ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Επέστρεψε ο Αλβανός για λογαριασμό της ΑΕΚ!

Επέστρεψε ο Αλβανός για λογαριασμό της ΑΕΚ!
Αλέξης Αλβανός, ΑΕΚ

"Βόμβα μεγατόνων" στο Ελληνικό Χάντμπολ, καθώς η διοίκηση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ ήρθε σε συμφωνία με τον κορυφαίο Έλληνα Ίντερ, τον Αλέξη Αλβανό! "Βασικός λόγος της επιλογής μου, ο κόσμος της ΑΕΚ", δήλωσε ο Αλβανός.

Μετά από δύσκολες προσπάθειες της διοίκησης της ΑΕΚ και ενώ ο παίκτης βρισκόταν σε επαφή και με τον ΠΑΟΚ, ο Αλέξης Αλβανός θα φορέσει τα κιτρινόμαυρα στην μεγαλύτερη μεταγραφή της Ένωσης στο Χάντμπολ.

Ο Αλβανός σε ηλικία 32 ετών επιστρέφει μετά από 8 χρόνια μεγάλης καριέρας στην Γερμανία, αγωνιζόμενος μεταξύ άλλων στην Γκούμερσμπαχ (η Μπάγερν του Χάντμπολ για να καταλάβετε)κατακτώντας και το κύπελλο Ευρώπης του 2009.

Ο νέος άσος της ΑΕΚ είναι 90 φορές διεθνής. έχει αναδειχθεί έκτος Ολυμπιονίκης στην Ολυμπιάδα της Αθήνας, και θεωρείτε από τους καλύτερους Ιντερ της Ευρώπης.

Για να επιτευχθεί η μεταγραφή ένα μεγάλο ποσό του συμβολαίου καλύφθηκε από τον πρόεδρο του Supporters Club Μάκη Κασνακίδη και τον δικηγόρο της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ Αλέξη Αλεξίου μετά από ενέργειες του Δημήτρη Χατζηχρήστου.

Και επειδή ακούστηκαν πολλά για την απουσία της Original από το ραντεβού των συνδέσμων με τον Θωμά Μαύρο, φαίνεται πως την ώρα που όλοι ήταν στον Άλιμο, ο μεγαλύτερος σύνδεσμος οργανωμένων στην Ελλάδα έτρεχε για την ενίσχυση της ΑΕΚ στη Λάρισα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ερασιτεχνικής:

" Η Α.Ε.Κ. έχει την τιμή και την χαρά να ανακοινώσει την απόκτηση του κορυφαίου έλληνα χαντμπολίστα, Αλέξη Αλβανού. Ο διεθνής δεξιός ίντερ, έπειτα από σπουδαία οκταετή καριέρα στην Γερμανία, επιστρέφει στα πάτρια εδάφη και θα αγωνίζεται τη νέα χρονιά με την φανέλα του «Δικεφάλου». Η Α.Ε.Κ. έκανε την υπέρβαση, αποκτώντας στο δυναμικό της έναν έλληνα Ολυμπιονίκη, ο οποίος είμαστε σίγουροι πως θα βοηθήσει την ομάδα χάντμπολ να πετύχει όλους τους στόχους της. Πρόκειται για την κορυφαία μεταγραφή στην ιστορία του τμήματος που αλλάζει ουσιαστικά τα δεδομένα, καθιστώντας την «Ένωση» το μεγάλο φαβορί για το πρωτάθλημα αλλά και το Κύπελλο. Ένας παίκτης που βρέθηκε στο στόχαστρο αρκετών ακόμα ομάδων ωστόσο η Α.Ε.Κ. ήταν αυτή που κατάφερε να τον πείσει να πει το «ναι» και να τον εντάξει στο δυναμικό της. Ο Αλβανός συναντήθηκε χθες με τον γενικό γραμματέα της Ερασιτεχνικής, Βασίλη Τόγελο, ο οποίος ταξίδεψε το πρωί για την Λάρισα και υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους. Η διοίκηση της Ερασιτεχνικής καλωσορίζει στην οικογένεια της Α.Ε.Κ. τον κορυφαίο έλληνα αθλητή και του εύχεται κάθε επιτυχία με την φανέλα του.

Ο Αλέξης Αλβανός στις πρώτες του δηλώσεις σαν παίκτης της ΑΕΚ ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Αποφάσισα να επιστρέψω στην Ελλάδα λόγω οικογένειας και θεωρώ ότι είμαι ακόμα σε μια καλή ηλικία και σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να σταματήσω το χάντμπολ. Στην Ελλάδα υπάρχουν δυο τρεις ομάδες που λειτουργούν σε υψηλό επίπεδο και μια από αυτές ήταν και η ΑΕΚ την οποία και επέλεξα για να συνεχίσω την καριέρα μου. Οι άνθρωποι της ΑΕΚ έδειξαν ότι με ήθελαν πολύ ενώ μου ανέλυσαν και το πλάνο της ομάδας, γεγονός που με ικανοποίησε. Ένας ακόμα βασικός λόγος ήταν σίγουρα ο κόσμος της ομάδας για τον οποίον έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια και από τους νέους μου συμπαίκτες, τους οποίους γνωρίζω και έχω πολύ καλές σχέσεις. Θέλω να τους υποσχεθώ ότι θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να πετύχουμε τους στόχους μας. Παράλληλα θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της ΧΑΝΘ γιατί μου έδειξαν πόσο κοντά μου είναι. Η ΧΑΝΘ με στήριξε και δεν στάθηκε εμπόδιο στην μεταγραφή μου. Σε τέτοιες εποχές αντί να εκμεταλλευτούν έναν αθλητή προσπαθούν να τον βοηθήσουν και να του ανοίξουν τον δρόμο να αγωνιστεί και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα και τους ευχαριστώ για αυτό".

Το βιογραφικό του παίκτη

Ημερ. γέννησης: 9/4/1980

Τόπος γέννησης: Βόλος

Ύψος: 1,88 m

Βάρος: 88 kg

Θέση: Δεξί Inter (αριστερόχειρας)

Ξεκίνησε το Handball το 1990 στη Χ.Α.Ν.Θ.

από - έως Ομάδες

1990 - 1999 ΧΑΝΘ

1999 - 2004 Πανελλήνιος

2004 - 2006 HSG Wetzlar

2006 - 2009 VfL Gummersbach

2009 - 2009 Rhein-Neckar Löwen

2009 – 2011 TuS Nettelstedt-Lübbecke

2011 - 2012 HBW Balingen-Weilstetten

Διακρίσεις:

2000 :Πρωταθλητής & Κυπελλούχος Ελλάδας (Πανελληνιος Γ.Σ.)

2001: Κυπελλούχος Ελλάδας (Πανελλήνιος Γ.Σ.)

2002: Πρωταθλητής & Κυπελλούχος Ελλάδας (Πανελληνιος Γ.Σ.)

2004: Πρωταθλητής Ελλάδας (Πανελληνιος Γ.Σ.)

2009: Κυπελλούχος EHF Cup

4η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων (Εσθονία)

6η θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες (Αθήνα) 2004

6η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών (Τυνησία) 2005

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΕΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ