοντας με εννιά γκολ (32-23) στη Ρουμανία. Το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε αυτό το χώρο μας χαροποιεί. Περιμένουμε ο κόσμος να είναι πολύς και να το χαρεί ανάλογα".

Για το αν νιώθει ασφάλεια με τα 11 γκολ διαφορά του πρώτου αγώνα, απάντησε: "Η ΑΕΚ έχει τη δυνατότητα και αν καταφέρει αν πάρει διαφορά 5-6 γκολ στο ημίχρονο μπορεί την ανατροπή. Πέρσι με την Σπόρτινγκ είχαμε χάσει με 10 γκολ στο πρώτο παιχνίδι, προσπαθήσαμε για κάτι παρόμοιο στη ρεβάνς, αλλά δεν ήταν τόσο εύκολο".

Αλεξάντρου Ράντου Λαζάρ (αρχηγός Ποτάισα Τούρντα): "Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ και θα παίξω σε αυτή τη σάλα. Το όνειρό μου γίνεται πραγματικότητα και θα παίξω σε τόσο μεγάλη σάλα. Έχω παρατηρήσει την πορεία της ΑΕΚ τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Τσάλεντζ Καπ και έχει μια αξιόλογη ομάδα. Το γεγονός ότι θα έχει πολλούς θεατές είναι πάντα υπέρ του γηπεδούχου. Μπορεί πολλοί από εμάς να έχουμε επισκεφτεί την Ελλάδα, ωστόσο αυτές τις τρεις ημέρες δεν ήρθαμε για διακοπές, αλλά για να παίξουμε έναν τελικό. Είμαστε εδώ για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα καλό ματς και ο καλύτερος θα πάρει το τρόπαιο".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ