Εγκαίνια στο Εθνικό Προπονητήριο χάντμπολ και στην έδρα της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ

Παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, εγκαινιάστηκαν το Εθνικό Προπονητήριο στο ΣΕΦ και τα γραφεία–έδρα της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ. Ανακοινώθηκε επίσης ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται για τη διοργάνωση του Παγκoσμίου Πρωταθλήματος Χάντμπολ Εφήβων.

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των γραφείων–έδρας της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ, τα οποία μεταφέρονται μόνιμα στην Αθήνα από τη Ρώμη, αλλά και του Εθνικού Προπονητηρίου Χάντμπολ.

Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας παρεβρέθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μαζί με τον πρόεδρο της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ, Ζόραν Ραντόισιτς και τον πρέοδρο της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδας, Κώστα Γκαντή.

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι η Ελλάδα προετοιμάζεται για τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Χάντμπολ Εφήβων, και τα γραφεία θα χρησιμοποιηθούν παράλληλα και από την Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης, εφόσον κεντρικό γήπεδο, του χρόνου το καλοκαίρι με τη συμμετοχή 32 χωρών, θα είναι το ΣΕΦ.

 

"Δεσμευτήκαμε πως η χώρα μας θα ξαναμπεί δυναμικά στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη, διεκδικώντας και διοργανώνοντας γεγονότα μεγάλης αθλητικής σημασίας, όπως αρμόζει διαχρονικά στο ρόλο της και το υλοποιούμε με συνέπεια. Η 17 η Μεσογειάδα εξελίσσεται και θα ολοκληρωθεί αύριο Σάββατο με άριστα στο οργανωτικό κομμάτι, χαιρόμαστε που η έδρα της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας μεταφέρεται μόνιμα στην Ελλάδα και από σήμερα ήδη ετοιμαζόμαστε για τη μεγάλη πρόκληση του επόμενου καλοκαιριού, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χάντμπολ Εφήβων.

Δεν έχω καμία αμφιβολία για την επιτυχία του και ελπίζω ότι και αγωνιστικά θα ανταποκριθεί η Εθνική μας. Για την πληρέστερη προετοιμασία της, αλλά και των υπόλοιπων Εθνικών μας ομάδων, παραδίδουμε στην ΟΧΕ το δικό της προπονητήριο, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα τόσων και τόσων ετών της Ομοσπονδίας, με την οποία υπάρχει εξαιρετική συνεργασία και συναντίληψη. Προσβλέπουμε στην ανάπτυξη του χάντμπολ στην Ελλάδα, όπως και κάθε άλλου αθλήματος και στο μέτρο του εφικτού εξαντλούμε τα περιθώρια στήριξης της Πολιτείας" ανέφερε ο Υφυπουργός Αθλητισμού.

 

Ο κ. Ραντόισιτς με τη σειρά του ανέφερε: "Είναι μια σπουδαία ημέρα η σημερινή και ευχαριστώ τον Υφυπουργό και την Κυβέρνηση για τη φροντίδα τους στο χάντμπολ. Η Μεσόγειος είναι το κέντρο του παγκόσμιου χάντμπολ κι εμείς ως Συνομοσπονδία δεχθήκαμε με χαρά τη μεταφορά της έδρας από την Ρώμη στην Ελλάδα. Η αθλητική και πολιτιστική κουλτούρα και ιστορία της χώρας σας το αξίζει".

Τέλος το λόγο πήρε ο κ. Γκαντής, ο οποίος δήλωσε: "Πρόκειται για μια χαρούμενη ημέρα για το χάντμπολ και τον ελληνικό αθλητισμό. Ολοκληρώνεται αύριο η Μεσογειάδα, διοργάνωση που η Αθήνα περίμενε 19 χρόνια για να ζήσει και είναι η καλύτερη πρόβα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων που θα διεξαχθεί εδώ του χρόνου το καλοκαίρι. Με τη βοήθεια του Υφυπουργείου Αθλητισμού αποκτήσαμε και Εθνικό προπονητήριο, στεγάσαμε την έδρα της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας, χώρος που θα λειτουργήσει και ως έδρα της Οργανωτικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κι όλ’ αυτά συντελούν στις διαρκείς προσπάθειές μας να προάγουμε το άθλημα. Ευχαριστούμε πάρα πολύ όσους συνέβαλαν για να πραγματοποιηθούν τα σημερινά ευχάριστα".

Στις τελετές των εγκαινίων παρέστησαν ακόμα ο γενικός γραμματέας της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας και της ΟΧΕ, Κώστας Σταματιάδης, το μέλος του ΔΣ της ΟΧΕ και αρχηγός αποστολής της Εθνικής ομάδας, Κώστας Βιολιτζής, ο τεχνικός σύμβουλος της IHF και στρατηγικός σύμβουλος της ΟΧΕ, Γκι Πετιτζιράρ, ο τεχνικός σύμβουλος της ΟΧΕ, Γιώργος Κρανάκης, ο συντονιστής της Επιτροπής Ανάπτυξης της ΟΧΕ,Παναγιώτης Ιατρούδης, ο πρόεδρος του ΕΣΚΑΝ, Παναγιώτης Σκανδαλάκης, η διεύθυνση του ΣΕΦ.

 
SHARE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK

 

HIGHLIGHTS

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ 2109237777.

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ 2109237777.